Snap
  • Mama
  • ziek
  • #momlife
  • #allergie
  • #ambulance
  • familyof5

Allergische reactie op het eten? Huh, ineens?

Welk eten, schaaldieren, vlees, bier?

Zondagavond 12 juli.. een heerlijk mooie avond voor een BBQ. Uitgenodigd door mijn vader om bij hem te komen eten met mijn partner en de kindjes!

Al tijdens het eten begint mijn partner zich niet lekker te voelen, misschien toch al wat teveel gegeten, maar zijn buik draait om en hij heeft over. Twee keer zelfs! Zonde van het eten maar ja als het helpt is dat de enige oplossing.. 

Hij voelt zich daarna een beetje beter, maar krijgt ineens jeuk en bultjes. Ik zeg nog tegen hem je gezicht lijkt wat gezwollen.. Mijn vader denkt nog niet maar wij checken toch even wat hij verder voelt. 

Dit gebeurd allemaal binnen korte tijd, want binnen half uur begint zijn keel te zwellen. Het zal toch niet een allergische reactie zijn op het eten? Je bent helemaal nergens allergisch voor! 

Wij googlen nog even naar symptomen van een allergische reactie en tijdens het lezen krijg ik er al een beetje buikpijn van. Raakt hij zo in shock? 

Ik zeg tegen mijn vader wij gaan zo met de kindjes op de fiets naar huis en ineens zegt mijn partner ik heb echt moeite met slikken. Besloten daar gelijk huisartsenpost te bellen en zij sturen een ambulance. 

Schrik van de snelheid hoe zo’n reactie werkt! Keel zit een bal in en drukt tegen zijn huig. Overal bultjes en jeuk, gezwollen gezicht en dit binnen halfuur na het eten! 

Zit je dan bij je vader met drie kleine kindjes.. Baby aan mijn vader gegeven, de jongens op de bank en ambulance horen wij aankomen. 

De jongens zijn geschrokken en staan vol indrukken naar de ambulance verpleegkundigen te kijken. 

De verpleegkundige zegt al vrij snel dat hij voor controle mee moet. Wel bijzonder in deze gekke tijd, geen mondkapjes en niet een keer een vraag over Corona gehad.. zet je toch even aan het denken?! 

Vanwege Corona mag er niemand met hem mee en sta je dan op de oprit met twee kindjes die hun papa direct al missen. Ze mogen even in de ambulance hem nog een kus geven. Komt papa zo wel weer thuis? 

Dan breek ik.. wat is dit nou en hoe kan dit? 

Gek om je partner zo weg te zien gaan zonder dat je wat voor hem kan doen! 

Ik bel mijn schoonvader want zie dat mijn kinderen mij echt nodig hebben en vraag hem naar het ziekenhuis te gaan om te kijken hoe het daar gaat. 

Na even ruim halfuur, driekwartier komt er al positief bericht. Medicatie slaat aan en ze blijven hem even controleren. 

Ondertussen zetten wij de fietsen in de schuur bij mijn vader en laat ik ons naar huis brengen. Op de fiets met drie kindjes, waarvan er een zelf fietst zag ik niet zitten.

Thuis Facetimen de kids even met papa. Wanneer kom je thuis? 

Dat is het zwaarste.. Kinderen snappen niet of ziek zijn meevalt en zien alleen hun papadag liggen.. 

Na twee uur belt hij weer, nog even een infuus met medicatie en dan met epipen naar huis toe. Maar wat is nu de allergie? Dan weet niemand! 

Ik breng ze naar bed en beloof dat papa ze zo een kus geeft.. 

Thuis ziet hij er ook beter uit, maar toch spannend met alles wat hij nu eet.. al ligt het vermoeden op schaaldieren.. Iemand ervaring mee? 

Aankomende dagen laten uitzoeken door huisarts! Want hiervan schrikt iedereen en wij willen hem niet kwijtraken aan een voedselallergie! 

3 jaar geleden

Snap ik helemaal! Ik eet dat dus al niet. Dus wordt bij ons thuis niet geserveerd. Dank voor je toelichting! 👩

3 jaar geleden

Ja vrij snel in shock geraakt indd en de ambulance die het niet kon vinden allemaal tegen slagen te gelijk. Snap ik is ook heel angstig! Vind het altijd erg er zo weinig over bekent is maar als het gebeurt het bijna altijd blijvende schade heeft. Wij eten ze iig nooit meer...

3 jaar geleden

Wat heftig zeg! Gelijk in een shock geraakt? Ik moet zeggen ik had ook wel echt even angst en daar sta je dan met je kindjes.

3 jaar geleden

Mijn vader is 15 jaar geleden op 49 jarige leeftijd overleden aan een allergische reactie op mosselen, daarvoor nooit allergisch geweest kan dus indd schaaldieren zijn wat ineens opspeelt sterkte