Snap

Dit is hoe ik mijn kind wil opvoeden..

Deze blog gaat over hoe ik mijn kind wil opvoeden en hoe dat helaas niet altijd kan..

Hoi hoi.

Ik ben Wendy,mama van een prachtige zoon van 4 en schrijf graag even dit blogje over hoe ik mijn kind WIL opvoeden. 

Willen is iets anders dan hebben,doen of krijgen. Zo werkt dat ook met opvoeden. Ik wil een hoop niet,of juist wel maar het moet dan toch. Niet omdat ik dat dus wil maar omdat het helaas niet anders kan. Snappen jullie mij nog?

Zo wil ik mijn kind behoeden voor de wrede wereld waar we ons nu in bevinden,de aanslagen,geweld,moorden,rassen haat en ga zo maar door. Ik wil hem niet hoeven vertellen dat dit erbijhoort en wil ook niet liegen door te zeggen dat alles goed komt en er hier in ons kikkerlandje niets gebeurd. Wat ik wil als moeder doet er niet toe, ik moet hem voorbereiden op de grote mensen wereld met al zijn goede en slechte kanten.

Ik wil hem vertellen dat de wereld nog zo slecht niet is, dat alles op het nieuws niet waar is en dat al dit geweld echt geen dagelijkse kost is. En hoegraag ik dit ook wil, ik doe het niet. Het is niet reëel, niet de waarheid en de beelden op tv zijn helaas wel waar.

Ik moet dus tegen mijn wil in mijn kind grootbrengen in deze wereld en hem leren staande te blijven in roerige tijden. Hem leren dat geweld niets oplost, maar andere daar soms anders over denken. Dat hij moet leren in deze wereld gelukkig te kunnen zijn, en dat angst een slechte raadgever is maar niet negeert mag worden. En bovenal leren dat liefde altijd alles zal overwinnen.

Ik wil mijn kind alles leren wat ik weet, opvoeden zoals ik dat wil en denk dat goed is.

Maar hoe begeleid je je eigen kind in een wereld die in niets meer lijkt op jou eigen kindertijd? Niet altijd volgens mijn wil en gevoel maar soms helaas meer met verstand.

7 jaar geleden

Ik laat het nu "los". Bedankt voor het melden van de spelfouten. Ik schreef de blog vanuit mijzelf. Ik leg jou/anderen geen mening op of vraag er hetzelfde over te denken. Ga dus ook geen discussie aan hierover. Meningen verschillen schijnbaar en dat mag.

7 jaar geleden

Er was toen net zoveel geweld als nu, meer zelfs. Alleen hoorde je er minder over doordat er geen social media waren en minder TV zenders.

7 jaar geleden

Jouw bewering is een mening, de mijne is geen mening maar een feit gebaseerd op cijfers.

7 jaar geleden

Ik keek als kind nieuws / kinderjournaal en daar waren oorlogen, geweld,aanslagen, discriminatie echt geen dagelijkse kost. Nu echt toch wel hoor.. en ja wij wonen in (tot nu toe) veilig nederland maar ik of mijn ouders hebben zich tot enkele jaren geleden nooit afgevraagd of er een aanslag gepleegd zou worden j/n en of we wel veilig naar bijv parijs kunnen zonder millitairen met geweren onder de eifeltoren. (Ik sta dus met mijn 4 jarige daar met bijbehorende vraag wat die meneren hier doen met grote geweren..) in mijn ogen is de wereld wel anders, en wij reizen veel dus ik staar mij niet blind op ons mini landje..