Snap

After Kerst Stress #2

In deel #1 schreef ik al over operation KERSTBOOM, nu over operation PLANNING

Over een paar weken is het dus kerst (oke ik schrijf het achteraf maar goed even terug in de tijd) en ik heb stress. Wat moet er allemaal gehaald worden, waar gaan we eten? wat gaan we eten, bij wie vieren we het, blijven we slapen? Hoe gaan we erheen....aaaah Christmass the most wonderfull time of the year.

Nou hier dus niet, want hoe blij ik ook was met de boom en Le baby ook, des te minder kan ik omgaan met alles wat er bij komt kijken. Ik heb de eettafel gedecoreerd a la Yolanda Foster of the real housewives of Beverly Hills. Dus TREE CHECK, DININGROOM CHECK, nu nog koelkast, kerstkleding,huis poetsen

oh en ondertussen natuurlijk voor Le baby zorgen. 

Ik moet zoveel doen en mijn hoofd loopt er van over, ik ben vast niet de enige. Alleen ik kan er echt niet mee omgaan. Het is zoveel en ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen en wat doe ik dan? Dan begin ik gewoon niet. Een paar dagen voor het zover is ga ik toch echt beginnen met lijstjes maken

Wat hebben we nodig qua eten? Ik maak een lijst en ga 2 keer met de wandelwagen naar de winkel om alles in huis te halen, wat ik vergeet of niet mee heb gekregen haalt mijn vriend. 

Waar gaan we het vieren? Eindelijk wat knopen doorgehakt en dit is de planning

  • 24e avond. Thuis,no matter what, dit vieren we samen met zijn 3tjes. Dit is ten slotte onze aller eerste kerst met Le baby
  • 25e naar zijn ouders, gourmetten met zijn familie en kleinkinderen
  • 26e naar mijn familie, een groot kerstdiner met kerstspel live Cluedo met de hele fam!
  • 27e thuis, gourmetten

Oke dit is duidelijk. Daar worden de boodschappen op aangepast. Nu moet ik nog heel het huis schoonmaken en alles (JA ALLES) wassen. Ik kan mijn huis niet verlaten als niet alles schoon is, hier zal ik nog wel een blog over schrijven!  

Ik heb wat afspraken bij de bio dokter staan de 24e voor mij en Le baby en 1 voor mezelf bij de osteopaat de 24e zodat ik ontspannen de kerst in kan gaan. Mijn zus past op Le baby voor welgeteld 61 minuten (dat is het snelst dat ik weer thuis kan zijn van de osteopaat en langer dan dat kan ik Le baby ook echt niet missen!) 

Dan een berichtje van mijn vader; of we de 24e bij hem kerst willen vieren en een berichtje van zijn zus, dat ze misschien even langs komen in de middag of avond de 24e want dan is ze met haar gezin in de buurt...aaaaaghhrrr neee help? Dit was niet de planning, wat doe ik? Zeg ik ja tegen allebij? Zeg ik ja tegen 1,nee tegen de ander? Of hou ik me aan mijn originele planning? Ik wil in niemand slechte gratie komen maar ik wil ook niet over mijn eigen grenzen heen gaan...

Wat had jij gedaan in mijn geval?

7 jaar geleden

Thanks, Ja I should be #proud maar dat is #lastig haha. Dankjewel voor je reactie en complimenten weer!

7 jaar geleden

#gedaan!

7 jaar geleden

Altijd je eigen planning aanhouden moeders, ander raak je zelf in de stess.. En dat is voor jezelf en je gezin ook niet fijn. Goede planning als ik t zo lees met kerst! Allemaal goed gekomen dus! Mommy power!! Ben benieuwd naar je blog over.. Alles moet schoon voordat ik de deur uit ga.. Hahaha, Wat doe je jezelf toch aan..? Hele opgave om de deur uit te gaan als ik t zo lees. Met al Je regeltjes en dingentjes, draait je huishouden wel perfect al ik het zo hoor! Maar je hoeft niet altijd en stepherd wife te zijn. Give urself Some credit and kick back sometimes! Ur doing real good! #trots

7 jaar geleden

Bij je eigen plan blijven hoor. .