Terug
Blog header image

Dit ben ik tijdens de Sinterklaastijd

Dit Pietje (rechts) haal ik altijd begin november uit mijn kast.......

Begin november ga ik kijken of alles voor dit Pietje er nog is en of alles nog heel is. Daarna bel ik opapiet om te vragen welk instrument ik kan gaan spelen. Instrument? Ja een instrument. Ik ben één van de pietjes van De vrolijke pepernoten. En elk weekend spelen we in verschillende plaatsen. Dit jaar werd het voor mij de trompet, dus werd die uit de kast gehaald....

Op de foto zie je mij rechts en naast mij is mijn zusje. Mijn vader is opapiet en de "baas" van de pietenband. Dit is de enige keer dat hij de baas mag spelen, want de rest van het jaar ben ik de baas van de band. :-) lees.... big smile haha. Hij bepaalt wat we spelen, wanneer en hoe we het spelen. Mijn vader is geweldig met kinderen en maakt er tijdens het optreden een feestje van. Hij betrekt iedereen erbij en zorgt ervoor dat de kinderen een geweldige tijd hebben. Dat is één van de redenen dat we elk weekend zijn volgeboekt.

Tijdens mijn zwangerschap deed ik niet meer en nu ik een ventje heb doe ik niet elk optreden meer mee, maar het is geweldig om mee te doen. Die reactie van de kinderen en ook van de volwassenen. En dan heb ik het nog niet eens over de lol die we onderling hebben. Het is zwaar en vermoeiend, maar o zo leuk.

Vorige week waren we in Zoetermeer en daar hebben we de sint binnen gehaald. Het is daar altijd mega druk en dat zorgt ervoor dat de tijd heel snel gaat. ´s avonds lag ik uitgeteld op de bank.

Ook de komende weken zijn we weer overal te vinden. Ben je in de beurt en weet je dat de vrolijke pepernoten spelen? Je weet nu hoe ik eruit zie, dus zoek me op!!! Wil je weten waar ik te vinden zijn... laat het me weten. :-)

Haal jij ook begin november een pietje uit je kast, kelder of schuur? Ik ben benieuwd :-) Hoe vind jij de pietenband?

Anoniem
7 jaar geleden

Zin in!

Joycies
7 jaar geleden

Haha worden weer leuke dagen Jaap!

Lindsy83
7 jaar geleden

Wat leuk dat je dat doet! En dan ook nog muziek er bij maken. Welke instrumenten kan je allemaal bespelen?

Joycies
7 jaar geleden

Dank je. Ik kan trompet, trombone, saxofoon, bariton, dwarsfluit en de sous bespelen. Eigenlijk alle blaasinstrumenten. :-)

Lindsy83
7 jaar geleden

knap hoor! Dat vond ik nou juist de moeilijkste instrumenten.

Joycies
7 jaar geleden

Van jongs af aan erin gestampt bij me....

rebo1982
7 jaar geleden

o Wat leuk! Ik heb sinterklaas en een aantal pieten wel in de familie, maar mij trok het nooit zo. Als ik mijn zusje dan zag afschminken had ik wel gegeten en gedronken :) Ben je dit weekend nog op pad?

Joycies
7 jaar geleden

Dit weekend ikzelf niet maar de band wel. Ze gaan naar Leiderdorp en rokkeveen in Zoetermeer. Volgende week in Leidschendam en leidsenveen

Anoniem
7 jaar geleden

Wat ben jij een leuk pietje. Nog zo lekker glad!

Anoniem
7 jaar geleden

Jammer dat je geen piet bij ons kan spelen op school. Misschien dat ik een keertje kom kijken met je. Hopelijk herkennen mijn kids jou niet.

Joycies
7 jaar geleden

hihi dank je wel.

Joycies
7 jaar geleden

Nee was leuk geweest!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.