Terug
Blog header image

Een dijk van een zus- het belang van twee of meer

Hoe goed of stroef een zus- of broerrelatie ook is, het blijft belangrijk.
EvaD
6 jaar geleden

Leuke blog! Heb 2 van die zussen, ook mooie herinneringen aan! :)

Chiara
6 jaar geleden

Oh heel herkenbaar! Zelf heb ik een hele andere band met m'n zus maar wel een hele sterke, net als dat jullie duidelijk hebben! Zoals verwacht ook weer lekker weg te lezen deze Blog! Ik ken het wel, ik heb ook nog een héle sterke kinderwens maarja... It takes two to tango ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Hihi jullie hebben het je moeder soms wel moeilijk gemaakt he? Ach ja alles heeft zijn voor en nadelen. Wie weet wat er allmeaal nog op je pad mag komen! :)

Momo
6 jaar geleden

Ja zussen ik heb er 2 ouder vroeger strijd nu dikke vriendinnen. Ik hoop zelf ook dat mijn meisje dit zal mee mogen maken een broertje of een zusje hoe vervelend die ook kunnen Zijn als ze klein zijn ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn meiske was vandaag echt onder debindruk toen er voor haar werd gezongen op haar derde verjaardag door mijn familie. Drie broertjes met aanhang en tweemaal te,de kinders.... Zij heeft geen broertje of zusje in het verschiet en ik bid dat ze fantastische vrienden mag maken die haar dat gemis doen vergeten. Een gemis is het denk ik wel, maar geen noodzaak... Wat denken jullie?

MummySuze
6 jaar geleden

Twee maar liefst, mazzelaar! Je bent een gezegend mens!

MummySuze
6 jaar geleden

It defo needs two to tango... And for now it is still very much just "me". Wat fijn dat jullie een sterke band hebben. Die van ons is erg veranderd sinds zij het huis uit ging, al die jaren geleden, helaaaaaas. Maar de herinneringen zijn fijn!

MummySuze
6 jaar geleden

Eh ... Ja daar zeg je me wat. Die arme moeder van ons heeft inderdaad wel wat te verduren gehad (nog steeds eigenlijk... Ze verdient ook een prijs!) Ik hoop vurig nog een keer een baby van mij mee te maken (mét partner!)

MummySuze
6 jaar geleden

Oh wat FIJN dat jullie nu dikke vriendinnen zijn! Hoera! Echt, count your blessings. En ja, laten we gezamelijk voor nog meer baby's duimen...

MummySuze
6 jaar geleden

Wat fijn dat ze zo'n geweldige dag heeft gehad!! Gefeliciteerd! Ik denk dat het gemis is wellicht niet is omdat ze het nooit meegemaakt zal hebben (broer of zus), maar dat ze soms zal wensen dat ze er ook een had, omdat ze het bij vriendjes en vriendinnetjes zal zien. Ik wilde graag een klein broertje of zusje erbij vroeger en heb echt tot hoge standaarden gezeurd, maar het kwam er nooit van. Mis ik hem/haar? Nee, want ik hem het uiteindelijk toch nooit zelf ervaren.

Anoniem
6 jaar geleden

Is wat die zussen he????

MummySuze
6 jaar geleden

Een levensbaan!! Ha!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik help je hopen. Ik denk ook dat t leuker is met een broer of zus. Maar neefjes en nichtjes kun je ook heel blij mee zijn. Die missen wij hier dan weer.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
9 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.