10x energie besparen met een baby
Zo verminder je de energiekosten
Laten we eerlijk zijn, de komst van een baby kan betekenen dat je energierekening de lucht in schiet. Vooral in de herfst en winter kan het verleidelijk zijn om de verwarming vol aan te zetten en meer lichten te laten branden dan voorheen. Daarom 10 eenvoudige en doeltreffende manieren om energie te besparen:
Investeer in een slimme thermostaat om de temperatuur automatisch te regelen. Zo blijft het behaaglijk als dat nodig is, maar wordt er geen energie verspild als je niet thuis bent.
Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. Ze gaan langer mee en verbruiken minder stroom. Check ook of je nieuw aangeschafte babylampjes op basis van LED zijn.
Controleer of alle ramen en deuren goed geïsoleerd zijn. Tocht kan ongemerkt veel energie verspillen.
Kleed je baby in lagen in plaats van de kamer te verwarmen. Zo kan je de temperatuur in de babykamer iets lager houden terwijl je kleintje heerlijk behaaglijk blijft.
Wacht tot je genoeg babykleertjes hebt voor een volledige was. Was op 30 graden of lager (ja, het wordt echt schoon!) en droog de was aan de lucht dit zal al een heel groot verschil brengen op de eindrekening. Een droger slurpt namelijk onwijs veel energie! Hardnekkige vlekken kun je eerst met wat Biotex of vlekverwijderaar behandelen.
Zet elektronische apparaten volledig uit in plaats van ze op stand-by te laten staan. Zet je white noise of babylampje uit als de kleine diep in slaap is. Het lijkt klein, maar het telt echt op!
Als je flessen steriliseert, overweeg dan een stoomsterilisator in plaats van een elektrisch apparaat. Het bespaart niet alleen energie, maar is ook snel en effectief.
Als je kookt, gebruik dan de restwarmte om andere potten en pannen te verwarmen. Een kleine stap die helpt energie te besparen.
Kies voor energiezuinige babyproducten, zoals flessenwarmers en babyfoons met een laag energieverbruik.
Kies het voordelige nachttarief bij energiebedrijven voor lagere kosten tijdens avonduren. Was babykleding 's avonds met de timer en zet de vaatwasser aan, bespaar zo gemiddeld 7 cent per wasbeurt, wat op jaarbasis 14 euro scheelt. Elke besparing telt!
Anoniem
Ik was te snel met posten..... Daarentegen was hij ook ontzettend lief, maar met alles heel intens. Eenmaal naar groep 1 hielden de buien thuis niet op. Ik legde het uit aan de juf. Van haar kreeg ik te horen dat hij in de klas een engel is en erg leergierig. Zij dacht dat hij ook een stuk meer aankon en wilde daarmee aan de slag gaan. Ze dacht dat het misschien thuis dan ook beter zou gaan. Eenmaal gestart met uitdagend werk was hij thuis zo'n ander kind. Met de juf hadden we de afspraak gemaakt dat zodra hij thuis weer ander gedrag zou vertonen ik weer bij haar zou aankloppen. Dan zou ze weer nieuwe uitdagingen aanbieden. Dit heeft ze tot groep 3 gedaan. Eenmaal groep 3 begon het riedeltje weer opnieuw. Inmiddels zit hij in de plusklas en krijgt hij nog steeds verrijking. Het gaat super met hem. Hij zit goed in zijn vel en het is echt een heerlijk kind. Soms kan hij wel buien hebben als dingen even niet gaan zoals hij het wik, maar blijft er niet meer zolang in hangen dan voorheen. Ik wil hiermee aangeven dat bepaalde gedrag ook andere oorzaken kan hebben mbt te weinig uitdagingen. Wij hadden het geluk met een hele fijne juf die dit direct zag bij ons kind. Wij wensen jullie veel succes en hopen dat jullie snel weten hoe jullie je kindje kunnen begeleiden.
Anoniem
Sorry dit was voor een andere blog bedoeld