Terug
Blog header image

Boodschappenlijstjes en budget, hou jij je eraan?

Boodschappenlijstjes, iets dat ik ben gaan gebruiken sinds ik minder inkomen had. Super handig, mits je ze niet thuis vergeet ;)

Sinds mijn inkomen is gedaald (nu gaat het gelukkig weer omhoog), ben ik mezelf veel bewuster geworden van wat ik eigenlijk allemaal koop per week. Ik ben tot de conclusie gekomen dat toen ik nog een flink salaris had veel en veelste veel uitgaf aan boodschappen.

Aangezien ik het een tijdje met heel weinig inkomen heb moeten doen kocht ik alleen de hoognodige dingen maar had ik soms ook uitspattingen, vooral als het weer de tijd van de maand was. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra pak koekjes, zak chips, frietjes kopen en ga zo maar verder. Op zich niks bizars duurs of zo maar op een heel klein budget is dat een flinke aanslag.

Vanaf nu ga ik het anders doen! Wat er op het boodschappenlijstje staat word gehaald en meer niet. Zijn de koekjes al op voordat de week op is? Pech, volgende week staat het weer op het boodschappenlijstje.

Ook heb ik een boodschappenbudget waarmee ik het moet doen en op is op! Ik heb mezelf een boodschappenbudget van 150 euro per maand gegeven wat neer komt op 37.50 per week voor 2 personen. Met het boodschappenbudget moet ik al het eten halen maar ook de verzorgingsspullen en schoonmaakbenodigdheden. 

Mocht er einde van de week (of misschien einde van de maand) geld over zijn van het budget dan ga ik dat in een potje doen als buffer voor de boodschappen. Zo heb ik altijd geld om wat te eten te halen voor mij en de kleine.

Het weekmenu en boodschappenlijstje voor deze week zijn al gemaakt. Zodra mijn eerste salaris binnenkomt, hopelijk vandaag, kan ik eindelijk weer boodschappen halen en mijn boodschappenlijstje en budget gebruiken.

Doen jullie ook boodschappen aan de hand van een boodschappenlijstje en/of budget?

xx CheapMommy

MamavanChance
6 jaar geleden

Pff dat is wel heel weinig. Wij eten biologisch en zijn min 75 p/w kwijt. ( 2 volwassenen +baby )

Liefemuts
6 jaar geleden

Ik probeer een lijstje te maken, maar meer omdat ik anders dingen vergeet. Er gaat altijd meer in het karretje dan op mijn lijstje staat. We proberen het budget van 75 euro per week aan te houden (2 volwassenen + 1 dreumes). Soms is het iets meer, omdat ik bijvoorbeeld ook extra wasmiddel insla omdat het in de aanbieding is, wat dan weer gecompenseerd wordt met de rest van de weken, omdat we dan weer iets onder het budget uit komen. Ik vind het knap dat je het met 37,50€ redt!

Chiara
6 jaar geleden

Ja! Inmiddels doe ik wel aan lijstjes om twee redenen; overzicht wat betreft het budget en omdat ik anders altijd wel iets vergeet, Daarnaast ga ik ook nooit met honger boodschappen doen, dat scheelt ook een hoop... Wanneer alle rekeningen betaald zijn hou ik 34,- per week over voor boodschappen en extra's (voor mij en een 1jarige) dus eigenlijk moet het wel! Lijstjes zijn gewoon hartstikke handig!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ik vind het heel knap dat je dit kunt zo hoor!!

Lindsy83
6 jaar geleden

Bij mij hangt het van de situatie af. Ik gebruik wel zowiezo lijstjes om niks te vergeten. Maar als ons inkomen het toelaat dan gaat er gerust wat extra mee.

CheapMommy
6 jaar geleden

Inderdaad niet met een lege maag scheelt ook al! Hiervoor heb ik het met 25 euro per weer gedaan maar dan had ik heel vaak niks echt te eten. De kleine wel daar zorgde ik voor!!! Nu ik oproep werk doe heb ik het budget dus verhoogd met 50 euro extra per maand. Vind het trouwens super knap van je dat je het ook met zo weinig doet!

CheapMommy
6 jaar geleden

Lijstjes zijn inderdaad ook heel handig om niets te vergeten. Zeker als een drukke mama is het handig om een lijstje te hebben.

CheapMommy
6 jaar geleden

Dat is altijd slim dingen in te slaan wanneer ze in de reclame zijn zeker de duurdere dingen zoals wasmiddel. Hiervoor had ik nog veel minder budget (en zelf ook niet veel te eten, de kleine wel). dus dit is al een hele opluchting dat ik wat meer kan besteden

CheapMommy
6 jaar geleden

Biologisch zit er hier gewoon niet in aangezien ik 150 per maand heb voor alles ;) Maar in probeer wel zo gezond te komen zeker voor de kleine

CheapMommy
6 jaar geleden

Dank je :)

vlindertje85
6 jaar geleden

Ik heb het heel moeilijk om mij aan te passen na verandering van onze financiele situatie. Ik merk nu ook dat ik het erg fijn vind om contant geld bij mij te hebben in plaats van pinpas. Ik geef dan ongemerkt meer uit met een pinpas. Ik heb altijd een paar dingentjes staan op mijn boodschappenlijst wat ik nodig, de rest kijk ik in de winkel. Ik kijk altijd naar de aanbiedingen en afprijzingen in de winkel en ook of ik het kan gebruiken voor avondeten. Heb ik het niet nodig dan koop ik het niet.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.