Snap

Als Ik Een Baby Was...

Met alle kennis die ik nu heb? Als ik nu een baby was? Dít zou ik dan doen...

Als ik nu, met de uitgebreide kennis die ik heb opgedaan als jonge dertiger, weer een baby was, dan zou ik:

1. Van mijn moeder EISEN dan ze mij dagelijks in minstens zes talen verhalen voorlas, zodat ik nóg makkelijker nóg meer talen kan leren (een baby-baby brein is een spons. Het mama-baby brein een lek vergiet).

2. Vanaf mijn zesde maand al pianolessen willen. Mozart heeft een moderne Mozartina nodig, en waarom IK niet?

3. Nóg meer slapen, zeker nu ik weet hoe vermoeiend het leven kan zijn.

4. Niet schreeuwen en doen alsof ik gemarteld word wanneer mama mij aan wil kleden; later worden Problemen pas Echt Erg. 

5. EISEN dat ik al kruiden door mijn eten geroerd krijg, netzoals al die Afrikanen en Arabieren, want ik als volwassene vind bieslook al 'spicy', en heb een grote afkeer van zwetende mannen die tegenover mij zittend "stoer" proberen (té) heet te eten om indruk te maken. Misschien, als ik het als baby vroeg leer, kan ik het iets beter verdragen (heet eten én bezwete eters).

6. Vragen of mama veel videos wil maken van hoe schattig ik ben. De grote Ik heb namelijk geen filmpjes van vroeger. Alleen een korrelige videoband opname, van té veraf, van de zevenjarige ikke als ballet-dansende Chinees. We zagen er allemaal precies hetzelfde uit, maar misschien ben ik die ene links, met dat rode jasje en die zwarte hoed.

7. Mama lief aankijken en vragen of ze Prada sokjes voor mij wil kopen. Die zijn later vast veel geld waard.

8. Een baby-aandelen-pakket willen met een vaste en oplopende spaargarantie, zodat ik later net zo makkelijk een ticket-around-the-world koop als een patatje oorlog.

9. Nog vaker met ons gezinnetje op vakantie willen en geweldige dagjes uit willen beleven (hoera voor de Flevohof!) want de tijd gaat veel te snel voorbij...

10. Nóg meer aandacht, tijd en knuffels willen (ik kreeg er vast wel genoeg), want later is er nog genoeg tijd over om alleen te zijn.

11. Willen dat mijn ouders al een portfolio van potentiële echtgenoten hadden samengesteld (NIET als een gearrangeerd huwelijk!) zodat het zoeken naar de ware makkelijker en minder tijdrovend (=verspillend) is, zodat er meer tijd overblijft voor de leuke dingen in het leven.

12. Elke dag een paar moeilijke giga-breuken en chemische wortel-aftrek-formules willen oefenen (in drie talen), zodat ik niet bij het gastgezin sta met 50euro waar ik 22,50 moet betalen, en ik zeg, "Nou dan blijft er dus nog... Ehm, 22, nee, 17, nee, ehm [snel de andere kant op tellen], GENOEG over voor de volgende keer." Of mij afvraag hoeveel nullen een biljoen heeft. Zodat ik gewoon, netzoals Matilda, in één keer het antwoord weet. Dat lijkt mij fijn.

13. Mijzelf alvast inschrijven (uit voorzorg) voor een huurwoning. Waar ik woon meet de kortste wachtlijst zeven jaar.

14. Leren om elke dag tegen mijzelf te zeggen hoe fantastisch ik ben, zodat ik tegen de tijd dat ik 35 ben, ik het ook daadwerkelijk geloof.

15. Iemand veel geld betalen om een middel uit te vinden tegen pesterige horror-monen. Zodat zwanger zijn en een kindje krijgen later alleen maar leuk en rozig is.

Wat zou jij doen?

7 jaar geleden

ja klopt :) Ik kreeg vandaag een mail dat ik voor week 4 gekozen was met deze blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/ik-haatoud-van-je en toen zag ik die van jou er ook tussen staan :D Echt leuk!

7 jaar geleden

Ja heel leuk! Ik lees het net pas. Wat bedoel je met 'ook'? Jij hebt er ook eentje, toch? Bedoel je dat? Liefs!!!

7 jaar geleden

Woohoo! Ook deze blog is blog van de week geworden! Leuk he! :D

7 jaar geleden

Een TAG blog is als ik het zelf tenminste goed begrepen heb een blog waarin vragen gesteld worden die jij dan beantwoord. En bij een Tag is het dan de bedoeling dat een ander dit ook weer doet. Op facebook worden mensen bij dit soort dingen vaak persoonlijk getagd. Dan moeten ze bijvoorbeeld 5 dagen lang hun mooiste liedjes posten en dan noem je iemand van je vrienden die dat dan ook moet gaan doen. Maar hier word het meer algemeen gedaan. Als je een Tag dan leuk vind blog je hem zelf ook. (Als iemand hier een betere uitleg voor heeft laat ik me graag corrigeren ;) )