Snap
  • kanker
  • uitslag
  • scan

De uitslag van de scan

Geeft ons dubbele gevoelens en weer onzekerheid...

Maandag 30 januari 2023

Vandaag is het dan zover de uitslag van de scan, het verschil met de scan van 3 maanden terug, het verschil na 39 zakken chemo. Wat zijn we benieuwd en vooral ook heel bang! Het kan gewoon alle kanten op en we hopen zo op goed nieuws!

De kids hebben het er elke dag over. Waar Kyano vannacht gewoon doorliep (komt bijna nooit voor) was Djuna van de spanning al om 5 uur wakker (is ook nog nooit gebeurd, moet haar altijd wakker maken) met Liam ben ik de avond ervoor nog even wezen lopen zodat hij nog even z'n ei kwijt kon, hij is vooral heel bang voor de uitslag en bang om zn papa te verliezen, de lieverd 🩶

Maar vandaag is het zover, we zitten weer in de wachtkamer vol met spanning, niet weten waar je kijken moet, je gedachten gaan alle kanten op, het voelt nog altijd onwerkelijk om daar te moeten zitten..
Om half 11 worden we door de oncoloog naar binnen geroepen zelfs een kwartier te vroeg 😳 en eigenlijk begint hij eerst met vragen te stellen, hoe Johan zich nu voelt, hoe hij het nou totaal doorstaan heeft, wat het allerergste was, of er nu nog klachten zijn en nog veel meer, ik hou het bijna niet meer... kom maar op met die uitslag nu 😬
Na dit alles komen we dan toch bij het bespreken van de bloeduitslagen, eigenlijk best positief, er zijn nog wat uitslagen die beter kunnen, maar de tumormakers zijn flink gedaald! Er valt al een flinke last van onze schouders.
Dan komt ie bij de scan, hij zet beide scans naast elkaar zodat we goed kunnen vergelijken, de vorige scan is van oktober 2022 in een ander ziekenhuis gemaakt en deze van vorige week in dit ziekenhuis duidelijk een beter beeld ook.
Hij laat eerst goed op de vorige scan zien waar een uitzaaing in de buiklymfe zit, waarop de meting staat, vervolgens pakt hij de andere scan beter in beeld en zoomt weer in op de uitzaaiing, ik zie bijna geen verschil, maar dit beeld is natuurlijk ook veel helderder! Toch klopt het ook dat er weinig verschil is want hij is wel ietsje gekrompen maar dus niet genoeg 😔
Toch weer gelijk in onzekerheid, hij begint te vertellen, dat er dus morgen weer in een team besproken word wat er nu gaat gebeuren. Er zijn wat opties, oa een operatie waarbij ze een hele tros lymfes weghalen maar die zal best risicovol zijn, hij laat zien dat hij bijna tegen een slagader aan zit. Ook is er een optie om over z'n 6 weken een nieuwe scan te doen, in de hoop dat hij nog gaat krimpen, maar doet hij dit niet zal er evengoed een operatie moeten komen.
En dan is het natuurlijk zo dat ze ervan uit gaan dat het dood weefsel is maar pas na een operatie kunnen ze ook zien of er mischien wel levend weefsel in zit! En zowel dood als levendweefsel kan op den duur gaan groeien en veel klachten veroorzaken!
Johan vraagt gelijk of hij inspraak heeft en dat hij liever heeft dat ze dan de operatie maar doen, liever eruit dan. Maar helaas geen inspraak hier gaat het team over dus we gaan over 2 dagen horen wat het vervolg behandelplan gaat zijn.
Pfff en dit is dus letterlijk de onzekerheid die kanker weer met zich meebrengt.
Duimen jullie weer mee 🙏


Lees ook: "we hebben allebei gekeken, maar uw dochtertje heeft toch echt TWEE nieren!"

1 jaar geleden

Sterkte en in gedachten bij jullie ❤

1 jaar geleden

Wat ontzettend spannend. Ik denk aan jullie en hoop op het beste❤️

1 jaar geleden

Wat spannend zeg! Niet te doen al die stress. Maar ja je hebt geen keuze. Heel erg veel sterkte! ❤️