Blog header image

Ben ik een slechte moeder?

Af en toe laat ik mijn Diva heel even alleen thuis tussen de middag. Voor hooguit 10 minuutjes.


* edit: ik lees heel veel eerlijke reacties op mijn vraag. Bedankt daarvoor :-). Alleen vind ik het een beetje jammer dat er mensen zijn die een discussie uitlokken over iets was ze niet hebben gelezen (zullen ze nu ook wel niet doen). Voor de duidelijkheid: ik doe geen boodschappen, ik ga niet shoppen, ik maak geen wereldreis. Ik breng alleen maar mijn zoontje naar school een paar 100 meter verderop en kom weer naar huis. De buurvrouw is op de hoogte, in geval van nood kan zij zo naar binnen met de sleutel die bij haar ligt. Als ik mijn auto onder de carport stofzuig, ben ik 3 meter bij de kamer van mijn dochter vandaan. Door de herrie hoor mijn dochter niet. In die tijd kan ze ook uit bed zijn gevallen of ...? 

7 jaar geleden

Juist het gaat niet alleen om t kind. Jij op de fiets als mama en je word aangereden. En dat hoeft niet je eigen fout te zijn maar er zijn genoeg slechte chauffeurs. Dat is de reden waarom ik het nooit zou doen. Wat een ander doet laat ik aan die ander over.

7 jaar geleden

Ik zou dat echt niet kunnen. Ik zeg niet dat je een slechte moeder bent. Maar ik zelf ben daar gewoon veel te angstig voor en haal dus ook die scenario's in mijn hoofd. Toen mijn jongste nog baby was moest ik dan lopen.. Een half uur lopen wat ik nu op de fiets binnen 10 minuten kan doen. Het heeft mij heel wat tijd gekost maar werd er wel geruster op. Wel fijn dat de buurvrouw er wel van weet voor het geval dat. Alleen ik zou het niet doen.

Precies hoe ik er over denk en hoe het hier ook gebeurt :-).

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik vind ook dat MamaPlaats de stelling ietwat ongelukkig heeft neergezet. Ik heb 'alleen maar' mijn verhaal opgeschreven, wetende dat het gevoelig onderwerp is. Ik heb nooit de bedoeling gehad om er een discussie over uit te lokken of beoordeelt over te worden. Zeker als ik merk dat veel mensen het verhaal niet hebben gelezen. Beetje jammer. En nee, goed doe je het nooit.