Blog header image

Beroepskeuze: wat ik wilde worden toen ik klein was

​Op de basisschool van mijn dochter zijn ze momenteel heel erg bezig met wat ze willen worden als ze groot zijn.

Op de basisschool van mijn dochter zijn ze momenteel heel erg bezig met wat ze willen worden als ze groot zijn. Thuis verteld mijn dochter de leukste verhalen over dit onderwerp. En ik vind het geweldig om te horen wat die kids allemaal willen worden. Ook al zit mijn dochter in groep 1-2, dit is wel een onderwerp waarover in de klas gesproken wordt.

Ook komen de gekste dingen langs die kinderen willen worden: prinses, zeemeermin en piraat werd volgens dochterlief ook genoemd. Maar ze moest ze daar al om lachen: “dat is toch geen beroep, Mama”. Ik vroeg haar toen wat een beroep is. Als antwoord kreeg ik: “iets wat je later kunt worden en centjes mee kunt verdienen en wat je op school kunt leren”. Tja best wel goed geantwoord, al zeg ik het zelf. Ook wilde er kinderen beroemd worden, zangeres, model, piloot , circusartiest en natuurlijk juffrouw/meester.

Ik weet nog heel erg goed wat ik wilde worden toen ik klein was. Mijn droomberoep was dolfijntrainster. En ik weet zeker dat er meerdere met mij deze carrière als droombaan zagen/zien. Mijn broertje daarin tegen wilde altijd Crash-Test-Dummie worden (zo’n pop die ze in een nieuwe auto zetten om te kijken wat voor impact een botsing heeft). Tja …….. dat kan natuurlijk ook…. In je dromen hahaha

Mijn dochter weet het maar al te goed. Ze wil dokter worden en daar is ze al een aantal jaren heel erg stellig in. Prima beroep vinden wij. Nu maar doorzetten, want daar hangen nog wel een heleboel schooljaren aan vast.

Wat wilde jullie worden toen jullie klein waren? En wat wil je kleintje(s) worden? Ben benieuwd!!!

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik wilde vroeger altijd actrice worden. Dat is dus niet geukt... Wat mijn kleine man zijn toekomst in petto gaat hebben is nog heel erg onbekend. Hij praat nog niet, maar ik ben wel heel nieuwsgierig :)

Kimdejong
6 jaar geleden

Atrice, ook inderdaad zo'n mooie droombaan. Ben wel benieuwd wat dat ventje van je gaat kiezen ;-)

Threelittlegirls
6 jaar geleden

Vroeger wilde ik heel graag kapster worden, liefst met eigen kapsalon. Die droom is helaas niet uitgekomen door omstandigheden. Wat onze meisjes willen worden? Geen idee! De oudste praat al wel en weet ook wel dat werk is om centjes te verdienen maar verder dan dat nog niet. Laatst wilde ze wel bloemetjes plukken om centjes te verdienen om voor papa een auto te kopen (vriendlief is autogek), zo schattig!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik wilde vroeger piloot worden. Heb dat vanaf de kleuterschool volgehouden tot na de middelbare school! Ben toen de testen gaan doen en ook nog toegelaten. Helaas kost de pilotenschool veel geld en konden we de lening niet rondkrijgen die je daar oh zo makkelijk voor zou kunnen afsluiten.. Dus nu zit ik in de zaak van mijn vriend, ietsje anders maar :) Mijn dochtertje wil vooralsnog vooral prinses worden, heerlijk toch!

Kimdejong
6 jaar geleden

Ahh dan smelt je inderdaad. Lief zeg!

Kimdejong
6 jaar geleden

Wow, dan heb je het echt wel lang volgehouden. Jammer dat het niet lukte met de lening. Prinsessen zijn hier ook favoriet.