Blog header image

............De Spin.........

De rust zelve is wedergekeerd. Baby ligt in ledikant, en jij zit eindelijk rustig op een stoel. Tot dat...

Totdat er opeens iets onder je doorschiet. De lepel warme pasta bevriest in je hand. Zag je dat nu goed? Daar in je ooghoek? Dat is toch niet...

Jawel. Een grote, harige, zwarte spin, formaat autografisch-bestuurbaar autootje, rent vanonder je logge stoel zó richting rieten speelmand.

Je nekharen springen overeind. Snel, wat, weg, aaaah, hoe, yikes!

Een kopje. Te klein. TE KLEIN! Je rent zelf een paar paniekerende rondjes door de huiskamer, haastig op zoek naar iets groot genoeg om Zwarte Spin mee op te ruimen.

Ah. Het koekblik.

Met koud zweet schuif je de mand opzij. Wat nu als Zwarte Spin door Baby gevonden zou worden? Als die hem zou bijten (of zij elkaar. Baby knaagt op alles)? Er loopt een rilling over je rug bij het idee.

Daar. BAM! Zwarte Spin zit gevangen. Nu iets om hem mee op te scoopen. De grote paaskaart. Perfect.

Check of je hem hebt. Brrrrr... Wat is hij groot. Je draagt hem naar de voordeur. Het koekblik zit klem tussen je schouder en je kaak, zodat je met een hand de sleutel om kunt draaien. Een, twee, HOPPA!

Zwarte Spin vliegt de stoep op. Wat een mazzel dat de harde wind niet jouw kant op staat, of Zwarte Spin had net zo hard weer op je kin gezeten.

De volgende dag zegt mijn vriendin, "Wat? Die spin moest dood!"

"Waarom in vredesnaam? Hij heeft toch niets fout gedaan?"

"Jawel," sputtert ze. "Hij is als spin geboren!"

En dan nu. Wat moet je? Je angst voor spinnen toch zeker niet doorgeven aan je kind? En het koelbloedig doodmeppen van levende wezens, is dat nu zo opvoedkundig?

6 jaar geleden

In geval van nood mag ze altijd haar buurman appen ;)

6 jaar geleden

Ik vind spinnen ook verschrikkelijk! Bah! Het is allang geleden toen zat hier thuis ook een vrij dikke spin. Mijn man heeft die toen met de stofzuiger opgeruimd!

6 jaar geleden

Hier ook een alleenstaande moeder met een lieve buurvrouw die altijd ten alle tijde met een zeer groot glas en een kaart alle spinnen komt ophalen en netjes bij haar in de tuin uitzet... En ik ga zo ver dat ik t raam opendoe om de sleutels te geven omdat er een spin in t hoekje van de gang zit :) dus ik vind je heel dapper dat je m durft te vangen!! Mij niet gezien hahaha o en de angst hoef je niet door te geven want als m'n dochter de kans krijgt laat ze de spinnen in haar poppenhuis wonen, is gezellig zegt ze....

6 jaar geleden

brrrr doodeng.. Zo had ik van de week ook iets. ik liep gewoon door de woonkamer, toen ik ineens dacht: "hé wat zit daar nou voor zwarts op de grond?" even beter gekeken, had ik beter niet kunnen doen.. ook zo'n mega enge grote dikke spin! hij bleef ook gewoon doodstil zitten midden in de woonkamer.. Ook met een bekertje proberen naar buiten te doen, en je raad het al.. viel die voor de deur uit mijn bekertje weer op de grond.. toen heb ik hem met veel paniek de deur uit gevraagd met mijn bekertje, dus geen idee of hij het overleefd heeft.. Maar normaal gesproken ben ik ook niet zo van het dood maken.. hoe enge ik het ook vind meestal zet ik ze toch wel gewoon buiten