Blog header image

Dít is waarom onze partners op onze ouders lijken

Rustig maar, je bent heus niet de enige

Ja, je leest het goed. We kiezen vaker voor een partner die lijkt op onze vader of moeder, zowel fysiek als qua persoonlijkheid. Je kan tijdens je tienerjaren dus nog zó op je ouders gevloekt hebben, toch is de kans groot dat je prins(es) op het witte paard veel eigenschappen van je vader of moeder heeft. Hoe zit dit?


Vertrouwd

Misschien wil je het niet toegeven, of kan je je het niet voorstellen: een partner vinden die lijkt op je vader of moeder? Toch gebeurt dit onbewust wel. Relatietherapeute Chloé de Bie heeft hier een hele duidelijke verklaring voor. Zo vertelt ze: “We gaan bij voorkeur een liefdevolle verbinding aan met iemand die lijkt op de belangrijke mensen in ons leven. Daarom is het logisch dat je verliefd wordt op iemand die vertrouwd aanvoelt.”

Bij de zoektocht naar onze partner maken we onbewust gebruik van een handleiding, die gevormd wordt door ervaringen uit onze jeugd

Het is vooral zo dat we de patronen uit de relaties met onze ouders herhalen. Onbewust kies je voor een relatie die je herinnert aan hoe je ouders vroeger met je omgingen. Stel dat je ouders je gestimuleerd hebben om geen hulp te vragen, maar om zelfstandig en flink te zijn. Dan is de kans groot dat je een partner kiest die hetzelfde doet. Dus als je je plotseling realiseert dat je een relatie hebt met iemand die lijkt op je vader of moeder, en je kunt goed met je ouders opschieten, dan zullen de familiefeesten in de toekomst een stuk gezelliger worden ;)


Wij zijn benieuwd! Lijkt jouw partner op een van je ouders? Laat het weten in de reacties!


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

4 dagen geleden

Hehehe

5 dagen geleden

😂😂