Terug
Blog header image

Baby Sauna in New York.

Verplicht in iedere opvoeding: een tripje naar New York. Met Baby. Ja, toch?

"New York," zeg ik tegen Baby.

"Baa Baa," zegt hij mij na.

"Goed zo. Daar gaan we bijna naar toe."

Baby glimlacht, haalt een nat stuk tosti (mijn ontbijt, gestolen) uit zijn mond, sleurt het door de laag snot op zijn bovenlip, en duwt het vervolgens in mijn mond. Hij lacht nogmaals, nu naar de sneeuwvlokken die in de achtertuin landen.

Als het goed is, neem ik Baby binnenkort mee naar New York. Sommige mensen in mijn nabije omgeving vonden dit schokkend nieuws. Alsof ik aankondigde samen met Baby te gaan diepzeeduiken op de Noordpool. Onder het ijs. Ja, want daar zijn de zeehondjes het allersnoezigst.

Ik vind er niets raars aan. Een tripje naar New York zou juist verplicht moeten zijn in elke opvoeding. Een bagel in Central Park. Een souvenir uit Barneys en Bloomindale's. Baby's eerste zilveren lepel: Tiffany&Co..

Daarna een tripje naar de Tropic Zone in Central Park Zoo. Dan leert Baby vast hoe een regenwoud eruit ziet. Mocht hij later ooit in zo'n bos verdwalen, dan kan ik hem nu vast uitleggen dat hij de groene Emerald Tree Boa en de blauwe Poison Dart Frog het beste kan vermijden. Als Baby uitgeknuffeld is met sneeuwluipaarden en inheemse apen, dan is het tijd voor wat ontspanning en plezier in de sauna, in het Spa Castle USA. Dat is een indoor-zwemparadijs voor de allerkleinsten. We kunnen niet wachten! En als Mama nodig een manicure nodig heeft...nou ja, nee. Dat is een luxe uit een vorig leven. Ik lak mijn eigen nagels wel.

We lopen daarna door naar Queens, om een vriendinnetje van mij op te zoeken, she is dying to meet Baby. Dat heb je met zo'n internationale mama. Die heeft hier en daar nog een bekend pareltje wonen. In maart zijn we uitgenodigd voor een bruiloft in Taiwan, alleen ben ik daar dan weer een beetje huiverig voor. Behalve dat het een bom kost om er te komen...11 uur in een vliegtuig met een klein mini-mensje die graag wandelt, kruipt en babbelt? Luiers verschonen boven de Chineze Zee terwijl Baby weigert stil te liggen in het aller-grotterigste vliegtuig-toiletje?

De zes uur in het vliegtuig naar New York maar ik mij minder zorgen over. Vorige keer viel hij keurig op mijn schoot in slaap, en werd keurig pas weer wakker in Lissabon. Ook al is hij nu wat groter, maak ik mij niet druk. Hij houdt van vreemde mensen (heeft hij van z'n mama). Gisteren moest ik naar de tandarts. Een oma in de wachtruimte was zo verliefd op Baby, dat ze vroeg of ze hem niet eventjes bij haar mocht houden. We lieten de deur open, en terwijl ik met de twee-meter lange tandarts babbelde over mijn uber-sexy toekomstige beugel, babbelde Baby met veel pret met Vreemde Vrouw.

Mocht ik me toch zorgen gaan maken over de overtocht per vliegend gevaarte, dan springen we toch gewoon op de Holland-America Line? Easy peasy, lemon squeezy...

Anoniem
6 jaar geleden

Goh mag ik misschien een stekje van jou geldboom? ;-)

MummySuze
6 jaar geleden

Was dat maar waar, een geld(b)oom: nee joh, dit wordt betaald door de (aanvullende) Baby Opvoed Verzekering, ofwel, de B.O.V. Anders had ik je gerust een stekje (of nier) gestuurd!

Annemiek2
6 jaar geleden

Gusnts zeg hoe werkt b.o.v.? kan ik me er ook voor aanmelden ;)? Of is dit blog een mooi en schitterend idee otsproten aan je oneindige schrijvers fantasie? ik vond het trouwens wel een heel leuk stuk zo.

Lindsy83
6 jaar geleden

Waar kan ik me aanmelden voor die verzekering? Onze baby heeft wel al een auto, maar hij is nog nooit op reis geweest. En nee in die autovan hem komt ie niet ver... ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Maaaaaarrrrr hij heeft in ieder geval al een auto!!! Gaaf, hoor! Dames, zal ik jullie een aanmeldpakket sturen voor de verzekering???

Annemiek2
6 jaar geleden

klinkt goed eens zien of het lukken zal ;).

BabyEvy❤️
6 jaar geleden

Lekker naar newyork gaan, ontspannen en genieten!! Ik zeg doen! Ook met kleine baby

MummySuze
6 jaar geleden

Ha, OK! En als er geen geld voor is, dan liften we wel! ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Geld moet rollen, dat is het beste voor iedereen! Hup B.O.V, hup Suzy&Baby. En neem voor ons achterblijvers dan ook maar zo' n souvenir mee;-))

MummySuze
6 jaar geleden

Ja, zo'n "Zij nam HAAR baby mee naar NYC, en al wat MIJN baby kreeg was een afgekauwde rammelaar uit een prullenbak uit Brooklyn"?

MummySuze
6 jaar geleden

Zo'n T-shirt, bedoelde ik te schrijven.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.