Dip in zelfvertrouwen na bevalling

Vrouwen hebben gemiddeld 18 maanden nodig om na de bevalling te herstellen. In die periode voelen zij zich nog onzeker op het gebied van carrière, uiterlijk en zelfvertrouwen. Zo blijkt uit een Brits onderzoekje.

Het  krijgen van een kindje opent een heel nieuwe periode voor het leven van moeders. Er zijn ook veel veranderingen waar een pas geworden moeder mee rekening moet houden. Daarom is het logisch dat er een periode nodig is voor de moeder om zich weer te stabiliseren.

Uiterlijk

Na de geboorte vindt maar liefst 63 procent van de vrouwen het moeilijk om een routine in de eerste maanden te vinden. Dit maakt het moeilijk om de dag door te komen. Ruim 39 procent voelt zich onaantrekkelijk in elke outfit. Daarnaast zorgt borstvoeding ervoor dat een derde voelt dat ze niet kan dragen wat ze zelf wil. Vele vrouwen vinden het ook moeilijk om tijd voor zichzelf vrij te maken. Wat in principe logisch is, aangezien je hele leven nu in het teken staat van je kindje. Maar liefst 63 procent van de vrouwen laat zichzelf gaan en verzorgt zichzelf qua uiterlijk niet meer.

Carrière

Werkende mama’s voelen zich pas 10 maanden, na de zwangerschap goed tussen hun collega’s. Werkende moeders stellen andere prioriteiten als voorheen. Hun kindje is belangrijker dan hun werk. 79 procent van de mama’s vind het moeilijk om hun baby achter te laten om naar haar werk te gaan. Vele vrouwen denken zelfs dat ze hun werk ook niet meer goed kunnen doen.

Het zelfvertrouwen van mama’s ligt in deze periode nog in een laag dipje. Dit zorgt ervoor dat je, je ongemakkelijk voelt en misschien mentaal nog niet helemaal jezelf bent.  Je kindje staat nu centraal in je leven. Maar vergeet niet een blije mama is een blije baby!

Essentiële verzorgingstips voor de drukbezette mama:

Het is geen mythe maar bewezen dat een droge huid kans heeft om eerder te verouderen dan een soepele en gehydrateerde huid. Daarom is het belangrijk dat je, je huid altijd gehydratreerd houd door een crème op je gezicht te smeren. De huid van de rest van je lichaam wordt ook helemaal blij van wat hydratatie. (Tip! Skinwonder vitamine repair cream van sheabutter)

Houd je haar altijd gezond door een voedende shampoo te gebruiken en af en toe een haarmasker aan te brengen. Je brengt het haarmasker aan en terwijl je, je tanden aan het poetsen bent krijgt je haar extra flexibiliteit en glans! (Tip! Gliss Kur haarmasker)