Terug
Blog header image

Alleen zonder jou

Twee nachten zonder mijn liefste, twee avonden alleen op de bank. Over de eindeloze mogelijkheden en de werkelijkheid.

Ik wist al een tijdje dat het eraan zat te komen. Een paar dagen alleen de kinderen, een paar dagen alleen in huis. Hard werken gevolgd door een avond in stilte. Geen volwassene om tegenaan te kletsen. Geen afleiding in de vorm van samen serietjes kijken. Alleen ik en de mogelijkheid om te doen wat ik wil zonder me af te vragen of ik wel gezellig ben.

In mijn hoofd had ik het plannetje al klaar. De kerstdecoraties afmaken -waarom ben ik in vredesnaam voor DIY gegaan?!-. De naaimachine op tafel en alle lappen stof over de vloer, alle ‘projectjes’ afmaken die er nog liggen. Bloggen en de lijst blog ideeën die er liggen uitwerken. Brieven en kaartjes afmaken/schrijven. En al laatste op tijd naar bed –zodat ik een leuke moeder ben-.

Avond twee en ik maak de balans op.
Er is een halfslachtige poging gedaan de kerstdecoraties af te maken. Samen met dochterlief zou de kerststal voorzien worden van dieren. Ik heb me er niet toe kunnen zetten om dochterlief op een geschikt moment te enthousiasmeren, zij had wel de leukste ideeen –op de fiets, op weg naar school-. Ook de geplande kaarsjes voor in de ‘kerstboom’ zitten nog in mijn hoofd –en blijven daar mogelijk tot volgend jaar-. De overige ideeën ga ik maar niet eens opschrijven, dan ben ik met Pasen nog niet klaar!
De naaimachine staat nog ingepakt onder de tafel en ik hang uitgeblust deze blog te schrijven. No way dat ik dat ding vanavond nog op tafel hijs. Dan weet ik al weer hoe het gaat. Tegen de tijd dat ik de smaak te pakken heb is het twee uur na bedtijd –je weet wel, 10 uur ’s avonds als alle verstandige mama’s op bed liggen- en weet ik van geen ophouden meer. Die kraamcadeautjes moet ik misschien maar skippen, ik maak gewoon iets voor de eerste verjaardag of de volgende baby!
Met deze blog erbij heb ik welgeteld twee blogs geschreven. Alle ideeën spoken nog rond in mijn hoofd. Mogelijk dat ik daar vanavond nog wat aan moet doen. Dan kan ik in elk geval rustig gaan slapen!
De ‘postvak uit’ stapel wordt alleen maar groter, ook daarin nog niet geslaagd. Om over mijn bedtijd maar niet te spreken. Gisteravond heb ik het te laat gemaakt met niks doen, maar vandaag was ik gelukkig wel een leuke mama.

Noem me burgerlijk en saai, maar ik vind er niks aan. Ik ben veel liever samen. Ook al heb ik legio mogelijkheden en ideeën voor als ik alleen ben, ik ben niet meer compleet. Ik functioneer niet volledig.
Morgen gaan we naar Schiphol. Gewoon omdat het kan. Omdat het leuk is en omdat ik daar al veel te lang niet geweest ben. En dan halen we mijn liefde weer op, bekijken we vliegtuigen en ga ik ongetwijfeld een aantal sprintjes trekken achter een peuter aan.

Ben ik nu de enige die het helemaal niet leuk vind zonder ‘de man des huizes’? En maak jij ook wel eens lijstjes waar je niks mee doet? 

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Mijn man is regelmatig een nacht weg omdat hij slaapdiensten draait. Inmiddels ben ik het wel gewend. Maar ik vind het zo ongezellig om alleen in bed te liggen. Ik had het vroeger al. Ik ging altijd bij mijn ouders in bed als ik 's ochtends wakker werd of bij mijn zusje. Toen Elfa werd geboren hebben we dat kat uit onze slaapkamer geweerd, die sliep altijd bij onze voeten. En de verleiding die ik dan voelde om de kat binnen te laten in onze slaapkamer...haha. Ik heb in het begin ook regelmatig Elfa haar bed in onze slaapkamer gezet als ik alleen sliep. Gewoon voor het idee dat je niet alleen ligt. Nu is ze zo groot dat ik dat niet meer kan doen. Dus ik lig nu weer alleen. Blugh. En lijstjes met dingen die ik wil doen als ik alleen ben zijn vergelijkbaar met die van jouw. En bij mij komt het ook op hetzelfde neer, het komt er niet van of halfslachtig. Dus zeker herkenbaar. Wel gezellig toch zo'n uitje naar Schiphol?! Dat is weer eens iets anders dan de speeltuin of de kinderboerderij. En mijn lijst met blog ideeën is eindeloos. Ik ga er ook maar weer eens voor zitten.

Lindsy83
6 jaar geleden

Hoewel ik veel tijd heb zonder mijn vriend overdag zou ik het vreselijk vinden als hij er 1 nacht al niet zou zijn. Ik heb elke week een to do lijstje die ik van mijzelf moet doen, maar deze week staat er wel heel veel op... en heb nog maar 1 of 2 dingen daarvan gedaan... Morgen maar een inhaalslag proberen te maken.

rebo1982
6 jaar geleden

Wat fijn die herkenning! Enne: Schiphol was erg leuk! Gaan we vaker doen!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.