Snap

1500 kidsrun; Bart, Thomas en Joris gaan ervoor

Bart, Thomas en Joris hebben de kidsrun van Sportbedrijf Drachten vandaag gelopen. 1500 meter hardlopen stond vandaag dus op het programma. Giel liep niet mee omdat zijn conditie na de hartoperatie van februari nog niet voldoende is. Lukas is nog wat te klein dus ook hij stond aan de kant aan te moedigen.

Wat ik leuk vind om te zien is de voorbereiding op de run door onze kinderen. Bart vond het één groot feest. Want ja, zijn vriendjes van school liepen ook mee! Dus dat is feest. De hele week liep hij al met de hoofdband op die ze gekregen hadden, de pret kon beginnen. Joris wilde een goed resultaat want het is een sport. En als je sport, wil je je best doen en winnen. Thomas duikt even in zijn eigen wereldje want zo'n eerste run is toch best spannend. 

Alle drie zijn ze onze kinderen. Alle drie met een ander genenpakket en alle drie zo mooi zichzelf met hun eigen ik. Zij zien zichzelf als broers. Punt. Dat mensen ooit bedacht hebben dat je dat dan halfbroer of stiefbroer moet noemen, vinden zij niet belangrijk. Dat is ook niet belangrijk. 

Na de wedstrijd waren ze alle drie enthousiast. De aanmoedigingen van Giel en Lukas hielpen ook en volgend jaar hopen ze met z'n vijven te lopen.    

De medailles liggen nu naast hun bed en de verhalen hoorden we nog de hele dag. Op naar de volgende keer! 

Snap