Blog header image

Aankondiging nummer 1 en nummer 2

Een blog over de aankondigingen van beide zwangerschappen. Beide wel een beetje hilarisch, vind ik.

Toen we wisten dat we zwanger waren van ons dametje wilde we dat natuurlijk zo snel mogelijk de wereld in. We waren in onze vriendengroep de eerste die een kleintje gingen krijgen. Maar eerst moesten we natuurlijk Opa's en Oma's op de hooget brengen.

We spraken af dat we bij mijn vader langskwamen (eerste die we het gingen vertellen). Het was voorjaar en toen we arriveerden was hij de tuin aan het maaien. Hij riep nog: ik maak het even af... even.. het is bijna een voetbalveld en hij was nog niet op de helft. Dus heel gespannen hebben we zitten wachten, afvragend of hij het gras ook verder wilde maaien als hij wist wat wij te vertellen hadden. Toen hij eindelijk klaar was hebben wij hem een cadeautje gegeven: boek met spelletjes voor baby's (hij is een spelletjes man). Eerst snapte hij het niet maar toen het kwartje viel en hij grote ogen kreeg was hij natuurlijk heel erg blij. Daarna op naar andere Opa & Oma om daar een boekje af te geven. Die snapte het wat sneller en daarna Oma die er geen bal van snapte en we het drie keer uit hebben moeten leggen (mijn vriend is de jongste van zijn familie en de eerste die een kleine kreeg). De vriendengroep en andere familieleden hebben we een echo gestuurd om het bekend te maken.

Voor de tweede, die kwam erg onverwachts (wel gewenst), hadden net voordat we met mijn vader en zijn vriendin op vakantie gingen een echo. De dag ervoor. We hebben vervolgens de echo meegenomen naar Frankrijk. Tijdens het opzetten van onze tent (en zij waren bezig met hun tent) hebben we mijn dochter met de echo naar Opa en Oma gestuurd. Die dachten eerst voor tien minuten lang dat het een echo van haar was, totdat ze de datum zagen. Tja moest het wel vertellen ivm niet drinken. Eenmaal terug van vakantie hebben we de echo aan de andere Opa en Oma's laten zien. 

Tijdens mijn verjaardag had onze dochter een shirt aan (zoals op de foto van deze blog). En het duurde werkelijk waar een aantal uur voordat iemand het had gelezen en dat het doordrong. Terwijl mijn dochter iedere keer als er nieuwe visite kwam bij de deur stond. Mee hielp met het brengen van hapjes... echt bizar was dat. En wij maar continu in spanning wanneer iemand het zou zien. We hebben er nu nog vaak lol om als het over zwangerschapsbekendmakingen gaat.

6 jaar geleden

Echt super grappig inderdaad!

6 jaar geleden

iemand die ik ken had haar dochter ook zoeits aangedaan. daar stond op: big sister. en niemand had het door, totdat ze de foto's van hun dochter op facebook hadden gezet. haha dat heeft dus ecth wel ruim een halve dag geduurd.

6 jaar geleden

Was inderdaad grappig, maar mega spannend voor ons inderdaad en voor de Opa's en Oma's die het al wisten.

6 jaar geleden

Dat hebben we uiteindelijk ook maar gedaan ;-)