Terug
Blog header image

DE STANDAARD COTTAGE

En zo kom je face-to-face met je gezellige vakantiebungalow. Oh Mijn Hemel...

Begrijp me niet verkeerd; er zijn vele omstandigheden waarin ik dolgelukkig zou zijn geweest met het grijze, grauwe bakstenen gebouwtje waar wij ons vrolijke weekend door gaan brengen. Bijvoorbeeld wanneer ik dakloos zou zijn, een voortvluchtige, of een azielzoeker. Als ik mijn eigen huis was kwijtgeraakt in een weddenschap, of als grijs mijn lievelingskleur zou zijn.

Maar wanneer ik 200 euro neerleg voor twee nachtjes self-catering, plus bijkomende benzine-, beddengoed- en uitetenkosten, dan is het eerste wat ik denk als ik dit bouwval zie, "Zijn we in een Oost-blok land gearriveerd? Of een gevangenis-kamp-achtige setting? Een rare organische cult?"

Nee! Dames en Heren, Dit Is Center Parcs! Waar uw vakantiedromen werkelijkheid worden!

Het duurt drie kwartier voordat mijn moeder en ik (plus aanhankelijke Baby op mijn schouder) alle zooi van mijn bolide de standaard cottage in hebben gezeuld en hebben uitgepakt. Nog een kwartier voor het opmaken van de bedden, en dan bak ik nog even de inmiddels ontdooide vissticks en de krieltjes. Huppa, eten voor Baby en een blikje sperziebonen, en het ontspannen kan beginnen.

"Wat is het hier koud," merk ik op. Er liggen oude tegels op de vloer die meer weghebben van ijskappen. Hoe doen andere ouders dat? Hun kindjes kruipen toch ook rond? Absurd. Elk moment kan er een Eskimo naar binnen dartelen die snel even een wak hakt met zijn bijl en behendig een visje naar boven hengelt.

"Ah, nee hé," zucht mijn moeder als ze bij toeval een keukenkastje open trekt. "Hier hangt de gebruiksaanwijzing van de thermostaat." Mijn moeder heeft jaren nodig gehad om de handleiding van de videorecorder te snappen, en net toen het eindelijk bleek te lukken, moest het onding plaats maken voor de DVD-speler.

"Loop naar de thermostaat aan de muur," leest ze haperend voor. Eenmaal bij de thermostaat aangekomen, leest ze verder. "De gebruiksaanwijzing bevindt zich in het keukenkastje."

Het gezegde 'Van Het Kastje Naar De Muur' MOET in Center Parcs geboren zijn. Het kán niet anders.

Ik kijk naar buiten en de moed zakt me even in de schoenen. We zijn omringd door dezelfde kleurloze barakken. Er is geen ontsnappen aan. Ze doen me denken aan de plaatselijke bibliotheek en kerk waar ik vroeger wel eens naar toe moest: diezelfde zielloze bakstenen. Ik voel die oude afkeer weer in mij opborrelen en meteen schiet er een rilling door mij heen.

"Mam," huil ik bijna. "Volgende keer neem ik je mee naar The Four Seasons. Echt."

"Zo erg is het ook weer niet, lieverd," sust ze mij terwijl ze Baby probeert op te bellen met de Fisher Price telefoon. "Ik ga even douchen."

Drie minuten later:

"Help!" hoor ik haar gillen vanuit de badkamer. "Het water wordt niet warm!"

Nu zou ik graag schrijven dat dit aan dit krakkemikkige hutje ligt, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de oorzaak ergens anders ligt.

"Met deze knop regel je de temperatuur, mam. Die moet dus helemaal de andere kant op, zie je?Fijne douche."

Daar zit ik dan. Op de rode tuinbank die als loungebank dienst doet. Ach, zo binnen in deze cottage is het wel gezellig. Baby z'n ogen schitteren; zijn berg speelgoed lijkt nieuw nu we niet thuis zijn. Mijn moeder kwam met het slimme idee om alle ongebruikte dekbedden op de grond te leggen zodat Baby niet accuut bevriest, dus we hoppen leuk van eiland naar eiland. Een beetje zoals "apenkooi", vroeger, tijdens de gymles op de basisschool.

Dan hupsen er twee bruine eekhoorns voorbij het raam, gevolgd door een klein zwaaiend meisje. Baby probeert enthousiast terug te zwaaien.

Ach. Het is ook wel OK hier. Ik negeer de architectuur en richt me op diegene die mij zo dierbaar zijn. Mijn moeder die even rustig zit te lezen, en Baby die schaterend zijn Engelse Farm Animals boekje mishandelt. 

Ze zijn gelukkig. En daarom ben ik het ook.

DE VOLGENDE DAG.

De verwarming leek niet te werken in Limburg. De nachtvorst was onverbiddelijk. Baby werd negen keer wakker (en ik dus ook).

Ik sta op en bak pannenkoeken. Dit is onze vakantie. Vandaag wordt een leuke dag!

Lindsy83
6 jaar geleden

Dat huisje is inderdaad weinig uitnodigend... Gelukkig is in de ogen van een baby alles nog mooi en geweldig :) Hopelijk hoeven jullie geen kou meer te leiden, anders moeten jullie nog ouderwets met zijn drietjes dicht tegen elkaar aan kruipen in 1 bed...

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een heerlijk stuk weer suus XXX

Anoniem
6 jaar geleden

Wij gaan aankomende maandag ook naar centerparcs, de Limburgse peel om precies te zijn. ik ga er van uit dat het niet zo erg zal zijn. Verder is centerparcs 9 van de 10 keer prima. Maar je mag klagen hé bij de receptie he

MummySuze
6 jaar geleden

Ehm ja! Het is de Limburgse Peel! (No further comments, apart from... next time the VIP cottage. Ovens rule!! X

Chiara
6 jaar geleden

Oh my, het lijkt wel een bunker! Ik ben zelf geen fan van CP, er zijn zoveel parken en huisjes te huur in Nederland die iets meer wat betreft prijs en kwaliteit naar m'n zin zijn. Maar ach, uiteindelijk is goed gezelschap het belangrijkste en moet je er zelf iets van maken!

EvaD
6 jaar geleden

Ik begrijp je wel, vind het soms ook te standaard. Maar als je maar mooie herinneringen maakt toch! :) En kindjes blij, ouders blij!

rebo1982
6 jaar geleden

Is grijs niet je lievelingskleur dan? :O ') Ik hoop dat de tweede nacht beter was én dat er faciliteiten op het park waren die de dooie bende een beetje opfleurden!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Aaaah vreselijk!! Wij zijn 1x in CP geweest en idd in de VIP cottage. Dat was een leuk huisje met openhaard, sauna, dolce gusto coffee en een gasfornhuis+OVEN!! Voor het geld dat je betaald hebt had je beter thuis een tent op kunnen zetten voot Baby ofzo. Ik hoop dat er nog wat van de ta maken is voor je! Veel plezier?

Anouk H
6 jaar geleden

Okee, duidelijk dat we dat park dus inderdaad maar blijven vermijden ;-)

anoniem2017
6 jaar geleden

Dat zwembad is ook niks, al mag je dan wel naar meerdal om van het fatsoenljke zwembad gebruik te maken hoorde ik laatst. Als je misteryparcs doet staat peel er ook niet bij ;)

anoniem2017
6 jaar geleden

Je mag dan gratis naar meerdal, dat is 10 min rijden ofzo. Anders is een keer toverland ook leuk.

nijn81
6 jaar geleden

Ik weet nog dat ik Center Parcs als kind helemaal geweldig vond. En de huisjes zo luxe en gezellig (van de binnenkant dan hè)!!! Maar..... Dat is meer dan 20 jaar geleden..... Toen waren ze vast nog wel modern en alles wat nieuw is, werkt nog naar behoren.... Ze hebben bij CP wel luxere parken en VIP-huisjes.... Maar dan betaal je ook meer. Ik hou nog steeds van CP, maar ik weiger de volle prijs te betalen. Ik ga alleen in op vette aanbiedingen en Mystery Park is ook al een paar keer zeer goed bevallen (aan Mystery Park doen alleen de meest luxe parken mee).

MummySuze
6 jaar geleden

Nee, het is inderdaad geen volle aanrader! Vermijden!

MummySuze
6 jaar geleden

Helemaal fabulous gezien: inderdaad de Limburge Peel. Ik ben een LEEK op CP-gebied. Maar, aldoende leert men!

MummySuze
6 jaar geleden

Peetje ik wens je heel veel plezier (het is ons ook gelukt) en knijp maar een oogje dicht qua huisjes (buitenkant). Enne, dat klagen heft weinig opgeleverd! Helaas...

MummySuze
6 jaar geleden

Dank voor de aanbeveling...hier kwamen wij achter NADAT het weekend afgelopen was. Waarom zijn er eigenlijk twee parken zo dicht bij elkaar? Dat slat toch nergens op?

MummySuze
6 jaar geleden

Dankje wel, wat ontzettend sweet van je om dat de zeggen ( L I E F werd steeds in life veranderd).

MummySuze
6 jaar geleden

ja dat van die Mystery Parcs hoorden wij ook van een paar gasten die naast ons koffie drunken. Dat klinkt echt heel erg aantrekkelijk. Ja als je dan de PEEL krijgt, ben je mooi zuur. Het zou een gezegde moeten worden. "Krijg de peel!"

MummySuze
6 jaar geleden

ha inderdaad, Baby vond het miraculous. Alleen de koude vloeren en de koude handjes waren geen succes. Met z'n drieen in bed was geen optie. Dan hadden we nog minder ogen dicht gedaan (plet ik baby, valti ie uit bed, sorry die scheet was van mij, niet zo snurken, etc).

MummySuze
6 jaar geleden

Ik zag ook eekhoorns! En een paar vogels inderdaad. Ik klaagde bij de receptive, maar dit haalde niets uit. Geen kortingsbonnen of apologies...NIETS. Helaas... Misschien klaagde ik niet zielig genoeg...

MummySuze
6 jaar geleden

ha, dit was mijn eerste "park" met baby, en voor mij als volwassene...en het is niet mijn favorite, inderdaad. Al vond Baby het geweldig!

MummySuze
6 jaar geleden

ja de foto's liegen er niet om. Die zijn gevuld met glimlachen, gelukkig maar. Maar dat huisje was echt het toppunt! ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Donkergrijs valt beter bij mij in de smaak, hahahahaha (grapjas!) maar het wint het niet van paars, roze, blauw, groen en rood. Yikes! Ja we hebben ons best gedaan ons te vermaken. Lees het zometeen maar (ik ben nog bezig...)

MummySuze
6 jaar geleden

Dat wil ik ook! EEN VIP COTTAGE! Oh dat klinkt als de hemel, die sauna en die oven. Inderdaad, de tent had hetzelfde resultaat gehad en flink wat kosten uitgespaard. (En toch, wie neemt er een bad mee in mijn tent?) :)

MummySuze
6 jaar geleden

Kijk, dat klinkt als goede jazz muziek in de oren: alleen de luxere parken die meedoen. Dit is inderdaad een heel leuk en spannend idee. Heb het eens gedaan voor een hotel in Geneve, en dat was ook erg leuk: niet wetende waar je heen gestuurd wordt! Heerlijk, dat alles als kind zo geweldig voelt / is! Ik weet zeker dat Baby erg genoten heeft.

nijn81
6 jaar geleden

Meerdal is altijd al van CP geweest. Limburse Peel heeft veel uitbaters gehad. Van Sunparks tot particulier. Nu is het al een aantal jaar toch door CP overgenomen. Geen idee waarom CP dat doet met nog een park op nog geen steenworp afstand. Misschien zaten er toch voordelen aan? Een duurder luxer park, waar alle energie naar toe gaat en een lekker gemakkelijk geld-verdienen-park waar niet zo veel aandacht naar toe gaat....? Ik heb er geen verstand van.

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha geniaal, wat een afzichtelijke cottage, ik ga die krengen voortaan ook consequent "cottage" noemen.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Daar ben je eindelijk deel 8

Regelen, bureaucratie en omgaan met hulp

Die dag, na de bevalling, is het een ratje toe aan mensen en zaken regelen.
We waren even naar buiten geweest, luchtje scheppen. 
Bij terug komst was de begrafenisondernemer er ook al vrij snel. Zij fungeert voor ons als tussen persoon. Ging mijn overlijdensverzekering bellen, en toen kwam een grote klap. Ik sta niet verzekert voor kinderen, mijn eigen kinderen. Ik verstijf, hoor ik dit nu goed? En omdat ik nog onder mijn ouders viel, maar er niet meer bij in woon, kon ik niet bij hun ook aankloppen. En kregen we te horen dat ze sowieso uit gaan van een baby vanaf 24 weken. Ik wordt erg verdrietig en boos, wat heb ik dan gekregen en waar ben ik dan van bevallen?
De onderneemster legt uit dat vanaf 24 weken wettelijk gezien een kindje dat overlijdt gezien wordt als "lijkje". En daarvoor als foetus. Die woorden galmen door onze hoofde, wat is dat nou voor iets. We begrijpen dat ergens een grens getrokken moet worden en dat het vast allemaal zo zal zijn, maar daar hebben wij nu geen aardigheid aan. We proberen John zijn verzekering te bellen, want, gelukkig zijn we net 5 maanden getrouwd. En ohw, we worden zo goed en prettig en totaal informeel geholpen. John staat goed verzekerd en... bij hun verzekeringen is het zo dat je gedekt bent vanaf 20 weken zwangerschap. Wauw. Wát fijn en een opluchting. De onderneemster handelt zaken voor ons af en informeert ons over allerlei opties. We willen Vieve graag mee naar huis en gaan nadenken over een uitvaart invulling. Ze zou de volgende dag bij ons thuis langs komen om daar verder over te praten.

Ze was nog niet weg of mijn ouders stonden heel fijn al binnen de kamer. Half bezorgd en half trotse gezichten komen binnen. Ze knuffelen ons en ik vraag of papa haar wil zien. Ik zie aan hem dat hij het heel moeilijk vond. Maar hij besluit om te kijken. Niet lang, misschien was het een minuutje, maar hij heeft je gezien en vindt je prachtig en had je zo niet verwacht eruit te zien. En erg lange benen zegt hij, haha. 

Mama kijkt en ze is helemaal verliefd, ze is verbaast hoe mooi en gaaf je eruit ziet. Tranen vallen over onze gezichten omdat dit gewoon bitter zoet is. 

John moet naar de KNO, een afspraak wat nog stond en we nu toevallig in het ziekenhuis zijn. Ondertussen komt er bij mij een maatschappelijk werkster en mijn vader besluit naar mijn zus terug te gaan. Mama blijft nog in ieder geval tot John er weer is. Een aai over mijn bol en een kus op mijn voorhoofd en hij gaat. 

De maatschappelijk werkster neemt rustig met mij door hoe alles verlopen is, hoe het gaat met me en met John volgens mijn inziens. Ik reageer koel, lach zo nu en dan. En dan komt de vraag of ik hulp denk nodig te zijn. Ik zeg nee, dit lukt me wel alleen en met John. 
De maatschappelijk werkster en mijn moeder kijken mij in stilte aan. En ze zeggen bijna nog niet in koor dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik zwijg en knik, John komt op dat moment ook binnen en ik lach hem vierkant uit(goed bedoelt). Hij komt binnen met zijn neusgaten beide een tampon. blijkbaar was er weer een verdikking te zien en is dit open gesneden van binnen. 
We lachen met zijn allen en het brengt net even die luchtige onderbreking die nodig was. John komt bij mij zitten en de maatschappelijk werkster benoemt wat er besproken is en dat ze vermoed dat er wel begeleiding op zijn plaats is voor ons in de komende weken. John kijkt naar mij en zegt dat ik dat waarschijnlijk niet wil maar hij denkt dat het wel goed zal zijn. Ik hoor een opluchting van mama, waardoor ik overstag ga en niet koppig wil zijn om te zeggen dat ik het oké vindt. Het is niet dat ik geen hulp wil, ik kan het wel alleen of met John. Ik doe of heb al zoveel alleen gedaan. Achteraf kijkend, was het maar goed ook dat ik mee ging met John. Kleine inzichten die me en ons samen hebben verder geholpen. Zaken wat je zelf als mens of in je eigen werk gebruikt en prima dan weet toe te passen, weet je opeens niet in je eigen situatie. Dat staat er dan volledig los van. Heel gek.

Mama komt ook nog met het aanbod van een vriendin van haar en mede collega, want ze zijn beide kraamverzorgsters, dat zij ons wil begeleiden komende dagen. Ik barst in tranen uit. Ik roep alleen maar waar ze voor moet zorgen, er is geen levend kindje...
De gynaecoloog staat er inmiddels bij en ze helpen mij om in te zien dat we haar ondersteuning misschien wel prettig zouden vinden. John gaat akkoord en ik ga er in mee. Ik denk alleen maar aan al die mensen die nu voor ons bezig zijn, en dat ik het zo extra beladen vindt voor hun. 

De gynaecoloog geeft nog adviezen mee en mijn moeder  vraagt nog heel terecht over stuwing  komende dagen. Verwachting is niet dat het zo erg op zou komen. Dit ging een verpleegkundige nog navragen aan een lactatiekundige. 

Uiteindelijk hebben we alles zover "geregeld", dat we eind van die middag naar huis kunnen en mogen gaan. Dood eng om Vieve nu in haar wateropbaring mee te nemen in de auto, straks gebeurt er iets... 
Eenmaal thuis, is het rustig en stil, mijn vader is langs ons huis gegaan om alle baby spulletjes dat we hadden, mee te nemen naar mijn ouderlijk huis. Zodat we daar niet mee werden geconfronteerd. 
De ouders van John kwamen nog eventjes langs en waren erg verdrietig en behulpzaam. Lief dat ze Vieve wilde zien en vonden haar ook prachtig en waren verrast hoe gaaf en volledig ze eruit ziet.

Toen ze weg waren, was het zo stil. We laten eten bezorgen en gaan erg vroeg naar bed. Nog één keer kijken naar Vieve, ze is op de eettafel, in het midden in haar mandje neer gezet met koelelementen. Een kaarsje erbij die ik uit blaas. En nu... vraag ik me af...


Lees ook: I'LL BE BACK?!

Anoniem
30 minuten geleden

IK WIL DRINGEND MIJN EX TERUG MET DE HULP VAN EEN KRACHTIGE LOVE SPELL CASTER Ik ben zo blij om dit fantastische getuigenis van mij te delen. Mijn leven is in 48 uur volledig veranderd. Ik kan mezelf in de spiegel zien en glimlachen. Ik heb voor het eerst in tijden vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Ik heb mijn vriend terug in mijn leven met de hulp van Dr. OGUNAMEN. Hij zei sorry 24 uur nadat de spreuk was gemaakt. Hij zei dat hij zich realiseerde dat hij nooit echt uit elkaar wilde gaan en dat hij de emotionele bagage die ik de hele tijd met me meedroeg niet aankon. Hij zei dat hij dacht dat hij de negatieve invloed op mijn leven had en dacht dat het het beste was om te vertrekken. Hij zei dat het moeilijk was dat ik de hele tijd over het verleden bleef praten. We hebben elkaar allebei vergeven. Ik heb geld in mijn zak dat eindelijk van mij is. (Mijn compensatiecheque is doorgekomen. Er is mij verteld dat het nog maanden duurt. Ik ben het levende bewijs van wat dr. OGUNAMEN kan doen. Ik dank u heel erg, dr. OGUNAMEN, voor het geweldige dat u in mijn relatie hebt gedaan. Ik ben nu zo blij. Met uw hulp, we waren allebei in staat om de waarheid met elkaar te zien en te spreken. Ik had nooit gedacht dat een spreuk eerder een paar zou kunnen helpen. Ik ben erg blij om contact met u op te nemen en dit allemaal te laten gebeuren. Iedereen die een relatieprobleem heeft, kan contact opnemen met Dr. OGUNAMEN. E-MAIL: ugbegundenger@gmail.com