Snap

20 dagen weeën?

De 17 jarige Britse moeder Amy Buck beviel vijf maanden te vroeg van een baby(Daniel) die slechts 600 gram woog en maar 15% kans had op overleving. Daniel kreeg vijf maanden intensieve zorg, want hij had een chronische longziekte en kreeg ook nog een laserbehandeling voor zijn ogen. De kleine Daniel heeft pas zijn eerste verjaardag gevierd en groeide ondanks alles nog gezond op.

Amy Buck heeft het niet makkelijk gehad tijdens haar zwangerschap. Amy ging naar het ziekenhuis omdat haar weeën al waren begonnen. De verpleging stuurde haar toch nog naar huis ondanks dat ze kortademig, moe en het constant warm had. Amy had zelfs al contracties. De pijn die Amy in het begin voelde was eerst wel draagelijk, maar daarna kreeg ze de hele tijd pijn. Amy keerde na 15 dagen weer terug naar het ziekenhuis en daar bleek dat ze al heel lang een ontsluiting had en dat de weeën echt waren. Ze liep een infectie in de baarmoeder op door de lange ontsluiting. Kleine Daniel werd uiteindelijk geboren.

Volgens Gynaecoloog Patrick O'Brien brak deels van het vruchtwater vroeg in de zwangerschap, waardoor de infectie uiteindelijk is ontstaan. Dit kan voor veel pijn zorgen waardoor haar baarmoederhals is gaan uitzetten, net alsof ze haar weeën had. Door de infectie heeft ze waarschijnlijk ook last gehad van de contracties. Normaal duren weeën 12 uur bij de eerste zwangrschap. De langste periode waar Gynaecoloog Patrick O'Brien van heeft gehoord is 48 uur.