Terug
Blog header image

BAM. Dat was de doodslag voor onze vriendschap...

Ik vroeg mijn beste vriendin getuige te zijn op mijn huwelijk. Dat bracht een bizar einde aan onze jaren lange vriendschap.
nijn81
6 jaar geleden

Beste Mamaplaats, deze blog is niet geschikt voor op facebook....

MamavanJongens
6 jaar geleden

Wauw. Ik herken me helemaal in dit verhaal. Ook een jarenlange vriendschap ging stuk doordat ik in het huwelijksbootje stapte. Weliswaar mijn eigen schuld. Zij was onze weddingplanner, maar ze had niks gepland. Toen ben ik eens goed uit mijn slof geschoten, iets wat ik nooit deed tegenover haar en was ineens de vriendschap over. Soms wil ik wel eens met hangende pootjes terug. Wij volgen elkaar op geen enkele manier. Ook niet op facebook. Zo af en toe kijk ik eens op haar profiel. Laatst zag ik dat ze bevallen is. En dan word het toch ineens wel raar. Dat we dat soort dingen niet meer delen. Ik heb haar inmiddels ook al vijf jaar niet meer gesproken. En toch mis ik dat wel eens. Ik vertelde het gister nog aan een stel vrienden. Ik denk maar zo. Tijden veranderen, en zo veranderen vriendschappen ook. Ik heb nu andere vriendinnen uit mijn jeugd waar ik een hele goeie band mee heb. Of zelf een Veel betere band. Daar hou ik me dan maar aan vast. We waren in onze vriendschap al teveel veranderd denk ik....

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Wat een heftig en toch ook herkenbaar verhaal. Ook ik heb me ooit vergist in de relatie met een goede vriendin. Onze vriendschap was al voorbij voordat ik trouwde en voordat er kinderen waren. Zij weet dat ik getrouwd ben en twee kinderen heb. Ik weet dat zij inmiddels ook een kindje heeft. Maar verder...? Nee, zij wil niet. Heel naief probeer ik nog wel eens contact te zoeken. Bijvoorbeeld door een berichtje te sturen als ze jarig is, met Kerst of toen ik wist dat haar kindje geboren was. Maar nee. Ze reageert niet. En mijn man? Die denkt er hetzelfde over als die van jou. Ik sta ook achter mijn man, maar ik snap jouw gevoel heel goed....

Lindsy83
6 jaar geleden

Heel sonde zo iets. Het is ook logisch dat je het contact wel mist, maar je gezin is zeker belangrijker! Vriendschap moet ook van 2 kanten komen en het werkt niet als jij steeds achter haar aanmoet...

nijn81
6 jaar geleden

Ik hoef niet achter haar aan hoor.... Ik kan zo naar haar toe als ik wil. Ze zal me met open armen ontvangen. Maar dan verloochen ik mijn man en familie. En dat is het mij niet waard.

nijn81
6 jaar geleden

Klopt, ik koester de herinneringen met haar en ik koester mijn huidige vrienden! Maar soms denk ik: hoe zou het zijn als we weer afspraken? Hoe zou het klikken tussen haar kinderen en mijn kinderen? Ze zijn van dezelfde leeftijd.

nijn81
6 jaar geleden

Lullig. Mijn ex-vriendin stuurt me ook nog steeds kaartjes met verjaardagen en kerst enzo. En hoe bizar: ook elk jaar op onze trouwdag(!!!). En ik zeg haar telkens netjes bedankt. Maar meer niet. Maar ik zeg in ieder geval bedankt. Want zo voelt het voor mij ook.

nijn81
6 jaar geleden

Haha, Bridezilla!

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Ja heel lullig. En toch ben ik zo 'stom' dat ik het blijf doen. Misschien maar eens mee ophouden, het is verspilde moeite ;-). Hoe dubbel dat jouw ex-vriendin een kaartje stuurt op jullie trouwdag. Wel netjes van jou dat je haar daarvoor bedankt.

nijn81
6 jaar geleden

Misschien beseft ze iets als je niks meer van je laat horen.....

Francina Naomi
6 jaar geleden

Ik weet niet of je het al gezien hebt maar je blog staat wel degelijk op Facebook. Misschien heeft MAMAPLAATS je er al over benaderd maar ik dacht ik meld het je even. Verder, een mooi geschreven blog. Blijf altijd dicht bij jezelf en volg je hart.

Mojdeh
6 jaar geleden

Ik mag de beste vriend van mijn partner niet, erger nog, ik walg van m... maar nooit heb ik mijn partner voor een keus gezet. Niet mijn recht en zijn beste vriend idem dito. Ik wil hem ook niet voor die keus zetten ook al weet ik dat hij voor mij zou kiezen. Ze zijn beste vrienden, staan altijd voor mekaar klaar en kennen elkaar dus ook sinds jongs af aan. Zolang ik zn kop maar niet hoef te zien en daar heeft mijn partner wel begrip voor

MamavanJongens
6 jaar geleden

Hahah! Jep, wat een bruiloft al wel niet met je kan doen :p

MamavanJongens
6 jaar geleden

Jep, ik zag hem ook net op facebook voorbij komen. Zo'n tien minuten geleden geplaatst

Anoniem
6 jaar geleden

Dit voelt hetzelfde als het stuk lopen van de vriendschap tussen mijn voormalig beste vriendin en mij. Bij ons liep het een aantal maanden geleden stuk toen ik vertelde dat ik zwanger was, ze kon niet blij zijn, want ze zat in de knoei met haar leven en wilde ook graag een stap verder, maar wist niet hoe. Vervolgens een paar maanden oppervlakkig contact. Intussen werd ze ten huwelijk gevraagd en vertelde ze dat ze een nieuwbouw huis met alles er op en eraan gingen kopen. Ik reageerde niet enthousiast, want zat nog steeds met haar reactie op mijn blijde mededeling in mijn hoofd en irriteerde me aan het materialistische gedoe. Alles moest beter en groter, iets wat ze haar ouders altijd verweet... Ze is uiteindelijk nog wel op kraamvisite geweest samen met andere vriendinnen, maar ze verwijt mij nu dat ik niet blij voor haar kon zijn. De vriendschap is dus echt over.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn man is er overigens niet rouwig om, ze liet de bom ontploffen toen ik 36 weken zwanger was. Hij wilde dat ik kon genieten van mijn verlof, in plaats daarvan piekerde ik over wat ik nou had misdaan en sliep een paar nachten nauwelijks.

Anoniem
6 jaar geleden

Damn.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zie hem trouwens niet. Al eraf gehaald? Fijn, dankje, Mamaplaats.

Blog header image

My family

💜