Blog header image

Een eigen blog beginnen

Ben jij op zoek naar een handvat voor het starten van een blog? Wij helpen je met je eigen blog beginnen. Hoe we dat doen? Met een handig 5 stappen plan!

Gratis je eigen blog beginnen

Wellicht loopt je hoofd over van toffe ideeën voor jouw aankomende blog, of zoek je nog een beetje naar de juiste richting? In beide gevallen kunnen we je helpen! Hoe? Door het aanbieden van de mogelijkheid tot het starten van een gratis eigen blog!

Wat erg leuk is, is dat Mamaplaats al een flink bereik heeft opgebouwd met behulp van alle blogsters. Zodra jij jouw nieuwe blog post ben je verzekerd van lezers (en wie weet ook al mooie reacties). Dat wordt door onze mama blogsters als erg prettig ervaren. Daarnaast heeft Mamaplaats een heel team klaarstaan wat jou ondersteunt in het bloggen. Denk hierbij aan techneuten die ervoor zorgen dat de website snel laadt, het design up to date blijft en jij toffe filmpjes en foto's kunt uploaden. Maar ook de redactie staat tot je beschikking, je kunt bij de dames altijd terecht met vragen over het plaatsen van een blog, tips over de inhoud of gewoon om samen even te sparren om inspiratie op te doen. Zo wordt het beginnen van jouw eigen blog een klein feestje!

In 5 stappen eigen blog beginnen

Stap 1: Registreer je bij Mamaplaats. Binnen 3 minuten heb je je geregistreerd en is de eerste stap voor het eigen blog beginnen gezet. Joehoe! Eigenlijk wijst het registeren voor zich, je vult je emailadres en een gebruikersnaam in. Deze gebruikersnaam komt ook boven (en onder) je blogs te staan, wanneer je dus liever niet met je volledige naam op Mamaplaats wil vul je een creatieve username in :).

Stap 2: Maak een profiel aan. Dit is volgens velen het leukste onderdeel van een eigen blog beginnen. Je maakt namelijk je profiel compleet. Dat betekent een leuke tekst over jezelf of een samenvatting geeft van waar je over gaat bloggen. Ook kies je een mooie profielfoto uit die pronkt onder jouw eigen blogs! Wanneer je jouw profiel compleet hebt, staat je blog al voor 50%. Het enige wat mist... zijn jouw teksten!

Stap 3: Schrijf je eerste blog. Hier gaat het om, jouw verhaal! Je kunt jouw profiel vullen met blogs over een specifiek onderwerp of juist lekker breed: jouw dagelijkse belevenissen bijvoorbeeld. Vaak bouw je gedurende het schrijven van blogs steeds meer een eigen stijl op. Wanneer je tekst geschreven is, maak je deze af met een gave visual of foto. Dit kan een zelfgemaakte foto zijn of een mooi plaatje van internet.

Stap 4: Publiceren. Spannend! Jouw blog staat helemaal klaar en dan... Publiceren! Check direct even de homepage, daar staat jouw vers geschreven blog te pronken. Dat betekent dat niet alleen jij, maar ook honderden andere bezoekers je blogje zien.

Stap 5: Lees je binnengekomen reacties. Binnen een paar dagen is het vaak zo dat je al meerdere reacties op je blog hebt ontvangen van lezers. Het is leuk om deze door te lezen en te beantwoorden, op die manier bouw je een groep met trouwe volgers op. Binnen no time heb je een groot bereik. Waar wacht je nog op? Een eigen blog beginnen it is!

 

Ter inspiratie: deze blogsters gingen je voor!

Uiteraard ben je niet de eerste die een blog start op Mamaplaats, diverse (bijna) moeders gingen je met succes voor... Om wat inspiratie op te doen kun je eens gluren op de profielen van Feline, Elke, Janske en Martine. Stuk voor stuk succesvolle blogsters met ieder een eigen soort schrijfstijl en bijpassende foto's. Maandelijks lezen gemiddeld 2000 mensen de blogs en worden er tientallen reacties achtergelaten. Wees niet bescheiden, want dat kun jij zelf ook!

5 jaar geleden

Toch maar eens een gokje gewaagd en mijn eerste blog online gezet. Het is heel stiekem toch best eng haha

6 jaar geleden

Wat leuk dat ik als voorbeeld word genoemd :D ik voel me vereerd!