Terug
Blog header image

Een gefrustreerde, geïrriteerde ouder is niet tactisch

​Ergernissen hebben we allemaal. Als moeder irriteer je je vaak op een net iets andere manier, maar ook om andere dingen..
MamavanChance
6 jaar geleden

Leuk geschreven! En pff veel herkenning ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Het valt bij mij nog aardig mee met mijn irritatiefactor, maar misschien komt dat nog wel als ik straks twee engeltjes heb in plaats van een ;) Mooie afsluiter!

Anoniem
6 jaar geleden

Inderdaad weet je zelf als ouder het beste wat je kunt doen voor of met je kind. Veel raad is echter puur goedbedoeld en dat kan frustreren, zeker als je het druk hebt of in je hoofd (of in handelen) net met iets anders bezig bent. Mijn ervaring uit het verleden met mijn kleine meisjes is: ene oor in andere oor uit (niet altijd makkelijk), maar toch... denk je er daarna nog eens over na. En gebeurt het ook weleens dat je 'raad' van anderen nog eens beoordeelt en er misschien iets uit kunt halen wat wel in het voordeel voor jou of je gezin kan werken. Al gaan er soms maanden of jaren overheen. Toch ineens denk je dan: tsja, dat was nog niet zo'n slecht advies.

Marinde1985
6 jaar geleden

Leuk te horen ! Bedankt voor je reactie.

Marinde1985
6 jaar geleden

Haha ja wie weet! Niet elk punt is voor iedereen even herkenbaar natuurlijk:)

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ja wellicht geldt dat af en toe wel:)

Anoniem
6 jaar geleden

Maar lieverd, je doet het hartstikke goed hoor! En blijf vooral vertrouwen op je eigen gevoel. Hou van je!!

Marinde1985
6 jaar geleden

Lief :)

Blog header image

1 december.. nu 2 jaar later

1 december 2020 de dag dat onze rollercoaster begon.. en nu 2 jaar later..

Morgen 1 december.. een datum die voor altijd in m'n geheugen gegrift staat. Een dag die ik al minstens 100 x herbeleef en minstens 50 x besproken heb. Herinneringen die nog zo vers zijn als herinneringen van gister. 


1 december 2020 was de dag dat ik voor de ligging echo ging met 34 weken zwangerschap en nog 1 x die verrekte niertjes checken. Waar ineens de wereld op z'n kop stond. Gespiegelde organen en dan een hartafwijking. Waar ik kompleet gebroken de praktijk verliet. Savonds we samen wat positiever werden want de medische wereld kon toch al zoveel. Om vervolgens een dag later ons ineens in een rollercoaster stapte en waar we de volgende 5 weken leefde tussen hoop en vrees. Een diagnose onduidelijk. Een antwoord moesten afwachten. En de nachtmerrie. Komt onze kleine man überhaupt wel thuis. De geboorte de diagnose en de opluchting. Ik heb het allemaal wel geschreven. Maar het blijft onwerkelijk. 


Kleine superster. Hoe ongelofelijk trots ben ik op je. Je leeft speelt eet slaapt bijna alsof je gezond bent. Ik zeg bijna want er zijn echt wel dingetjes. Bijna 23 maanden oud. Je tweede verjaardag staat bijna voor de deur. De leeftijd waarop de artsen aangaven de minimum leeftijd te verwachten van jouw operatie.. ergens tussen 2 en 3 jaar hebben ze ons verteld het kon ook eerder het kon ook later...  ik hoop dat het nog maanden kan volhouden. En ik dit gevoel van angst en onzekerheid nog even langer vooruit kan schuiven, maar laten we vooral nog even genieten van het hier en het nu ❤️

TODO: Add alt to media