Snap
  • Mama
  • moeder
  • moederliefde
  • Momlife
  • maandagochtend

Een "gewone" maandagmorgen

"Kwart over zeven op zondagmorgen

Hoor ik een stem die heel zachtjes aan me vraagt

Ben je al wakker mam?"

Dochters- Marco Borsato 

Nou zo begint het dus hier nou echt nooit op dagen dat mama moet werken!!

Maandagochtend

Om kwart over 5 ging er na weer de zoveelste onrustige nacht ergens in mijn slaap mijn wekker af die ik niet direct kon plaatsen. De laatste keer dat ik wakker was, was net anderhalf uur daarvoor voor de zoveelste plaspauze en maagzuur opboer beurt dus ik moet ergens weer in slaap zijn gevallen. 

Inmiddels ben ik 35 weken zwanger en het formaat van een walrus zorgt ook heel gezellig voor ongemakkelijke en onrustige nachten want als ik draai gaat het hele bed zowat mee. (oké zo voelt het dan voor mijn gevoel, vriendlief slaapt gewoon dus het zal wel meevallen) Onze dochter is al flink ingedaald dus mama kan niet zo goed meer van de pijn daar beneden bewegen, laat staan soepeltjes uit bed komen. 

Inmiddels is het half 6 en lig ik nog steeds wakker te worden, ik kom maar niet uit mijn slaaproes maar ineens besef ik dat het maandag is en wij al vroeg de deur uit moeten vandaag. En met vroeg bedoel ik echt heel vroeg want het is soms een hele organisatie om 2 kinderen op 2 verschillende plekken af te leveren en ook nog te moeten werken. 

Vriendlief krijgt een kus, ik rol mijn bed uit en waggel naar de badkamer met half dichte ogen om mij om te kleden en tanden te poetsen.

Dan begint het echte werk.... 2 kinderen die gisteren best laat gingen slapen wakker maken. Normaal gaan ze 's avonds gewoon braaf naar boven en naar bed maar allebei waren ze gisteravond tot zeker een uur of 9 nog onrustig. 

Ik maak de oudste wakker en ja hoor die vind het ook veel te vroeg en draait zich eerst nog even een paar keer om. Laatste redmiddel is dan toch het zonnetje die al buiten schijnt, hup gordijnen open, goedemorgen kus, het wordt zonnig dus hij wil graag een korte broek aan, die had ik al neergelegd stiekem en ik ga weer een verdieping lager de volgende wakker maken.

Walrusperikelen

Dochterlief keek evenmin blij naar mij dat ik haar uit haar schoonheidsslaapje haalde, Peenie en Aapie (speen en knuffeldoekjes) moeten perse mee naar beneden. Ik nog even op handen en voeten haar tuitbeker zoeken rondom haar bed want ik zie hem nergens liggen....blijkt ze hem gewoon vast te hebben. Berg kleding die al half klaar lag onder mijn ene arm en haar op mijn andere arm (ik mag niet zwaar tillen maar ja die 11 kilo lukt nog wel joh), even papa kusje geven want die kon nog heel even blijven liggen tot hij ook om 7 uur de deur uit gaat.

Beneden luier verschoond en aangekleed, vond ze ook nog geen succes, Peenie en aapie werden niet losgelaten, erg handig als je een slaapzak uit moet doen en een lange mouwen romper ! Nee ze wilde liever nog even bij mama kroelen, oké 5 minuutjes dan even nog lekker knuffelen. Kind kan er ook niks aan doen dat we zo vroeg weg moeten vandaag. 

Het loedermoeder ontbijt

Boterhammen voor zoonlief had ik al klaar, dochterlief riep al SEEEEEM of te wel ze wil een boterham met jam, handig want alles plakt dan zo lekker maar natuurlijk meisje krijg jij lekker je boterham met Sem. Beker drinken erbij en lekker happen. Zoonlief zit al onder de chocopasta op zijn gezicht lekker te smullen. Op dit tijdstip heb ik liever geen conflicten of driftige kindertjes. Zelf vis ik nog iets uit de koelkast wat een speklapje van de BBQ van gisteren blijkt te zijn. En ach ja het is een eiwitrijk ontbijt toch voor een zwangere vrouw dus tijdens de tassen inpakken snel dat naar binnengewerkt, mama heeft geen tijd om even rustig te zitten met 4 tassen die mee moeten. 

Race tegen de klok

Tafel afruimen, gezicht en handen van dochterlief met een natte doek schoongemaakt,  tassen pakken, 3x controleren of ik alles wel heb (ik blijf natuurlijk wel hoogzwanger en dus ook een beetje zwangerschapsdement he). Het gespuis de auto in geloosd, wat me al meeviel want het is tegenwoordig vaak dat onze bijna 2 is nee peuter geen zin heeft om in de auto te zitten en de straat wakker gilt. Om kwart voor 7 wordt mij dat vast niet in dank afgenomen door de buurt. Dus ik deed een klein schietgebedje dat het de rest van de reis ook zo vlekkeloos verloopt. 

Yes....we zitten, iedereen is vrolijk en blij, op naar de opvang voor zoonlief en daarna opa en oma om dochterlief daar te brengen. Daarna snel door naar mijn werk waar ik nu na bijna een uur reistijd eindelijk even met een kopje thee bij zit te komen terwijl de telefoontjes binnenstromen.

 Maar dat geeft niet, ik heb net een ochtend uit de boekjes beleefd want zo gewillig dat ze waren zijn ze 9 van de 10 keer echt nooit. Dus ik ben supertrots op mijn kinderen dat ze dit accepteren voor 2x in de week.

Rust

Nog 1 week en dan is het niet alleen eindelijk zomervakantie voor de oudste maar begint ook mijn zwangerschapsverlof. Geen vroege ochtenden meer de deur uit voor 16 weken lang, 2 blije kindertjes omdat mama ze nog even lekker laat liggen en ze niet opjaag omdat we zoals altijd haast hebben.

Na die 16 weken zien we wel weer hoe we het gaan doen met 3 kindertjes die naar de opvang moeten, we gaan nu eerst genieten van de vakantie en natuurlijk van het kleine nieuwe poppetje wat straks in ons leven komt!