Snap

Daar is er weer een de "Just play' tag

Mandy van getestspeelgoed.nl maakte een nieuwe tag. Deze vind ik erg leuk dus vulde ik hem in. Wel heb ik er een vraag aan toegevoegd.

De vraag hoe je je speelgoed opbergt is mijn eigen kleine aanvulling op de tag. Hier komt hij dan de "Just play" tag.

#Welk speelgoed merk is bij jullie het meest vertegenwoordigd?

Ik zou willen zeggen Grimm's, al dat mooie houten speelgoed. Helaas is dat niet het geval, hier heb ik alleen de regenboog van. Ik denk toch dat het Tiny Love is, ondanks dat het meeste daarvan op dit moment op zolder staat en als tweede duplo waar Nino voor zijn eerste verjaardag veel pakketjes van gekregen heeft.

 #Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?

Dit was de puzzelmat met auto's erin. Ik dacht dat het fijn zou zijn voor Nino om een zachte ondergrond te hebben om op te spelen. Dat ding lag echter alleen maar op de grond, de kleine stukjes raakten steeds kwijt en niemand speelde er mee. Het staat nu in een zak op zolder.

#Welk speelgoed was vroeger je favoriet?

Pfoeh, jeetje moet ik een keuze maken. Ik denk dat over de gehele lengte van mijn jeugd een ding altijd veel werd gebruikt en dat waren de verkleedkleren. Mijn zus en ik waren eigenlijk altijd wel verkleed als het een of ander. Heerlijk.

Ik ben hier links met het staartje en mijn zus heeft de pet van ome willem op.

#Welk speelgoed is bij je kind(eren) favoriet? Waarom denk je?

Op dit moment is klimmen Nino's favoriete spel, daarvoor heeft hij niet zo veel speelgoed nodig, de meubels zijn veel leuker. Nino is gek op zijn knuffels, de houten trein die uit allemaal houten blokken bestaan, puzzelen en zijn werkbank met cirkelzaag, boormachine en alle moeren, bouten en schroevendraaiers.

#Wat is je favoriete bordspel? Waarom?

Ik ben gek op bordspellen dus er zijn er best veel. Op dit moment zijn mijn favoriete Mahh Jong, ticket to ride & party & co.

#Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?

Mens erger je niet heb ik eigenlijk nooit echt leuk gevonden. Zo saai. Wel hadden we vroeger een variant waarbij elke speler zijn eigen soort poppetje had met eigen regels, die vond ik wel te gek. Al was dit niet heel erg eerlijk want het zelfde poppetje won altijd omdat die veel betere regels had dan de andere.
Zo mocht eentje over iedereen heen springen en gooide er nooit iemand af maar was er ook eentje die iedereen eraf gooide waar hij langs liep (die won dus ook altijd), er was er eentje die ook achteruit mocht lopen en de regels van de vierde waren gelijk aan de normale mens erger je niet poppetjes. Zelf wou ik altijd de springveer die vriendelijk was voor iedereen zijn.

#Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?

Ik was gek op buiten spelen en deed dit erg veel met mijn zus en de buurtkinderen. Vooral wuifertje werd veel gedaan. Dit was een soort verstoppertje. Als je gevonden was moest je achter de zoeker aanlopen. Andere verstopte kinderen konden jou weer vrij wuiven door stiekem zonder zelf ontdekt te worden je vrij te zwaaien. Als je door iemand vrij gezwaaid was moest je heel stiekem proberen weg te rennen, als dat gelukt was mocht je je weer verstoppen.

#Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kind(eren)? Waarom denk je?

Afgelopen zomer kreeg Nino voor zijn verjaardag een waterbaan. Hier kon hij al lekker mee spelen.Dit jaar wil ik heel graag een zand en water tafel regelen. Ik denk dat hij daar veel plezier aan kan beleven. Ik denk dat het voor jonge kinderen heel goed is om tactiek bezig te zijn, lekker voelen, (proeven) en ruiken.

#Welk speelgoed is/was favoriet bij je kind onder de 12 maanden?

Van vrienden kreeg Nino een klein poppetje cadeau. Ik weet helaas niet meer hoe het heet. Het is massief en rond. Het bestaat uit een buik en een hoofd. Op de buik kan het poppetje lekker heen en weer tuimelen. Nino vond dit echt te gek. Of hij deed het hoofdje in zijn mond wat geen probleem was omdat het gehele ding uit een stuk gemaakt was en het hoofdje er dus niet af kon, of hij wiebelde het op de grond of hij maakte er geluid mee, het rinkelde namelijk een beetje. Nog steeds pakt Nino dat poppetje soms om mee te spelen. Verder was Nino vooral gek op muziek instrumenten. Als het maar leuk geluid kon maken.

   

Het poppetje

# Hoe berg jij het speelgoed op?

In de woonkamer hebben we een kast van Ikea. De onderste la is voor al het speelgoed van Nino. Onder de kast staan ook nog drie bakken waar speelgoed in zit en naast de kast staan wat losse grotere dingen en de bak met duplo. In het middenstuk van de kast die wat lager is dan de rest staan ook nog wat boekjes en speelgoed van Nino. Je kunt dus wel goed zeggen dat de kast overgenomen is door Nino. Gelukkig hebben wij ook nog laatjes genoeg.

In Nino's slaapkamer hebben we een speelgoedkist (ook van de ikea) waar al zijn overige speelgoed in zit. Alles waar Nino al uitgegroeid is staat op zolder.

#En tot slot: Wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen wat zou je dan aanschaffen?

Ik zou absoluut de Wobbel aanschaffen. Dit ding lijkt me te gek en super goed voor mijn bewegelijke zoontje.

Ook zou ik het speelkeukentje van de Ikea wel willen en voor als Nino ouder is de werkbank van de Ikea.

Vullen jullie hem ook in?

7 jaar geleden

Leuk om te lezen! De ikea keuken staat hier ook hoog op het verlanglijstje :) En nu weer een nieuwe variant van verstoppertje geleerd, die ga ik eens met wat bso kindjes uit proberen denk ik! Ik ga de tag ook invullen, leuk :)

7 jaar geleden

Ik zie je blog wel verschijnen :)

7 jaar geleden

Dank je, Ik ben nog steeds blij met mijn tafel. :)

7 jaar geleden

leuk! Ook leuke foto's! ik zal eens kijken hoe ver ik kom met het beantwoorden van deze vragen :)