Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Boodschappenlijstjes en budget, hou jij je eraan?

Boodschappenlijstjes, iets dat ik ben gaan gebruiken sinds ik minder inkomen had. Super handig, mits je ze niet thuis vergeet ;)

Sinds mijn inkomen is gedaald (nu gaat het gelukkig weer omhoog), ben ik mezelf veel bewuster geworden van wat ik eigenlijk allemaal koop per week. Ik ben tot de conclusie gekomen dat toen ik nog een flink salaris had veel en veelste veel uitgaf aan boodschappen.

Aangezien ik het een tijdje met heel weinig inkomen heb moeten doen kocht ik alleen de hoognodige dingen maar had ik soms ook uitspattingen, vooral als het weer de tijd van de maand was. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra pak koekjes, zak chips, frietjes kopen en ga zo maar verder. Op zich niks bizars duurs of zo maar op een heel klein budget is dat een flinke aanslag.

Vanaf nu ga ik het anders doen! Wat er op het boodschappenlijstje staat word gehaald en meer niet. Zijn de koekjes al op voordat de week op is? Pech, volgende week staat het weer op het boodschappenlijstje.

Ook heb ik een boodschappenbudget waarmee ik het moet doen en op is op! Ik heb mezelf een boodschappenbudget van 150 euro per maand gegeven wat neer komt op 37.50 per week voor 2 personen. Met het boodschappenbudget moet ik al het eten halen maar ook de verzorgingsspullen en schoonmaakbenodigdheden. 

Mocht er einde van de week (of misschien einde van de maand) geld over zijn van het budget dan ga ik dat in een potje doen als buffer voor de boodschappen. Zo heb ik altijd geld om wat te eten te halen voor mij en de kleine.

Het weekmenu en boodschappenlijstje voor deze week zijn al gemaakt. Zodra mijn eerste salaris binnenkomt, hopelijk vandaag, kan ik eindelijk weer boodschappen halen en mijn boodschappenlijstje en budget gebruiken.

Doen jullie ook boodschappen aan de hand van een boodschappenlijstje en/of budget?

xx CheapMommy

8 jaar geleden

Ik heb het heel moeilijk om mij aan te passen na verandering van onze financiele situatie. Ik merk nu ook dat ik het erg fijn vind om contant geld bij mij te hebben in plaats van pinpas. Ik geef dan ongemerkt meer uit met een pinpas. Ik heb altijd een paar dingentjes staan op mijn boodschappenlijst wat ik nodig, de rest kijk ik in de winkel. Ik kijk altijd naar de aanbiedingen en afprijzingen in de winkel en ook of ik het kan gebruiken voor avondeten. Heb ik het niet nodig dan koop ik het niet.

8 jaar geleden

Dank je :)

8 jaar geleden

Biologisch zit er hier gewoon niet in aangezien ik 150 per maand heb voor alles ;) Maar in probeer wel zo gezond te komen zeker voor de kleine

8 jaar geleden

Dat is altijd slim dingen in te slaan wanneer ze in de reclame zijn zeker de duurdere dingen zoals wasmiddel. Hiervoor had ik nog veel minder budget (en zelf ook niet veel te eten, de kleine wel). dus dit is al een hele opluchting dat ik wat meer kan besteden