Terug
Blog header image

Bebeugelde Mama. Hoera!

Een mama met een beugel, het zou een nieuw modebeeld kunnen worden. Toch?
Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je nieuwe uiterlijk. Maar oeps....wat slurpen we vanavond als avondeten naar binnen?

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je nieuwe uiterlijk. Maar oeps....wat slurpen we vanavond als avondeten naar binnen?

peetje80
6 jaar geleden

Hoi, ik vind het knap dat je een beugel neemt. Ik zie zelf de meerwaarde er op oudere leeftijd niet meer van in. (weet niet hoe oud je bent trouwens) Ondanks een beugel op jongere leeftijd zijn mijn ondertanden toch weer wat verschoven en staan ze een beetje scheef. Lekker belangrijk zeg ik dan voor mijzelf. Dus knap dat jij het wel hebt gedaan. Succes en hoop dat je niet te veel last krijgt. Groetjes peetje80

Anoniem
6 jaar geleden

Ahh ik denk dat jij er meer last van hebt dan dat het echt opvalt. En het gaat om het resultaat.

Annemiek2
6 jaar geleden

Dus baby is thuis gebleven ;). Slim gedaan. Het is inderdad niet zo opvallend als de gewone beugels met slotjes. Heel veel sterkte de komende weken.

nijn81
6 jaar geleden

Als ik je profielfoto bekijk, denk ik: huh? Ik zie een super mooie rechte rij witte tanden...! Maar jij zit er zelf natuurlijk elke dag met je neus bovenop en kijkt kritischer naar jezelf. Als volwassene weet je beter waar je het voor doet. Als puber verfoeide ik mijn beugel. Ik deed het omdat mijn ouders beweerden dat ik er gelukkiger van zou worden op latere leeftijd. Tuurlijk hadden ze gelijk, en ben ik er nu blij mee, maar destijds haatte ik mijn beugel zo dat ik zelfs heb geroepen dat ik nog liever een kunstgebit wilde!! Tja, het onontwikkelde puberbrein hè... Mijn nicht had vorig jaar ook een beugel. En ik heb bij haar gezien dat het het echt wel voordelen heeft om op 'latere leeftijd' een beugel te nemen. Alles voor de perfectie!

Lindsy83
6 jaar geleden

Super geschreven weer! En ach die beugel, had Johnny Depp niet ook op latere leeftijd nog een beugel? In de film Secret Window draagt hij er in ieder geval wel een en hij blijft even lekker! Nu geen ruzie met je baby maken over wie het lekkerste hapje mag he? ;)

Joycies
6 jaar geleden

Lekker met je baby nu gaan sabbelen. ;-) Succes met je beugel! Ik ken trouwens een vrouw van 45 die nu een beugel heeft dus niks is te gek.

MummySuze
6 jaar geleden

Hallo! Boven staat het ook wel recht, maar door de zwangerschap en steeds-brekend achterdraadje waren mijn tanden toch een beetje verschoven. En onder (geen draadje achter tanden) staat het écht wel scheef. Zoals de tandarts vandaag zei, het gaat alleen maar schever staan. En dus wil ik nu ingrijpen, en ach, de tijd vliegt!

MummySuze
6 jaar geleden

Dank je wel!! Kan niet snel even wat eten dus zit nu aan de thee alvorens boodschappen doen. Enne... Het begint nu wel echt te zeuren en pijn te doen. Ik kan niet doorbijten, want kaken kunnen niet op elkaar hahaaha

MummySuze
6 jaar geleden

Spleet tussen tanden kan heel sexy zijn, hoor! Ik doe het meer uit voorzorg, dat het niet nóg schever gaat staan, voor later. En om wellicht een leuke vent te vangen met mijn nieuwe rechte tanden (dat laatste is een grapje, uiteraard)

MummySuze
6 jaar geleden

Het valt idd wel mee, maar nu voel ik het wel hoor! Ouch!!! X

fennysjewels
6 jaar geleden

Na mijn kaakoperatie dacht ik dat mijn zoon mij niet meer zou herkennen. Viel me dat gelukkig mee! Toen mijn beugel eruit kwam (wel gewone plaatjes) leek het hem nog niet eens op te vallen. Ben blij dat hij eruit is voor ze naar de basischool gaan :)

x-marieke-x
6 jaar geleden

Stoer dat je een beugel hebt laten zetten! Ik heb sinds 23-12 ook weer slotjes , metalen. Heb getwijfeld over de keramische, maar toch gekozen het niet te doen. Het was eerst wel wennen, maar gaat steeds beter veel positieve reacties gehad. Ook stond het scheef dan? Ja, mn voortanden schuiven over elkaar en dat ging pijn doen en ik wilde wat aan mn overbeet doen. Recht wordt het wel weer overbeet weg werken kan alleen met kaakoperatie. Maar dat zie ik niet zitten, heb verder ook geen klachten. Als het goed is ben ik er met 8 maanden van af. Wat voor mij ook een reden was dat ik "vroeger" 2,5 jaar beugel heb gehad (draadje was niet nodig volgens ortho destijds) en ik wil t gewoon recht hebben. Ik heb niet voor niks een beugel gehad ;-) succes met eten, blaren en gescheurde lippen.. het is gelukkig tijdelijk

MummySuze
6 jaar geleden

Een kaakoperatie! Lieve hemel wat een narigheid!

MummySuze
6 jaar geleden

Jeempje meid, inderdaad, auw auw auw vandaag! Daar binnenin die mond, wat een naar gezeur en getrek! Maar goed: wij gaan voor de rechte tanden!

Asther
6 jaar geleden

Het resultaat zal je beter doen voelen, 'k heb als tiener een beugel gehad en een paar jaar geleden terug eentje laten zetten langs onder. Mijn onderste tanden waren zodanig verschoven dat ik enorm vaak op mijn eigen lip beet. Deze keer heeft ze na afloop een draadje gezet langs de binnenkant. Ik heb toen een jaartje moeten doorbijten, maar pijn deed het voor mij niet (buiten toen ze per ongeluk in mijn lip geknipt had met haar tang :P), gewoon een enorme druk elke keer ze werden aangespannen. Kijk maar uit naar het resultaat!

Anoniem
6 jaar geleden

hier ook een beugel mama hoor!! eind augustus geplaatst (boven) en eind oktober onder. ik moet zeggen het gaat als een speer!! en de pijn... ach dit keer heb ik er zelf voor gekozen en dat maakt het minder erg vind ik! ook ik heb 1,5 jaar te gaan zeggen ze, maar de ortho verwachte de onderkant pas na 6 mnd te kunnen plaatsten en die ging er al na 2 mnd in!!!! en net hetzelfde als jij hoor boven nagenoeg recht maar onder weer flink scheef. dus idd om erger te voorkomen :)

MummySuze
6 jaar geleden

Wow bedankt voor je reactie! Wat zijn wij stoer, hé? Succes met het plaatsen weer, en idd, de pijn is gekozen en tijdelijk!!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het stoer van je! Na heel lang twijfelen heb ik zelf sinds juni 2015 ook een beugel (+ 1 kind en zwanger ;). Ze verwachten dat ik 3 jaar moet beugelen. Maar ik denk dat je straks heel blij zult zijn met het resulaat. Nog ff doorbijten, of slurpen ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Wil je zsm mijn foto van jouw blogpost verwijderen? Ik heb hier geen toestemming voor gegeven!

Anoniem
6 jaar geleden

Wow, dit staat niet verkeerd. Het is eigenlijk ook vrij normaal een beugel. Ik snap ook niet waarom mensen het standaard als niet leuk vinden. Maar van een nette slotjeslach zou mijn hartje wel sneller kloppen.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
27 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.