Blog header image

(Af)vallen en weer opstaan

Tijdens een hoognodige avond foto's uitzoeken kwam ik ineens een oude foto van mezelf tegen. Hoe heb ik het ooit zover kunnen laten komen?

En snel besef ik ook hoe verschrikkelijk trots ik ben op mijn prestatie! Weer in vorm raken, en niet geheel onbelangrijk dit ook te BLIJVEN! Velen gaan ervanuit dat ik afgevallen met door zwaar te diëten en daarnaast te sporten, maar niets is minder waar!

Afvallen? Ja graag! De rest van mijn leven het gevoel hebben dat ik op dieet ben en al het lekkers maar moet laten? No way! 
Na een flinke worsteling met een eetprobleem was ik het zat en besloot ik mijn leven drastisch om te gooien.. Want buiten een mooi gewicht, is een goede gezonde levensstijl gewoon verschrikkelijk belangrijk.

Waar het op neerkomt is dat het niet nodig is jezelf alles te ontzeggen maar doe het met mate. Juist wanneer je je gek laat maken door alles wat je eet onder een loep te leggen, maak je het een probleem. Want zeg nou zelf; je kunt je toch niet voorstellen om NOOIT meer te mogen genieten van een lekker stukje chocolade en gebakje? 

Dus wat ik mee wil geven is; vergeet crashdiëten en uithongeren, uiteindelijk word je daar alleen maar een dikkere jojo van en dat wilt toch niemand!? Geniet van alles wat je in je mond stopt en wees niet te streng voor jezelf. 

6 jaar geleden

Ja dat is waar haha dat klopt ook wel

6 jaar geleden

Oh dat snap ik heel goed.. Je bent je vaak meer bewust van dingen dan een man, dat is nu eenmaal zo ;) maar weet je wat stiekem ook iets is wat me zelfbewust maakt? Mijn moeder ziet foto's van zichzelf vroeger en zegt; Goh, toen maakte ik me zorgen over hoe ik eruit zag en hoeveel ik woog.. Terwijl ik nu kijk en zie dat ik er al hartstikke goed uitzag! Misschien een suf voorbeeld, maar misschien wel een goede reden om iets minder druk te voelen...

6 jaar geleden

A dankje wel dat is lief! Ik doe het wel voor mezelf maar er zit een maar aan haha Mijn vriend vind me mooi zoals ik nu ben maar ik ben heel onzeker en vind het gewoon niet fijn dat ik zo aangekomen ben. En denk dat als hij me vast heeft oh dat is een vet rol

6 jaar geleden

Dankjewel! Als je het écht zelf wilt dan lukt het je! Dus doe het niet voor een ander maar echt voor jezelf, dat is de beste motivatie! Ik heb niet gesport (ik ben op dat gebied wel wat lui).. Maar het zijn puur de dingen die ik vertelde.. Zo at ik de hele week netjes maar mocht ik zaterdag eten wat ik wilde (dat is ook goed, even een contrast leggen tussen goed eten en een dag niet).. Ik denk dat ik er ongeveer een jaar over gedaan heb, te snel afvallen is ook niet goed.. Mocht je tips nodig hebben dan kun je me een bericht sturen! En het begin is het moeilijkste want dan moet je lichaam er ineens zo aan wennen ;) succes!!!