Snap

Alweer 14 maanden verder

Een achtbaan aan emoties, het rouwen om het verlies van Fynn begint nu pas...

Lieve Fynn,

Alweer 14 maanden geleden dat jij in stilte werd geboren. Bijna de tweede moederdag zonder jou. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Over 10 dagen is lieve Matz alweer 4 maanden oud en wat doet jouw knappe broertje het goed! Hij lacht, speelt, drinkt, slaapt, plast en poept. Eigenlijk alles wat een baby hoort te doen. Dit is dus "normaal" en zo hoort het dus te gaan.

Emotioneel gezien gaat mama door een achtbaan van emoties. Geniet ontzettend veel van Matz, zijn heerlijke lieve glimlach zorgt ervoor dat er een lach op mijn gezicht verschijnt. Ook maakt het mij verdrietig en soms boos, wat hadden we dit ook graag van jou willen zien. Waarom nou lieve Fynn? Waarom mocht jij niet bij ons blijven? Deze gedachten gaan nog vaak door mama haar hoofd. Antwoord krijgen we helaas nooit meer... Mama wil dit loslaten, want als dit ons niet was overkomen hadden we Matz waarschijnlijk niet mogen leren kennen. En ondanks ons verdriet om Fynn zijn we ook zoveel van Matz gaan houden en is hij niet meer weg te denken uit ons leven.

De angst die mama had om Matz niet te durven aanraken, voor hem te durven zorgen, van hem te houden zijn totaal de andere kant opgeslagen. Het is zelfs zo erg dat mama het niet los durft te laten en uit handen durft te geven. Mama gaat hiervoor nu naar een Psychotherapeut. De huisarts en mama zijn bang dat als ze dit nu niet gaat leren ze dadelijk een een postnatale depressie terecht komt en kom daar maar weer eens uit! Het is ontzettend moeilijk en mama heeft nog een lange weg te gaan maar het komt goed, het moet goed komen. Stap voor stap komen we er wel. Mama gaat pas eind augustus/begin september weer aan het werk en tot die tijd heeft mama mooi nog even de tijd om aan zichzelf te werken. Dit moet haalbaar zijn volgens de huisarts en psychotherapeut.

Lieve Fynn, wat ben ik trots dat ik jouw mama mag zijn. Ik ben een trotse mama van TWEE prachtige zonen en zal jullie beide altijd noemen. Ik heb één mooie zoon bij de sterren en één mooie zoon in mijn armen.

We houden van jouw, voor altijd in ons hart.

Dikke kus,

Mama

6 jaar geleden

You'll be in my heart. No matter what they say. You'll be in my heart. Always. Ik weet wat je doormaakt. Helaas zit ik nu zelf middenin een rollercoaster aan emoties. Een kind verliezen hoe vroeg of "laat" ook doet immens veel pijn. Sterkte en gun jezelf (advies dat ik zelf te horen krijg ????) die tijd. En als dat bij jou jaren gaat duren. So what! Je bent een top mama van twee mooie kids Liefs een mama van twee prachtige meisjes en een kindje in de hemel.

6 jaar geleden

De vraagtekens waren blauwe hartjes.

6 jaar geleden

???????? ❤️

6 jaar geleden

Knuf voor jou mooie lieve sterke mama van twee prachtige zonen! ❤