Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapstest
  • Infertiliteit
  • fertiliteitskliniek
  • nieuwtje
  • wijn

Wat?

Zal het dan toch?

Ik besloot het wat rustiger aan te doen. Maar in hoe verre zal dat lukken? Een drukke baan, een hectische thuis situatie en nog geen jaar geleden mijn moeder verloren. Waar begin je dan?


Ik besloot leuke dingen te plannen. Zo ook een diner date met vriendinnen. Lekker aan de wijn en oesters, echt genieten. Wel nam ik Tampons mee, want die avond tussen 20.00 en 21.00u was het weer prime time. De avond verstreek na de nodige wijntjes, maar ongesteld werd ik niet. Ik dacht de alcohol zal het nu wel even tegen werken, maar vannacht of morgenvroeg zal het wel raak zijn.


Na een leuke avond met toch best wel een kater werd ik wakker. Ik ging na de wc en bedacht me in eens; moest ik niet al ongesteld zijn? Ik liep naar beneden en zei tegen mijn vriend; volgens mij had ik al ongesteld moeten zijn. Ik checkte de app (P.C) nog eens maar ik had echt gisteren ongesteld moeten worden. Ook gaf ik aan dat ik me wat “raar” voelde. Mijn vriend zei; dat komt vast door de alcohol, ga nu niet testen want het is iedere keer weer een teleurstelling. Ik gaf hem gelijk maar bleef in twijfel. Na 2 uurtjes zei ik dat ik toch ging testen, omdat ik me raar bleef voelen. Al de tijd hiervoor, heb ik bijna tot niet getest omdat ik altijd op uur en tijd ongesteld werd.


Ik deed een test en ging op mijn gemak het bed opmaken. Toen ik klaar was en terug naar de badkamer liep, zag ik 1 donker en 1 licht streepje. Ik begon meteen te huilen, waarom mijn vriend ijsberend door de kamer rondjes liep. Alle vragen kwamen in ons op: hoe dan? Zonder traject? Dit kan toch niet? Is het wel echt zo? 

Besloten in ons trainingspak een clear blue test te halen en de test te herhalen. En ja hoor, ook deze gaf aan 2 tot 3 weken zwanger. Het was dus echt zo!!


Maar dan begint opnieuw de onzekerheid. Zal alles goed gaan. Heeft de test het wel bij het juiste eind? Wanneer ga ik gaan voor een echo? Maandag eerst maar even de fertiliteit kliniek bellen…