Terug
Blog header image

Anderhalve kilo eerlijkheid, met een vleugje paniek.

Vandaag netzoals gisteren en de dag ervoor. Waneer wordt het weer beter?
Anoniem
6 jaar geleden

Het komt goed, en zo niet dan toch. Aldus mijn eigen lijfspreuk. Kom maar een keer playdaten met Baby :-) Knuffel voor jou

MummySuze
6 jaar geleden

Dank je wel, lijkt me gezellig!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ook hier gaat lang niet alles van een leien dakje en dan heb ik nog een lieve man die doet wat hij kan. Het is niet erg dat het niet gaat zoals je zou willen en het is niet erg dat er dingen niet lopen zoals het zou moeten. Doe wat je kan, stel je verwachtingen desnoods wat bij. Ik doe het meestal als volgt: Ik kleed zoonlief 's morgens eerst aan maar als hij niet mee wil werken kleed ik mijzelf eerst aan. Zodra we beiden zijn omgekleed ga ik naar beneden om voor het ontbijt zorgen. Natuurlijk gaat zoonlief mee. Voor zoonlief 's avonds naar bed gaat is regelmatig tijd om te douchen, dat doen we samen. Dat scheelt weer tijd in schoon worden. Als ik uitgebreid wil douchen doe ik het vaak als hij op bed ligt. Wat je ook mag beseffen is dat verdriet een plekje nodig heeft voor je verder kan. Natuurlijk verdient je zoontje een lach maar hij verdient ook een mama die haar emoties een plek geeft. Je hebt volgens mij zo verschrikkelijk veel meegemaakt tijdens je zwangerschap en zulke emotionele dingen dat het niet gek is dat je je zo voelt. Heel veel sterkte en nog veel meer geniet momentjes met je (toch al grote) zoon.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik denk dat haast bij niemand de dagen zo verlopen als dat ze het eigenlijk ouden willen, maar we maken er maar het beste van. Keep your head up! Dikke knuffel!

Anoniem
6 jaar geleden

oooh komt goed en jij doet het super goed hoor! !!

rebo1982
6 jaar geleden

Lastig hè, die donderwolken die soms verschijnen! Alsof de zon nooit meer gaat schijnen en je nooit meer opgefrist ten tonele zal verschijnen. Ik hou mezelf maar voor dat het ooit weer gebeurt (terwijl ik nu uitgeput en overprikkeld op de bank zit na een ochtend met een jengelende dreumes en oververmoeide peuter -dus huilend-)

MamavanJongens
6 jaar geleden

Ik kan me alleen maar bij dit alles aansluiten :o

MamavanJongens
6 jaar geleden

Ik kan me alleen maar bij dit alles aansluiten :o

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk dat t heel normaal is waar je door heen gaat...en dat t hoogstwaarschijnlijk een fase is, die weer wordt opgevolgd voor een nieuwe fase en weer een nieuwe fase ???? maar het feit dat je er steeds over na denkt wat baby nodig heeft geeft juist aan dat je een goede moeder bent! Misschien kan je het jezelf wat makkelijk maken. Zo ben ik, na een tip van een vriendin, mijn zoon op een gegeven moment in zijn bed gaan zetten met de tablet ervoor met een filmpje aan zodat ik even kon douchen...dan viel je je al stuk beter. Nu is hij een echte peuter en speelt hij meestal met z'n duplo als ik douche. En toen mijn zoon wat ouder werd (na één jaar) leerde ik hem dat hij 's ochtends echt even minimaal een kwartier zelf moest spelen zodat ik even rustig kon ontbijten en koffie kon drinken, dat lukte niet altijd maar ik was er wel consequent in "even zelf spelen, mama gaat nu koffie drinken" nu gaat dat heel goed! Of misschien kan je baby een ochtendje naar een oppas/crèche brengen (als dat financieel gaat) zodat je even een uurtje kan schoonmaken en daarna wat uurtjes aan jezelf kan besteden?

Angelicious
6 jaar geleden

Ik ben niet alleenstaand, maar ondanks dat heb ik af en toe ook zwaar. Onze boef was/is een huilbaby met een geboortetrauma, gilde alles bij elkaar. Ontroostbaar, uren, dagen, weken heb ik met hem gelopen door het huis. Trap op, trap af, tot ik zelf de rlranen over mijn rug had lopen. Na een behandeling van de osteopaat is het langzamerhand een stuk beter geworden. We hebben in zijn korte leventje al zoveel met hem meegemaakt, Momenteel zit hij in een sprongetje en heeft last van doorkomende tandjes, dit gaat weer over schijnt het. Maar af en toe ben ik heel blij als ik mijn eigen ontbijt voor 13u binnen heb en ik überhaupt toe ben gekomen aan het vouwen van de was. Straks als je gaat playdaten, kun je lekker ff met een andere moeder kletsen, dat helpt mij echt enorm. En ff lekker klagen tegen een goede vriendin bijvoorbeeld. De tijd gaat zo snel, voor je het weet gaan ze naar de psz en dan heb je tijd om bijvoorbeeld te schilderen, alleen kan ik me zo voorstellen dat je dan ineens niet weet wat te doen. Grote kans dat ik dat dan zou hebben ????

Anoniem
6 jaar geleden

hoi, is je baby veilig, warm en krijgt te eten en een schone luier? Dan heb je gewonnen! Ik kan je echt aanraden om deze blog te gaan lezen http://theunmumsymum.blogspot.nl/p/about.html het is wel in het Engels, maar volgens mij gaat dat straaltje zonneschijn voor jou een beetje schijnen.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik herken het wel hoor, hier voelde ik me een tijd geleden ook niet helemaal happy en had ik ook nergens puf en energie voor.. je gaat door, maar uiteindelijk wordt je geleegd ipv dat je zelf leeft.. Ik heb er hulp bij gezocht? Misschien voor jou ook een idee.. en bedenk een baby heeft ook meer aan een happy moeder.. dus het is echt belangrijk om je zelf ook goed te voelen. Begin de dag met die wandeling dan is je energie nog vers? Wandelen helpt echt? Ik kreeg er juist energie van.

Anoniem
6 jaar geleden

Het wordt langzaam makkelijker! Eerlijk waar. Hier ook een zware grijze wolk start met 0 energie en geen zonnetje te zien. Zonnetje is langzaam gekomen en de extreme vermoeidheid is weg. Maar mijn zoontje is bijna 1,5 en ben nog steeds niet een mamma die er altijd lekker sprakenkelend uitziet hoor. En loop op m'n vrije dagen het liefst in m'n sportpakket hahahaha Je bent dus niet de enige die zich zo voelt en het kan alleen maar weten worden!!! Hou vol!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Accepteren!! Als het gevoel je overstelpt dat je het even niet met weet en je met je handen in je haar zit.....Accepteer dat je je zo voelt! Het mag er zijn en het mag nu zo zijn! Dat lucht op!! Je bent wie je bent en je hoeft helemaal niks te zijn behalve dat wat je nou eenmaal bent. En daarom is jouw kindje in jouw leven en houdt hij onvoorwaardelijk van je!!

Blog header image

My family

💜