Snap
  • Mama
  • schrijven
  • familyoffive
  • #passie
  • comeback

Comeback Blog

Zo’n zeven jaar geleden schreef ik mijn laatste blog op mamaplaats. Het lijkt wel een leven geleden! Dacht ik het toen druk te hebben met een zoontje van een jaar en een 28-urige werkweek, kom ik daar nu even op terug. Onze ‘eenmanszaak’ is namelijk getransformeerd tot een goedlopend vijfkoppig bedrijf. Gelukkig nog steeds met dezelfde ‘zakenpartner’. Een bedrijf runnen, oftewel het gezin managen, betekent ook een fiks bijbehorend takenpakket. Behalve managen en delegeren heb ik ook nog een uitvoerende functie. Deze functie betaalt zich uit in liefde en dankbaarheid. Al is vanzelfsprekend vaak meer op zijn plaats.

Behalve dat dit ‘bedrijf’ draaiende gehouden moet worden, ben ik inmiddels ook nog twee keer van betaalde baan gewisseld. Van planner bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij naar planner in de zorg. Een wereld van verschil en dat had een behoorlijk wenperiode tot gevolg. Drie dagen in de week doe ik mijn uiterste best het personeel op de afdeling radiologie, op drie locaties rond te krijgen.

Plannen en organiseren, ik blijf het heerlijk vinden om te doen. Maar toch….dat schrijven hè… Als je het over dromen waarmaken hebt of je passie volgen, dan zou ik toch (nog) vaker achter de laptop moeten kruipen. Blogs schrijven, een kinderboek op de markt brengen of artikelen schrijven. Dat zijn mijn dromen. Zeven jaar geleden gedeeltelijk waargemaakt, door het schrijven van gastblogs in tijdschriften en als blogger voor wij.nl Toch heb ik de afgelopen jaren ook niet stil gezeten. Ik heb namelijk wel degelijk boeken geschreven. Om precies te zijn vijftien stuks. Al negen jaar lang schrijf ik voor mijn kinderen. Voor ieder kind, ieder jaar een boek, gevuld met mooie herinneringen, mijlpalen, fijne gebeurtenissen en quotes. Vijftien boeken geschreven uit heel veel liefde, met een dosis humor en een vleugje moederlijke adviezen. Heet dat passie of niet?!

Dus….een goed moment om te starten is er nooit. Tijd zal altijd de belemmerende factor zijn als er een gezin gerund moet worden, naast de plicht van de betaalde baan. Maar als je nooit begint, zal het er ook nooit van komen. Met een grote glimlach presenteer ik hierbij mijn eerste ‘comeback’ blog.  

2 jaar geleden

Ik ben het melinda griek

2 jaar geleden

Wat mooi meis, hier hou ik van. Zelf mocht ik graag gedichten maken. Altijd alles bewaard. Maar dit is nog beter. Ga zo door lieverd. 😁 😁 😁

2 jaar geleden

Wat kun jij toch geweldig schrijven. Ik kijk nu al uit naar je volgende blog! Ben trots op jou! Als kind wilde je al schrijfster worden.