Snap

De zoektocht naar ons huis... een nieuwe start?

Ik had eigenlijk maar 2 eisenaan een huis en dat was een tuin op het zuiden of westen en niet in de wijk. Nu: tuin op het oosten 1vd2

Stan zou eigenlijk in het huis van zijn broer gaan wonen en dan zou zijn broer met gezin in het ouderlijk huis gaan wonen. Stans broer de oudste zoon, werkt bij de zaak van zijn vader (zou dat straks over gaan nemen) Hij heeft een Aziatische vrouw en 2 kinderen. Het ideale plaatje.... Maar ten eerste zou dat nog wel een tijdje duren en ten 2de ik wilde daar niet wonen hij stond in de wijk. Stan probeerde me nog over te halen want het zou voor een goede prijs zijn en een mooi ruim huis.

Ik stond ingeschreven voor huurwoningen en ik besloot hier maar mee verder te gaan dan eerst maar een plekje voor mezelf. Ik woonde tijdelijk bij mijn ouders omdat ik mijn vorige relatie had beëindigd na een jaar of 6 en dat huis moest verkocht worden. Ik wilde verder, dus ik sprak hierover met Stan. Toen kwam er een klein huisje met tuin waar ik mocht kijken. Ik vroeg Stan wat hij nou eigenlijk wilde want ik ga niet dat huis opknappen en dan over een half jaar weer verhuizen. Hij gaf aan dat hij wel wilde samenwonen maar hij wacht op een geschikt huis voor een geschikte prijs. Waarop ik voorstelde om samen te gaan kijken. Op Funda wat huizen uitzoeken en dan bezichtigen. Er staat vast wel iets geschikt te koop. 

Dat gingen we doen en we hebben behoorlijk wat huizen bekeken. De hele zoektocht heeft sowieso 1 jaar geduurd. Uiteindelijk hadden we een huis gevonden. 2 onder 1 kap goed onderhouden. Mooi ruim, tuin op het zuiden met een mooie overkapping.  Grote garage, alleen een kleine gang en de badkamer was niet de mooiste meer. De vraagprijs was wat aan de hoge kant maar daar konden we natuurlijk over onderhandelen... Toen onze adviseur wilde onderhandelen waren ze al in onderhandeling met iemand anders en was het huis verkocht. Uiteindelijk kreeg de ander de financiering niet rond en kregen we een nieuwe kans. Helaas waren we weer te laat en was de woning opnieuw verkocht. Ik zag het alweer voor me nu duurt het weer een eeuwigheid voordat we een huis vinden waar Stan tevreden over is.

Vervolgens heben weer behoorlijk wat huizen bekeken en Stan heeft nog een aantal pogingen gedaan met biedingen. Maar niks werd geaccepteerd want Stan hield vol.dat het crisis was en er echt wel een goed huis voor een lage prijs te krijgen was.

Tot ik zag dat er een woning in prijs was verlaagd. We waren daar al wezen kijken toen ze net gebouwd waren en er nog een aantal casco te koop stonden. Stan wilde graag nieuwbouw, maar ik vond de huizen vrij klein voor de prijs en dan moest je ook alles nog doen. Dus toen ik deze woning zag met een vraagprijs die onder de oorspronkelijke prijs lag dacht ik we moeten kijken. En we maakten een afspraak. Vanaf het moment dat we de woning inkwamen wist ik eigenlijk al genoeg dit was perfect wel wat kleine slaapkamers maar wat een mooi huis met uitstraling. Wel lag de tuin op het oosten maar daar kon ik wel mee leven. Gelukkig was ook Stan enthousiast en gingen we de onderhandelingen in. Stan begon met een belachelijk openingsbod maar ze kwamen wel met een tegenbod, ze moesten er blijkbaar vanaf en uiteindelijk bereikte Stan een akkoord. Wat was ik ongelooflijk blij en gelukkig  nu kon ons leven samen echt gaan beginnen. 

Stan moest dit natuurlijk nog wel aan zijn ouders vertellen en het duurde nog een maand of 4 voor de sleuteloverdracht zou plaatsvinden dus stelde hij dit weer uit. Een maand of 2 voordat we zouden gaan samenwonen bleek ik zwanger te zijn. Ik was net minder gaan werken en eindelijk begonnen met mijn HBO studie die ik al zo lang wilde doen. Ik deed de test en was werkelijk in shock, hoe moest dat nu? Wat zou Stan zeggen, en hoe moest dat met zijn ouders? Hoe moest het met mijn studie en ik wilde zo graag eerst samenwonen maar nu bleek er al een mensje in mij te groeien.... Mijn hoofd tolde van alle vragen en emoties ik werd werkelijk overspoeld. 

'Savonds zou ik weg en Stan dus eigenlijk niet zien maar ik moest dit vertellen ik moest weten wat hij er van vond. Dus ik app hem om te zeggen dat ik het wel leuk zou vinden als hij nog even langs kwam omdat ik hem even wilde zien. Gelukkig deed hij een keer niet moeilijk en stelde niet allerlei vragen maar kwam gewoon. Mijn moeder en broer gingen naar buiten en ik wist niet  hoe ik het moest zeggen dus ik gooide het er maar gewoon uit in sneltreinvaart: Ja je weet wel hé als je sex hebt en niet aan de pil bent en verder niks gebruikt dan kan je zwanger raken nou dat is dus nu gebeurt. En daar stond ik vol onzekerheid voor Stan.....

6 jaar geleden

Dankjewel. We wonen er inmiddels al een aantal jaar en ik ben ook super blij met ons huis en ons plekje hoor. Het is het wachten zeker waard geweest. De zwangerschap was een complete verrasing en Stans reactie en het verloop hiervan lees je in mijn volgende blog. (Deze probeer ik vandaag te plaatsen)

6 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Niks mis mee met zo lang zoeken. Voor mijn eigen droomhuis zou ik het ook niet erg vinden om zo lang te zoeken. En gefeliciteerd met je zwangerschap!