Snap

Als je 30 wordt..

.. en het denken in ideaalbeeld

16 juli was het zover, de big 3-0 stond voor de deur en ik heb haar met alle liefde binnengelaten. Kijk, die wallen had ik toch al sinds 2019 dus daar hoefde ik het niet voor te laten. Ik word nog steeds om m'n ID gevraagd, wat ik ergens wel belachelijk vind maar oké he, prima. En fit voel ik me toch wel op mijn manier, dus dat die 2 plaats maakt voor de 3, I don't care.

Alle gekheid op een stokje, natuurlijk denk je na. Althans, ik. Want had ik op m'n 20e niet ultieme dromen die ik over 10 jaar zou moeten bereiken? Moeten, verschrikkelijk woord. Je creëert wel een ideaalbeeld, dat gebeurd gewoon. Dat doe je door wat je om je heen ziet, mensen waar je misschien tegenop kijkt. En zeker op je 20e. Ik wilde bijvoorbeeld jong moeder worden, net als mijn eigen moeder. Toen zij 30 was, was ik 7. Niet gelukt. Vond ik dit erg? Ja best wel en aan de andere kant wist ik heel goed dat de tijd er totaal niet naar was.

Je droombaan hebben op je 30e. Wat kan je fantaseren he, want een droombaan.. Bestaat die wel vraag ik me soms af. Wat is de defenitie van een droombaan? Doen wat je leuk vindt.. Doen wat goed betaald.. Iets doen omdat je dat goed kan.. Ja, dat werkt allemaal heel satisfying op korte termijn, maar in the end en zeker toen ik moeder ben geworden werd werk maar werk. Dat scheelde een hoop stress..

Een huisje, boompje, beestje. Dat is gelukt, check (ofzo). We hebben een mooi huis, er staat ergens in de wijk wel een boom en ons hondenkind Ruud dwarrelt hier ergens rond. Waar ik eerder droomde van wonen in de stad, kies je als het er op aankomt voor een mooie plek die ook praktisch is voor de toekomst.

Vriendinnen 'bijhouden' - ja, want je BFF van toen moet je over 10 jaar natuurlijk nog zien, dat is echte vriendschap. Hashtag friendshipgoals. Maar man wat kost het een hoop energie om iets te laten werken wat niet werkt. Alsof je een vuurtje wilt laten branden maar de wind hem steeds uitblaast. Een goede vriendschap is als een huwelijk, in voor en tegenspoed. En zo niet, dan niet.

En die tijd raast maar door hé. Ineens ben je 30. Weet je wat ik echt heb geleerd? Het gaat zoals het gaat, steek geen energie in dingen die geen energie opleveren, kijk niet achterom maar vooruit, life is echt too short. En voor dat besef moet ik iemand bedanken die pas 1.5 is, Liam!