Snap

De ellende die menstruatie heet😢

Ik werd op mij 11e al ingesteld. Dat is vrij jong wordt er wel eens gezegd. Ik was de eerste van de klas met borsten en de eerste die ongesteld werd..

Al sinds dat ik ongesteld ben, heb ik enorm veel last hiervan.. soms had ik wel dagen dat ik van te voren niet lekker was en echt op bed moest gaan liggen omdat ik er zo ziek van was...

Ik denk dat ik een abonnement heb, bij de gyneacoloog hiervoor maar nooit heb ik echt het gevoel gehad dat ik hier een oplossing uit kwam.

De pil mocht ik niet vanwege dat er lactose inzit en ik hier allergisch voor ben..

Spiraal met hormonen is geen goed idee omdat ik erg slecht op hormonen reageer.. Ben al aardig temperamentvol en dat wordt alleen maar erger..

Spiraal zonder hormonen heb in jaren gehad en dat werkte prima maar deed helaas niets voor mijn ongesteldheid.

Ze zeggen dat het minder kan worden na een zwangerschap maar bij na elke zwangerschap werd het alleen maar erger en kreeg ik alleen maar meer last..

Wederom een bezoek naar de gyneacoloog en ik moest een schema gaan bijhouden voor 3 maanden..

na 3 maanden kwam eruit dat ik last had van PMS..

https://www.degynaecoloog.nl/onderwerpen/premenstrueel-syndroom-pms/

Vooral van de geestelijke symptomen ( prikkelbaar, stemmingswisselingen, vermoeidheid) heb ik veel last en dan ben ik gewoon echt niet te genieten..

Vooral voor mijn omgeving is dit niet leuk want ik kan dan weinig hebben en heb dan moeite om mij te uiten..

Meerdere keren heb ik gedacht aan mijn baarmoeder te laten verwijderen maar dat doen ze niet omdat ze mij te jong vinden..

Na mij laatste zwangerschap had ik een gesprek met mijn kraamverzorgende en die vertelde dat ze hier ook erg veel last van had en die gaf aan dat zij anti depressiva slikt hiervoor en dat dit beter gaat..

Toen ik erachter kwam dat ik pms had, hebben we het over anti depressiva gehad , maar dat vond ik best een grote stap.. vaak krijgen mensen die dit slikken toch een bepaalde stempel..

Nu ben ik 8 weken geleden bevallen en ik heb al weken last van menstruatiepijnen, maar de echte ongesteldheid komt maar niet en de geestelijke symptomen zijn ook weer aanwezig.

Ik heb bij mijn controle afspraak het met de gyneacoloog gehad over mijn klachten en die gaf aan dat als ik toch de antidepressiva wil gaan slikken, dat dit mag..

Dan toch maar die stap gaan zetten en hopen dat het snel beter gaat en de klachten minder wordt..

Zijn er nog meer mama’s hier op mamaplaats die last hebben van pms en hoe gaan jullie hier mee om?