Snap

Carnaval

Vanmorgen half 6: onze meiden zijn er al helemaal klaar voor, want vandaag is het zover: carnaval op school. Nadat we nog even wat tijd hebben kunnen rekken, gaat toch echt die verkleedjurk aan, waardoor onze twee engeltjes nu K3 Bengeltjes zijn geworden.

Vanmorgen half 6: onze meiden zijn er al helemaal klaar voor. Vandaag is het zover: carnaval op school. Nadat we nog even wat tijd hebben kunnen rekken, gaat toch echt die verkleedjurk aan, waardoor onze twee engeltjes nu K3 Bengeltjes zijn geworden. Natuurlijk mag een vleugje make-up ook niet ontbreken. De jongste zit nog niet op school maar mag voor de eerste keer samen met mij de optocht mee lopen. Ben benieuwd; het is toch een heel uur lopen in de kou, maar ze zal het wel erg stoer vinden tussen al die schoolgaande kinderen.

Carnaval: nog even en grote delen van het zuiden des lands liggen helemaal plat. In sommige plaatsen zijn zelfs alle winkels dicht. Zelf ben ik geen groot fan (alhoewel dat wel eens anders is geweest toen ik in de stapleeftijd zat) en behalve dan dat we mee lopen met de schooloptocht en misschien nog naar de optocht in de stad gaan, doen wij er niets aan. Sterker nog: ik moet gewoon werken en zal waarschijnlijk hoogstens iets van het carnavalsfestijn merken in de trein, waar vorig jaar om 06.00 u 's ochtends al een lallend persoon in zat. Ik op de heenweg naar het werk, hij op de terugweg van het feest.

Wordt er bij jullie Carnaval gevierd? En zo ja, doen jullie er veel aan?

Voor alle carnavalvierders in ieder geval veel plezier en ALAAF!

10 jaar geleden

hier in t limburgse ligt alles plat tenminste in ons dorp. wij vieren geen carnaval vindt het verschrikkelijk de kindjes vieren het een dag op school en onze oudste zoon loopt met school mee n de optocht dus daar gaan we we even naar kijken en dan weer snelsnel naar huis lekker opwarmen. Gelukkig is onze carneval dan weer voorbij en kunnen we ons tot woensdag opsluiten hihi voor de carnevallers ALAAF..!!

10 jaar geleden

Helaas hier in drenthe word geen carnaval geviert, en ik vind t echt super jammer! wat we dan wel weer hebben is lampionnetje lopen op 11 november. dan maken de kinderen een lampion op school, en doen die aan een stok waar een lampje aan hangt. daarmee gaan ze langs de deuren en zingen een liedje en vervolgens krijgen ze een snoepje of manderijn. ook erg leuk, maar carnaval lijkt me toch wel leuker hoor! veel plezier deze carnaval:)