Snap

De 10 puberkleuter geboden

Soms zijn er van die dagen dat je als mama-zijnde niets goed kan doen bij je kiddo. En ja dan loopt het wel eens uit op een tranen-met-tuiten-scenario of een driftkikker-bui. Lulu had/heeft ook weleens van die dagen. Om mijn mede mama’s een hart onder de riem te steken, hier de 10 puberkleuter geboden die ten strengste moeten worden nageleefd als je geen dramaqueen/king in huis wilt. Pak het korreltje zout er maar bij ;).

1. Gij zult altijd vragen wat er op een broodje gesmeerd moet worden en pas bij de vijfde keer vragen, het broodje daadwerkelijk smeren. Heb jij iets anders op je broodje? Dan dien je jouw broodje ten allen tijden te ruilen.

2. Gij zult geduldig wachten tot de schoenen zelfstandig aangetrokken zijn en de jas zelfstandig dichtgeritst is alvorens het huis te verlaten. Wil je ergens op tijd zijn? Plan dan 2 uur extra tijd in.

3. Gij kijkt gezellig mee naar Paw Patrol ook al heb je deze aflevering al duizenden keren gezien. Waag het niet om je blik voor een seconde af te wenden van het tv-scherm, want dat zal worden geregistreerd.

4. Gij vraagt eerst aan het hele huishouden of er iemand naar de wc moet alvorens zelf te gaan. Dit ter voorkoming dat je na een paar seconde je rustige plek moet verlaten door bonzende vuistjes op de deur.

5. Gij zult nooit, maar dan ook nooit iets in je mond stoppen vanuit de koek/snoep-la zonder dit te delen. Al is het een pittige cracker, moet je dit eerst overleggen.

6. Gij leest het hele boekje voor het slapengaan voor. Ook al is het gekozen boekje een kookboek of een stripboek van 20 pagina’s.

7. Gij helpt niet met het snijden van het bordje avondeten. Ook niet als dit betekent dat er een halve karbonade aan een vork hangt.

8. Gij noemt je kroost niet bij hun echte naam tijdens het spelen. Je weet maar nooit hoe hij of zij op dat moment heet.

9. Gij ademt niet te hard als er getekend of geknutseld wordt. Je zal je kleine maar uit zijn/ haar concentratie halen.

10. Gij leent je gezicht, arm, been, voet, etc. ten allen tijden uit voor een make-upsessie, tekenblok of schilderdoek.

Lees al mijn mama avonturen op: https://kimberleytaal.wixsite.com/mamaholic