Snap

Voederdag 2023

Een korte update van de afgelopen weken

We waren even een weekje weg. Een week radiostilte. En voor het geval mensen zich zorgen maakte en het van het ergste uit gingen; ja, sander heeft inderdaad een auto-ongeluk gehad.

Maar daarom waren er niet tussenuit, nee joh! Een paar paracetamol er in en hup, doorgaan, niet aanstellen! Nee, we waren er tussenuit omdat we lekker Moederdag zijn wezen vieren! Want eerlijk is eerlijk, hoewel onze vaders absoluut fantastisch en super leuk zijn vallen we allebei toch echt in de categorie “mama’s kindjes “. Niks zo lekker als op de bank naast een moeder ploffen en dan je koude tenen onder haar warme billen duwen zodat ze even moet opkijken van achter dr boek/kop thee/glas wijn en het met een zucht maar toe laat.

En waar vaders zichzelf grappig moeten vinden en dus expres dat laatste koekje pikken breken moeders dat koekje doormidden om te delen, als ze het überhaupt niet al volledig doneren aan dat zielige hongerige weesje recht uit Oliver Twist gelopen vermomd als haar eigen kind. Scoren ze dikke punten mee.

Maar alle leuke herinneringen en het geslijm opzij geschoven; we hebben echt gewoon een lekkere Moederdag gevierd in Limburg nadat Sander een auto-sandwich werd, dus vandaar dat we er niet waren.

Zeker wij als toekomstige ouders (want daar gaan we nog steeds van uit, onze blog draait om die hele wens dus ja) schuiven onze pijntjes (Sanders pijntjes) graag opzij om het ouderlijk gezag te vieren! En dit jaar niet alleen het gezag, maar ook de verjaardag van mijn moeder die toevallig op dezelfde dag viel.

Ik zou heel graag schrijven over hoe leuk het was en hoeveel we hebben genoten van iedereen (zelfs onze oude oppas van vroeger was er om de verjaardag te vieren, dus het moet wel leuk zijn geweest!) maar zoals het echte Bourgondische zuiderlingen betaamd was er zoveel eten en drinken dat we in een echte kaas-coma (door de kaas dus, niet door auto-ongelukken) naar huis gereden en weten we alleen nog dat onze broeken moeten worden uitgelaten door de eerder genoemde kaas.

Na een week te zijn bijgekomen staan we momenteel weer in ons paasbest klaar om “voederdag” (vader en moederdag) te vieren bij de ouders van Sander, houd uw vingers gekruist dat we deze keer wel wat kunnen onthouden, misschien dat de volgende blog dan daadwerkelijk weer inhoud kan hebben!