Snap

Als je zowel moeder als vader moet zijn

Mijn Moederdag begon heerlijk! Mijn meiden sprongen op bed met hun zelfgemaakte knutsels, mijn man volgde met vers gemaakte croissants

Een week voor Moederdag was mijn oudste al ontzettend enthousiast. Ze telde de dagen af. Ze had ook al 2x haar versje opgezegd die ze eigenlijk voor Moederdag bedoeld had. Ze wilde zo graag haar knutsel geven. Ik was ook zo benieuwend wat mijn meiden nu weer voor moois gemaakt hadden speciaal voor mij.

Moederdag is leuk en fijn en heerlijk, het is fantastisch moeder te mogen zijn van zulke geweldige lieve meiden. Maar niet alleen Moederdag is een dag voor de moeder. Elke dag is voor mij Moederdag. Ik geniet altijd van mijn meisje, als ik niet thuis ben mis ik ze en als ik ze bij mij heb knuffel ik ze zo vaak ik kan ( zo vaak ze maar willen) We lachen samen. Als ze vallen troost ik ze. Ik bewonder ze. Altijd en elke dag.

Als vader zijnde maak je vaak samen met je kinderen een ontbijtje, voor de moeder van je kinderen, op Moederdag. Ik denk op Moederdag ook aan mijn vriendin. Zij heeft geen partner meer. Hij is een kleine 2 jaar geleden omgebracht. ( Ik heb hier overigens ook een blog aan gewijd http://www.mamaplaats.nl/blog/alles-is-zo-anders-zonder-jou ) Zij heeft een mooie dochter van 5. Zij is moeder, maar de man die haar dochter begeleidt met het maken van ene ontbijtje of die haar helpt herinneren aan Moederdag heeft ze niet meer.

Er zijn zoveel moeders en vaders die het alleen doen. Het alleen moeten doen. Moeder en vader tegelijk zijn. Of dit komt door een scheiding of door het noodlot dat toesloeg.

Je staat alleen en moet sterk zijn voor je kind( eren). Alles moet en zal doorgaan zoals het was. Je moet je hoofd boven water houden en tijd om stil te staan bij “wat als” kan niet. Je gezin is niet compleet, niet zoals je het wensen zou of altijd voor ogen had. Het gevoel dat je opgesloten zit tussen 2 muren en geen kant op kan. De dingen willen doen die papa ( of mama) altijd deed, maar hoe deed hij dat ook alweer? Waar moet je beginnen als alles langs je heen lijkt te gaan.

De dag dat de moeder in het zonnetje gezet wordt op de zogeheten Moederdag gevierd of . De dag dat je beseft dat je moeder en vader tegelijk moet zijn. De dag van zijn vertrek, de dag dat hij jarig zou zijn geweest en alle dagen die je normaal vreugde brengen en samenhorigheid met je gezin, met je familie. Die dagen zijn extra zwaar. Ik heb mijn vriendin ook een bericht gestuurd op Moederdag. Ik wilde haar laten weten dat ik haar sterk vindt, een top moeder voor haar meisje en een prachtmens. Dat ik haar bewonder om haar kracht en liefde. Want ook al is ze alleen, ze heeft alleen genoeg liefde voor twee.

 

7 jaar geleden

Wat treffend geschreven en wat lief dat je ook aan je vriendin hebt gedacht die op dagen als Moederdag weer eens extra wordt geconfronteerd met het verlies van haar partner, de vader van haar dochter

7 jaar geleden

Fijn dat er dan toch nog andere moeders zijn die aan haar denken! Goed gedaan!