Terug
Blog header image

De goede voornemens voor het jaar 2016

Ja hier ook een blog over mijn "goede" voornemens of eigenlijk mijn wish list.
Lindsy83
6 jaar geleden

Geode lijst lijkt me hoor :) En joehoe nog iemand in de club voor een tweede kinderwens :D Succes en het beste voor volgend jaar!

Blog header image

Verandering

Van fitlife naar momlife

We weten allemaal dat ons lijf natuurlijk veranderd wanneer je zwanger bent geweest. Maar dat dit mij zo is tegen gevallen had ik mijzelf nooit bedacht. 


Heel naïef dacht ik, zodra ik ben bevallen is er meteen 20 kilo van af. 7 kilo aan baby en de rest is vocht! Hier was ik stellig van overtuigd. Nooit had ik mij bedacht dat je weinig zou kunnen als je net bent bevallen. Ik had na de bevalling een kleine 50 hechtingen daar beneden. Door de adrenaline voel je niet zoveel, op dat moment. De eerste dag dat ik was bevallen ben ik wel 30x de trap op en af gelopen! Ik moest en zou zo snel mogelijk weer op mijn oude gewicht zijn. Hoe stom was ik? Gelijk een week gevloerd en plat in bed.

En zo werd het zaadje “IK WIL ZO SNEL MOGELIJK AFVALLEN” geplant.

In mijn verlof ben ik zoveel mogelijk kan wandelen met onze kleine jongen. Ik vergat zogenaamd te eten en deed er alles aan om calorieën te verbranden.

Ik durfde niet in de spiegel te kijken en walgde van mij zelf! Uit wanhoop een voedingscoach benaderd om eetschemas te maken en ingeschreven bij de sportschool. Dit ging mij helpen. Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn kraamweek aan mijn kraamzorg vroeg: “Na hoelang heb je enigszins weer je lijf terug of zie je dat er geen baby meer in mijn buik zit?” Ze antwoordde, “Na ongeveer 3 maanden heeft je lijf rust gevonden en ga je verschil zien”. Jullie raden het al, maand 3 brak aan. Nog steeds walgde ik van mijn grote lijf. Hoe gezond ik ook at, hoe vaak ik ook sportte er veranderde helemaal niks. Dit bleef tot maand 7 het geval. Onze zoon kon ineens kruipen, begon mij terug te knuffelen en liet heel duidelijk merken dat hij wist dat ik zijn mama was! Er ontstond trots, trots op mijn lijf! Mijn grote lijf met vetjes hadden gewoon een gezond mannetje op de wereld gezet!

7 maanden lang had ik niks anders dan geklaagd over hoe lelijk mijn lijf was na de bevalling! Hoe ik het liefst tenten droeg en mijzelf zou willen verstoppen! Want heb ik hier een spijt van.

Kijk wat een heerlijke zoon wij hebben gekregen en kijk wat mijn lichaam aan kon! 

Met deze gedachte viel er een last van mijn schouder, ik kreeg rust! 

En geloof het of niet, onze zoon is inmiddels 10 maanden en al het harde werk werpt eindelijk zijn vruchten af. De kilo’s gaan er vanaf en mijn lijf krijgt langzaam haar vorm terug.

Wat ik wil meegeven is: Wees niet te streng voor jezelf, hiermee ben ik 7 kostbare maanden kwijt geraakt aan negatieve energie. Wees trots op wat ons lijf aan kan! Maar het belangrijkste is, geniet van het wondertje wat je op de wereld hebt gezet!


Liefs