Snap

5X tips bij vermoeidheid als actieve mama

Als moeder heb je natuurlijk een onwijs druk en chaotisch leven. Heb je eindelijk de boodschappen gedaan en het huis aan kant, kun je de kids alweer van school halen en aan het eten beginnen. Nadat na 2 tellen de pan tot op de bodem leeg is kunnen de kids alweer naar bed en ligt er nog een berg was op je te wachten... jippie! 24/7 ben je in de weer en het is dan ook niet gek dat je soms wel wat extra energie kunt gebruiken. Wij geven jou als drukke moeder 5 tips bij vermoeidheid.

PAK JE RUST WAAR HET KAN 

Ja, we horen je denken... 'dat is toch logisch'? Inderdaad, heel vanzelf sprekend en bijna onmogelijk, maar wel onwijs belangrijk! Probeer zoveel mogelijk rust te pakken, vooral tussendoor wat powernapjes kunnen echt je redding zijn! Als het niet lukt tussendoor even een powernapje te doen, geniet dan even van een momentje voor jezelf met een goed boek of een serie.

VRAAG OM HULP

Een ander onderdeel van je rust pakken is om dingen aan anderen over te laten en hen om hulp te vragen. Zo kan bijv. je partner eens vragen je te helpen bij het huishouden of het koken. Of misschien heb je wel een hele lieve buurvrouw die wat boodschappen voor je wil doen, of één van je ouders die je kan helpen bij het ophalen van de kids.  

VITAMIENTJES EN MINERALEN

Gezonde voeding is altijd onwijs belangrijk! Zorg voor voldoende fruit, groente en vezels in je voedingspatroon. Zorg dat je ook voldoende ijzer binnen krijgt, dat zorgt er namelijk voor dat je jezelf minder vermoeid zult voelen. 

IJZERSTERK 

Een extra tip voor bij het ontbijt is daarom het traditionele ijzerelixer Floradix. Floradix is gemaakt op basis van natuurlijke planten- en vruchtensappen met de juiste vitamines voor je lichaam. Met 20 ml Floradix bij het ontbijt heb je de hele dag door meer energie, zo kun je genieten van alle mooie momenten die gedurende de dag op je pad komen. Je kunt het puur drinken of eenvoudig mengen door sinaasappelsap. Floradix is te koop bij de meeste apotheken, drogisten en natuurwinkels.

LEKKER BEWEGEN 

Naast voeding is voldoende beweging natuurlijk ook erg belangrijk. Beweging geeft energie en daarnaast zorgt het er ook voor dat je lekker in shape blijft! Ben je een kersverse mama? Doe het in het begin dan nog wat rustig aan wat betreft buikspieroefeningen en zorg dat je alle oefeningen die je doet, langzaam opbouwt. Een wandeling met de kinderwagen kan natuurlijk altijd. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de kleine!


Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Floradix, maar de inhoud ervan is van onszelf.

6 jaar geleden

gebruik al jaren floradix, tijdens en na de zwangerschap en ik zweer erbij. werkt perfect. alelen is het echt niet lekker. mengen met een drankje wat je lekker vindt helpt bij mij goed.

6 jaar geleden

Gelukkig neem ik de hulp van mijn moeder altijd met beide handen aan. ze helpt me vaak bij de strijk en kookt alvast zodat het eten klar staat als ik thuiskom van mijn werk, ideaal! echt mama's vraag om hulp.

6 jaar geleden

heel herkenbaar, je kunt me aan het eind van de dag echt opvegen. ik weet niet of ik echt gebruik zou willen maken van een soort middeltje om me te helpen daarbij, maar misschien is het het proberen waard.