Snap

De moeder-dochter band

Als puber was ik niet altijd even makkelijk en botste ik regelmatig met mijn moeder. Gelukkig is dat inmiddels allang niet meer het geval.

Als puber was ik niet altijd even makkelijk en botste ik regelmatig met mijn moeder. Gelukkig is dat inmiddels allang niet meer het geval. Natuurlijk zijn er af en toe wat irritaties, maar wie heeft dat nou niet? Sinds ik op mezelf woon en helemaal sinds ik zelf kinderen heb gekregen, ben ik anders naar mijn moeder gaan kijken. De gevoelens van irritatie hebben plaats gemaakt voor waardering en begrip.

Behalve een geweldige oma is ze ( ondanks de leeftijd van mij en mijn zusje ) nog steeds een zorgzame moeder. Nu ik zelf kinderen heb, denk ik ook dat je de zorgzaamheid voor je kind nooit verliest. Of hij / zij nu 4 of 40 is maakt niet uit.

Advies nodig of een leuke anekdote vertellen? Mijn moeder is de eerste die ik bel.

Daarnaast gaan mijn moeder en ik regelmatig leuke dingen doen. Zo gaan we al jarenlang één keer per jaar een weekendje weg naar Den Haag. ( krijg ik altijd van mijn ouders als verjaardagscadeau ) Lekker eten, shoppen, terrasjes pakken; dit is echt een hele mooie traditie geworden.

Vanavond gaan mam en ik samen naar Ladies Night in de bioscoop. In mijn omgeving doen veel vrouwen leuke dingen met hun moeder, mannen hebben dat minder of op een andere manier. Stiekem vind ik het dan ook helemaal geweldig dat ik nu zelf twee meiden heb; dat beloofd wat voor de toekomst. ( dat hoop ik in ieder geval )

De band tussen moeder en dochter....erg bijzonder!

10 jaar geleden

Heel herkenbaar! :-)

10 jaar geleden

Herkenbaar!! Ook ik had toen ik nog thuis woonde regelmatig aanvaringen met mijn moeder, maar sinds ik op mijn zelf ben gaan wonen en zeker nu ik moeder ben is onze band alleen maar sterker geworden. Binnenkort gaan we een weekendje weg naar Noordwijk!

10 jaar geleden

Mijn moeder en ik zien elkaar wekelijks en bellen dagelijks (minimaal) en hoe verder ik in mijn leven kom, hoe beter ik mijn moeder begrijp en hoe meer we op één lijn zitten. Ben dan ook heel blij dat ik zelf ook een dochter heb gekregen, al hoeft dit niet te zeggen dat dat bij ons ook zo zal zijn. Mannen doen dat toch anders. Ik ben degene die contact met mijn schoonouders onderhoudt :-)

10 jaar geleden

Je moeder verliezen lijkt me één van de heftigste dingen die je mee kunt maken. Zo te lezen heb je het wel een plekje kunnen geven. Geniet maar van je schattige dochter!