Blog header image

Babyshower en ondankbaar?

Of misschien is er meer aan de hand, waar niet iedereen weet van heeft.
Annemiek2
6 jaar geleden

Wat is dat een vervelende ervaring geweest. Ik ben ook blij dat ze dat niet voor mij hebben georganiseerd toen ik zwanger was. Soms is het heel lastig om te achterhalen waarom iets niet in goede aarde valt.

pluisje2410
6 jaar geleden

Kan me voorstellen dat je er niet op te wachten zat.. wat ik me ook kan voorstellen is dat je band met je schoonzus niet best is en zeker niet beter word door dit soort dingen. Gelukkig weet je zelf wat belangrijk is voor jou! Liefs.

rebo1982
6 jaar geleden

Ik denk dat t juist in een periode waarin hormonen duizend keer uitvergroot zijn goed is om te vragen wat de ander wil. Jammer dat het bij jou zo uitpakte. Het lijkt me echt heel rot om daar zo te staan. Ik hoop dat t allemaal weer een beetje recht getrokken is!

AnnieB
6 jaar geleden

Ik snap helemaal dat je geen zin had. Ik wou ook geen babyshower en heb dit ook aangegeven. Mijn schoonfamilie ging het sowieso doen dus toen heeft mijn moeder ingegrepen door het zo te organiseren dat ik het niet vreselijk zou vinden, ik ben haar er tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Toen wij aan kwamen rijden heb ik gezegd rijdt maar weer door naar huis en ook mijn blik kon doden! Dankzij mijn moeder was het dus niet vreselijk en kijk ik er redelijk positief op terug, maar ik snap jou reactie dus helemaal!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat vervelend dat je dat al heel naar hebt ervaren. Ik kan het me heel moeilijk voorstellen, dit bedoel ik echt niet negatief maar ben je mss autistisch? Ik kan me voorstellen dat je je niet prettig voelt in onbekend gezelschap, maar alleen met familie en vrienden kan ik het me moeilijk voorstellen.

kimmiej1
6 jaar geleden

Dat is zeker waar. Het is nu ook de eerste keer dat ik dit zo vertel. Het is dat mijn vriend en ouders het weten, maar heb het verder niet aan mijn schoonzussen verteld. Hou het liever voor me dan dat ik ze ook moet kwetsen.

kimmiej1
6 jaar geleden

Bedankt :). Die band is inderdaad niet bepaald goed, maar ben allang blij dat het niet een zus van mijn vriend is. Als het echt een bloedverwant zou zijn van mijn vriend, zou ik het toch vervelender voor hem vinden om erover te praten. Haar kindje is helaas ook de enige van al mijn neefjes en nichtjes waar ik niet veel mee heb. Misschien dat het allemaal wel wat minder gaat worden, maar ben nu blij dat we gewoon ons eigen ding kunnen doen.

kimmiej1
6 jaar geleden

Klopt! Ik snap dat ze het als verrassing voor mij wilde doen, maar hou er gewoon niet zo van. Ik heb het ze zelf niet verteld en heb het er alleen met mijn vriend en ouders over gehad. Ergens ben ik dan toch weer bang dat ik ze teveel kwets, dus laat het maar zo.

kimmiej1
6 jaar geleden

Wat fijn dat jouw moeder zo heeft ingegrepen! Het is ergens wel grappig dat juist de schoonfamilie het graag wilt organiseren terwijl de eigen familie weet dat het niet als prettig wordt ervaren. Bij mijn babyshower waren er zeker ook wel leuke dingen hoor, maar als ik het over mocht doen zou ik ze vast waarschuwen haha. Hebben jullie ook leuke dingen gedaan of alleen met elkaar wat gegeten/gedronken?

Chiara
6 jaar geleden

Ja.. Babyshowers... Lief bedoelt maar ik vond het ook verschrikkelijk! Gelukkig vertelde m'n moeder wel wanneer het was, aangezien ik echt totaal niet van verrassingen hou! Dus kon ik nog m'n vrolijke gezicht opzetten en doen alsof ik het leuk vond.. Maar ik vind het ook verschrikkelijk! Ten eerste háát ik het om in het middelpunt van belangstelling te staan en daarnaast waren er allemaal meiden uitgenodigd die ik zelf echt nooit zou uitnodigen. Als ik nog eens zwanger mag worden zal ik ook zeker aangeven dat ik dit echt niet wil.. Gelukkig ben ik dus blijkbaar niet de enige...

Chiara
6 jaar geleden

Nouja zeg! Ben je dan meteen autistisch? Hele rare beredenering... Iedereen is anders, hoor... Misschien volgende keer iets beter nadenken voordat je iets zegt?

kimmiej1
6 jaar geleden

Wat grappig, heb deze vraag nog nooit gehad. Om eerlijk te zijn denk ik dat iedereen een lichte vorm van autisme heeft; sleutels op een vaste plaats, het niet fijn vinden als iemand jouw spullen verplaatst, het vervelend vinden als iemand de dop van de tandpasta niet op de tube doet, een opgeruimde of juist chaotische werkplek omdat je anders niet goed kunt werken. Dit zijn allemaal dingen die ik wel vaker voorbij hoor komen en een persoon met autisme heeft deze dingen in extreme mate. Om op jouw vraag terug te komen, nee ik heb geen autisme. Heb juist een iets hoger dan gemiddeld IQ, maar heb een behoorlijk zware jeugd gehad. Ik ben geestelijk helemaal kapot gegaan, waardoor ik nu nog steeds (bijna) niemand vertrouw. Ik heb ervan geleerd en hoewel het af en toe nog zwaar is, probeer ik zoveel mogelijk mijn eigen weg te volgen. Kinderen en dieren leven voornamelijk op emotie en liegen, of iemand pijn doen wordt dan een heel stuk moeilijker, dat is ook de reden dat ik me liever met hun bezig houd dan met volwassenen ;) Dit neemt niet weg dat ik het ook heel gezellig kan hebben met volwassenen hoor, maar ik laat niemand meer te dichtbij komen.

kimmiej1
6 jaar geleden

Dat scheelt inderdaad een hoop! Wat lief dat ze het van te voren vertelde, dan kan je je in ieder geval positief instellen. Wel vervelend dat er een hoop meiden waren uitgenodigd die je niet zou uitnodigen, was dit door familie gedaan? Ben ook wel blij om te lezen dat ik niet de enige was die het zo ervaren heeft, gelukkig is het dus toch niet zo raar dat je er niet super blij mee bent. ;)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik denk dat ik het geweldig had gevonden als iemand iets voor mij georganiseerd had. Babyshower, supriseparty met mijn verjaardag, of wat dan ook. Ik weet het niet zeker hoor, maar ik denk dat ik er veel behoefte aan heb dat iemand (familie) iets speciaal voor mij zou doen. Iets waardoor ik het gevoel zou hebben dat ze blij zijn met mij en voor mij en niet alleen blij omdat zij een kleinkind hebben. Ik verlang zo naar de erkenning dat ik goed ben zoals ik ben. Maar misschien zou zo'n feestje dan toch helemaal verkeerd vallen bij mij. Ik kan me je gevoel in elk geval goed voorstellen.

AnnieB
6 jaar geleden

Ze hadden een quiz voor me gemaakt, helaas voor ze wist ik alle antwoorden.. verder waren er wat spelletjes waar je tussen kon rouleren of niet. Er is een t-shirt voor me getekend, er was taart en cadeautjes. Ik heb al gezegd als ik weer zwanger mag worden en jullie hebben behoefte aan een babyshower kunnen we dan gewoon gaan high tea-en lijkt me stukken leuker.

JLS
6 jaar geleden

Zo naar is die vraag toch niet? Het beeld dat word geschets KAN erbij passen Het word heel erg vaak gemist bij meiden en volwassen! Autisme is niks naars! Zijn ook gewoon mensen... Maar IQ heeft er dan weer niet zo heel veel mee te maken Er zijn veel mensen met een (super..super) hoog IQ met ernaast een vorm van autisme.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij mij soortgelijk hoor... Ik vond het verschrikkelijk... Hier ook door schoonzus geregeld en mijn eigen zusjes en vriendinnen hadden al gezegd dat ik er niet op zit te wachten ( hele zware zwangerschap gehad, 9 maanden ziek geweest waarvan minstens 3x per maand in ziekenhuis opgenomen geweest), schoonzus wou ook gewoon doorzetten, desnoods alleen met schoonfamilie, dus ben wat dat betreft blij dat mijn zusjes en vriendinnen wel gewoon gekomen zijn want anders weet ik niet hoe t afgelopen was;) ik heb ook echt staan janken van de stress na afloop, en ook op de fotos is de blijdschap (NOT) van mijn gezicht af te lezen... Ik heb later wel verteld dat het een lief gebaar was maar alsjeblieft noooit meer

Anoniem
6 jaar geleden

Nou.. niets ondankbaar!! Ik heb van tevoren heel duidelijk gemaakt dat ik niet mee doe aan z'n Amerikaanse overgevlogen hype. Ook ik heb er zo mijn redenen voor: - Mensen op kosten jagen (babyshowercadeau en als de kleine geboren is) - Ik sta niet zo graag in het middelpunt - Ik hou niet van die rare spelletjes van luiers met ontbijtkoek verschonen En ga zo maar verder... Bij mij is het dan ook niet gebeurd en nu een trotse mama van een kleine jongen van ruim 9 maanden????

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vond het ook helemaal niks! Was al weken moe, veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht en liep op de toppen van m'n tenen. Gelukkig besloten m'n moeder en m'n vriend om het mij te vertellen. M'n vriend liet me ook stiekem de genodigdenlijst checken toen hem gevraagd werd of m'n beste vriendin niemand was vergeten. Kon ik mooi nog mensen schrappen waar ik absoluut geen zin in had! De dag van de babyshower zat ik ook echt niet lekker in mijn vel, maar wilde ook niet iedereen laten zitten. Poker-face op en net doen of ik t mega naar m'n zin had, maar eigenlijk was het veel te druk voor me en was ik na een uur al helemaal leeg. babyshowers zullen vast leuk zijn, maar niet met 38 weken.. Voor mij dan he ;-)

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik vind verrassingen echt verschrikkelijk. Blij dat een babyshower in mijn tijd nog niet zo'n hype was...

Anoniem
6 jaar geleden

Meid ik snap je! Ook ik ben niet van de belangstelling.. En had al vaker aangegeven geen babyshower of wat dan ook te willen.. maar natuurlijk werd daar niet naar geluisterd... in de 36ste week van mn zwangerschap met 30g buiten moest ik er ook aan geloven.. en hoewel het achteraf best nog wel leuk was, had dit voor mij niet gehoeven.. dus snap compleet je gevoel!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een vervelende situatie! Ik heb heel duidelijk aan iedereen aangegeven dat diegene die een babyshower zou organiseren mijn vriendin niet meer zou zijn. Dit was heel duidelijk en uiteindelijk met toestemming van mij met een aantal vriendinnen wat gaan eten. Ik wist dat we uit eten zouden gaan, maar niet wanneer. Mocht ik nog een keer zwanger mogen raken hoop ik dat ze het nog weten dat ik geen babyshower wil

Anoniem
6 jaar geleden

Snap het volkomen. Hoe goed bedoeld ook, het is beter te checken ipv te verrassen. Zeker in een zwangerschap met de bijkomende kwalen. Voor degenen die het als ondankbaar ervaren heeft het meer betrekking op zichzelf en hun ideeën en verwachtingen. Omgekeerd geldt dat ook voor jou. Je hebt je op dat moment herpakt, omdat je het vervelend vond dat er iemand van ver was gekomen. Daardoor heb je wel rekening gehouden met hun gevoelens en zij niet met die van jou. Lastig om mee om te gaan, lijkt me. Veel geluk met je mooie gezinnetje, dat is wat telt.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die het als niet prettig ervaren. Maar jij heb nog wel het fatsoen gehad om te blijven omdat je ook zag dat mensen van ver komen. Ik kan me ook voorstellen dat, omdat je het niet goed kunt vinden met je schoonzus, je het idee heb dat dit in eigen belang was. Maar dat kan ik niet opmaken uit het verhaal van de andere blogster, die ik ook heb gelezen. Dat zij daarna nog niets heeft gehoord van haar vriendin, maakt het er niet beter op. Ik denkt dat, dat niet netjes is, of ze nu wilde of niet, haar vriendin heeft een hoop tijd en moeite in de babyshower gestoken. En de babyshower kan ze dan misschien niet waarderen. Maar waarder dan tenminste de moeite die iemand voor je heb gedaan en praat erover. Maar blijf niet zwijgen, dat vind ik persoonlijk niet zo'n volwassene reactie.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi! Ik denk dat jouw situatie anders is dan die van de andere blogger. Zij hield wel van een feestje en haar beste vriendin kent haar denk ik wel goed genoeg om te weten of ze het zou waarderen. Maar ik snap jouw situatie ook heel goed! Vind het wel bijzonder dat ze het wel doorgezet hebben terwijl er twee keer gezegd is dat jij het niet leuk zou vinden. Hoop dat je er nog met die personen over kunt praten.

Chiara
6 jaar geleden

Niet naar... Maar raar ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vond het juist heel jammer dat ik er bij beide meiden niet 1 heb gehad en dat bij de tweede ook haast geen kraambezoek kwam terwijl ik wel altijd degene ben die altijd alles regelt snap dat je mss niet van de aandacht houd maar die ene avond gewoon gezellig in teken van iets bijzonders in je buik hormonen zullen mee spelen ik vind dat pers moeilijk te snappen dat je het eigenlijk niet kan waarderen

Anoniem
6 jaar geleden

Ben heel blij dat mijn schoonzus mij goed kent en dit dus niet heeft georganiseerd! Herken mij zelf in jou persoonlijkheid. En de les uit jou blog is, dat je NOOIT te snel moet oordelen.... Zeker niet als je niet de andere kant van het verhaal kent. It takes two to tango.... :)

Anoniem
6 jaar geleden

Super dat de andere kant belicht word. Heb het zelf meegemaakt met mijn vrijgezellenavond. Het heeft niets met ondankbaar zijn te maken soms speelt er meer.

JLS
6 jaar geleden

Ik zou het zelf ook niet (durven) vragen maar opzich zie je vooral bij vrouwen dat er autisme toch mee blijkt te spelen maar het nooit is opgevallen. Nog steeds word het heel snel gemist bij meisje.. Soms juist door de vraag die eigelijk niet gesteld mag worden komen mensen er ineens achter dat er misschien wel iets meer mee speelt. Hoeft natuurlijk zeker niet dat klopt maar het is ook weer niet onmogelijk ;)

JLS
6 jaar geleden

opzich vooral bij vrouwen toen ze klein waren als meisje dat het gemist word bedoel ik dan :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Zo zie je maar weer dat iedereen anders is. Ik vind zeker wel dat er gepeild en rekening gehouden moet worden met de wensen van de zwangere. Je doet het uiteindelijk toch voor haar. Zelf had ik het wel graag gewild, maar helaas. Ik ben wel blij dat ik voor mezelf in ieder geval een gender reveal party heb gegeven ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb staan brullen toen ik zag dat de hele tuin vol zat met familie en vriendinnen. Ik voelde me zo ellendig. Ik was al moe en had hoofdpijn, ik zei dus rond half 3 tegen mijn man dat ik even naar bed ging. Toen ik eindelijk in slaap viel stond ineens mijn zus met videocamera in de slaapkamer. Toen had ik het al niet meer, toen ik de rest zag kwamen de tranen pas echt. Ik kan het me dus heel goed voorstellen hoe jij je voelde. Ik heb ook geen goede band met mijn schoonzusjes en schoonmoeder en vond het verschrikkelijk dat zij me zo kwetsbaar zagen.