Terug
Blog header image

een blog over borstvoeding maar dan net even anders

Een blog over borstvoeding. Intussen is mijn verhaal al ruim 2 jaar oud. Maar desalniettemin de moeite waard van het delen.
mamablogster
6 jaar geleden

Het is iets wat nog steeds pijn doen. Al doen de opmerkingen van mensen die denken het beter te weten zonder te weten wat een psychose inhoudt het meeste pijn

JufFeline
6 jaar geleden

Jeetje wat zwaar zeg, een psychose. Ik hoop dat je nu wel weet dat wel of niet borst voeden niet maakt of je een goede moeder bent. Al ken ik het gevoel in hele kleine mate ook wel. Ik ben na 3 maanden gestopt omdat ik wou minderen omdat ik weer ging werken. Dat minderen ging helemaal niet goed waardoor ik het zo zat werd dat ik er mee gekapt ben. Achteraf baalde ik dat ik niet eerst expertise ingeroepen heb. Maar goed het zij zo. Nino is een gezonde, vrolijke jongen dus ik hoef mij hier niet voor te verantwoorden naar anderen of mijzelf. Toen was dat voor mij de beste beslissing.

mamablogster
6 jaar geleden

jij in elk geval ook sterkte

mamablogster
6 jaar geleden

Ik hoef mezelf eigenlijk ook niet te verantwoorden. Maar ik wilde zo graag en als mensen zo gevoelloos reageren dan raak je zo zwaar in de put. Het is helaas een blog die voor veel mensen NU wel speelt

JufFeline
6 jaar geleden

Ja ik weet dat er behoorlijk heftige meningen rondzwerven over dit onderwerp en dat je je daar behoorlijk onzeker over kunt gaan voelen. Jammer dat sommige mensen zo heftig kunnen zijn en zo gefocused zijn op mijn een manier.

Lindsy83
6 jaar geleden

Jammer dat je zo'n nare ervaring hier mee hebt. Wel goed dat je hier over schrijft, mensen kunnen echt kortzichtig zijn!

rebo1982
6 jaar geleden

Wat een rotervaring moet dat zijn geweest zeg! En dan extra zuur met mensen die snel hun ideeen en oordeel klaar hebben...

nijn81
6 jaar geleden

Psychische aandoeningen worden zoooo ontzettend niet begrepen. Alsof je 'eventjes' zomaar je medicijnen aan de kant kunt zetten voor borstvoeding. Mensen die zulke opmerkingen maken zoals jij beschreef, zijn echt kortzichtig. Jammer hoor. Je hebt gedaan wat je kon. Chapeau, meid.

Anoniem
6 jaar geleden

Knuffel voor jou! Ik vind het altijd zo jammer dat borstvoeding zo'n enorme druk op mama's legt. Dat verdient niemand. En een psychose is helemaal heftig zeg! Vind je bijzonder sterk!

elke1989
6 jaar geleden

Ik begrijp dat gevoel helemaal! Wel heftig zeg! Heb trouwens zelf ook een blogje geschreven over borstvoeding ;)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Je hebt het super goed gedaan hoor! Elke voeding die je zelf toch hebt gegeven is er eentje en dat vind ik hardstikke knap! Als je die medicijnen niet had genomen was dat slechter geweest voor je baby (denk ik!) want je kindje heeft zijn gezonde mama nodig en je hebt de goede keuze gemaakt!

Annemiek2
6 jaar geleden

Wat verschrikkelijk allemaal. Ik kan me zo voorstellen dat je je schuldig voelt. Alleen al om het feit dat je niet zelf kan en mag voeden en dan ook nog eens al die verwijten. Ik moest stoppen omdat ik niet genoeg had en ik kon met de voeding er niet goed genoeg zijn voor onze zoon. Ik begon altijd heel duidelijk te zeggen waarom het niet lukte en daar kwam ook nog eens Neurofibromatose bij kijken. Hormonen en dat is niet echt een goede combi. Gelukkig voor mij kreeg ik niet echt veel tegengas. Echt de beste keuze die je voor je kindje kan maken is om te kiezen om er goed en gezond voor je kindje te zijn. In jouw en mijn geval is dat kunstvoeding. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen.

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Heftig zeg. Het is al erg genoeg dat voor je gevoel je lichaam je in de steek laat. Als mensen je daar ook nog voor gaan veroordelen is dat eef oneerlijk en kortzichtig. Het belangrijkste is dat je gezond bent. Niet of je wel of geen borstvoeding geeft. Ik heb me ook een tijd schuldig gevoeld dat ik de borstvoeding snel weer op heb gegeven. Maar uiteindelijk was het het beste voor iedereen. Daar mag je ook trots op zijn, je hebt gekozen voor jezelf en voor je kind.

Joycies
6 jaar geleden

Heftig hoor en zo jammer van die opmerkingen. En je bent echt niet minder wanneer je geen borstvoeding geeft. Je hebt gedaan wat je kon. Liefs

Blog header image

My family

💜