Snap

Alcohol meten in moedermelk

Het is vanaf november 2011 mogelijk via www.MeetMoedermelk.nl alcohol te meten in moedermelk. Moeders drinken de gehele zwangerschap niet en tijdens de borstvoedingsperiode is ook bekend dat alcohol in moedermelk terecht komt. Maar de snelheid waarmee alcohol afbreekt in het lichaam is afhankelijk van veel factoren.

Meetmoedermelk voorziet in de behoefte van moeders die verantwoord alcohol willen drinken en daarnaast borstvoeding willen geven. Moeders beslissen zelf na de thuistest of ze moedermelk weggooien of geen moedermelk geven aan de baby. Het meten van alcohol in moedermelk stelt moeders gerust. Zo zijn moeders er zeker van dat er geen alcohol in moedermelk aanwezig is na het meten en dat ze verantwoord gematigd alcohol drinken om toch borstvoeding te geven.

In het Laboratorium waar de voedingswaarden van moedermelk worden gemeten blijkt het meten van alcohol ingewikkeld. Daarom importeert Meetmoedermelk nu Milkscreen, een Amerikaanse, alcohol thuistest dat in 2 minuten snel het percentage alcohol meet in moedermelk. Lactatiekundige van het IBCLC raden dit product zelfs aan en ervaring leert dat moeders door dit product langer borstvoeding geven dan 6 maanden omdat ze een dagelijkse levensstijl weer op kunnen pakken zonder schuldgevoel en toch af en toe kunnen genieten van een glaasje wijn. Meetmoedermelk wil niet het alcohol gebruik stimuleren onder borstvoedende moeders maar wel een verantwoord gebruik. Informatie over het meten van alcohol en voedingswaarden in moedermelk is te vinden via; www.milkscreen.com (ook voor meningen van moeders en IBCLC Consultants die op deze website staan) Via de website van www.meetmoedermelk.nl kunt u deze thuistest snel en simpel bestellen voor dezelfde prijs als in Amerika.

Ilonka Hoogenhout, oprichtster MeetMoedermelk

Email: info@meetmoedermelk.nl

Website: www.meetmoedermelk.nl

11 jaar geleden

Tijdens EK, 1 strip milkscreen gratis, bij bestelling 20 strips met actiecode EKMilkscreen

11 jaar geleden

Afgaan op gevoel na een biertje tijdens de carnaval en borstvoeding geven? Niet nodig. Milkscreen geeft in 2 minuten aan of er alcohol aanwezig is in moedermelk. Zekerheid geen vage adviezen, dat is waar wij moeders voor kiezen.

11 jaar geleden

Carnaval vieren en borstvoeding geven? Zekerheid of er wel of niet alcohol in moedermelk zit? Moeders in Brabant en Limburg bestellen Milkscreen vanwege de carnaval.

11 jaar geleden

welke moeder wil milkscreen proberen en reviewen?