Terug
Blog header image

Brief/blog aan mijn zoontje

​Nooit heb ik geweten hoe ongelooflijk veel ik van iemand zou kunnen houden als dat ik van jou doe!
Lindsy83
6 jaar geleden

Heel mooi en puur geschreven! Hij heeft mijn hart ook zeker al gestolen met zijn schattige koppie!

Chiara
6 jaar geleden

Dankjewel! Ik word altijd een beetje sentimenteel als hij bij zijn vader is, dus deze vloog weer binnen een paar minuten uit m'n vingers... Onweerstaanbaar koppie toch ;)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat een lieve blog en wat een heerlijk snoetje!!

Claudia88
6 jaar geleden

Wat kan een mama toch een liefde voelen voor onze kindjes he! Fijnste gevoel dat er is. Heel mooi geschreven! Bewaar dit goed, dit zal hij ooit heel mooi vinden om terug te lezen.. En het is een knapperd hoor mama!!

Joycies
6 jaar geleden

Wat een mooie blog. Heel lief! En wat heb je een super leuk zoontje. Liefs

Chiara
6 jaar geleden

Thankk dames!

Chiara
6 jaar geleden

Ja! Dat kun je echt pas begrijpen als je het meemaakt <3 Doe ik ook hoor, ik schrijf wel meer voor hem om die reden.. Dankjewel!

Chiara
6 jaar geleden

Dankjewel!

Meermeer
6 jaar geleden

Wat mooi. Ik voel de liefde.. Prachtig.

Chiara
6 jaar geleden

Dankje! En dan nog kan het gevoel niet tippen aan deze woorden ;)

Chiara
6 jaar geleden

Donder op met je spam!

Anoniem
6 jaar geleden

Mooi! Ik lees je verhaal en er staat precies wat ik ook steeds voel. Zie dat je zoontje net zo oud is als mijn mannetje. En dat shirtje, ben ik ook zo gek op :) Maar 1 verschil mijn mannetje heeft geen geduld :D Heerlijk om te lezen!

Chiara
6 jaar geleden

En nog komt het niet in de buurt van hoe het echt voelt, vind je ook niet?! Heerlijk die shirtjes hè, die van de h&m vind ik vaak ook zo schattig... haha stiekem denk ik ook best grappig, zo'n ongeduldig mannetje

Anoniem
6 jaar geleden

That hits the target dead cetren! Great answer!

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.