Snap
  • Kinderwens
  • ICSI
  • nieuwhoofdstuk
  • wachttijd
  • pillen
  • kwaliteit

Aan het begin van een nieuw hoofdstuk: ICSI

‘50.000, is dat niet genoeg?!’

We zitten inmiddels in de laatste maand van 2022. De gynaecoloog belt ons met de uitslag van het spermaonderzoek uit het IVF laboratorium. We hadden ons er al een beetje op voorbereid dat dit niet goed zou zijn, maar toch heb je stiekem ergens een beetje hoop..

Zoals we dachten is ook dit keer het sperma niet goed. Er zijn een half miljoen bewegende cellen gevonden, en na selectie en onderzoek blijven er 50.000 goede cellen over. 50.000 klinkt als heel veel, en je hebt er toch maar ééntje nodig? Vergelijk dit eens met de 60 tot 150 miljoen cellen die je 'normaal' vindt bij een zaadlozing en je hebt je antwoord. Een klein lichtpuntje is dat de cellen die overblijven wél goed genoeg zijn voor een ICSI traject. Ons boek is dus niet helemaal dicht. We zouden juist kunnen zeggen dat het nu allemaal pas echt gaat beginnen.

Mijn man gaat deelnemen aan het onderzoek met de voedingssupplementen. Hiervoor krijgt hij pillen waarvan hij er dagelijks een moet innemen. Door middel van meerdere spermaonderzoeken, verspreid over een aantal maanden, bekijken ze of dit invloed heeft op zijn spermakwaliteit. 

De suikerwaardes uit mijn bloed waren een aantal maanden geleden wat hoger dan verwacht. Daarvoor was geen reden tot paniek, maar aangezien alles nu medisch wordt krijg ook ik een tweede bloedonderzoek. Ik plan hiervoor een afspraak eind januari 2023. Tot die tijd ga ik koolhydraatarm eten, wellicht heeft dit invloed op de waardes. 

Onze gynaecoloog haalt nogmaals het stukje ICSI aan. Er wordt ons verteld hier samen over te praten en er goed over na te denken. Als we besluiten deze stap te nemen mogen we dat via de online omgeving van het ziekenhuis doorgeven aan onze gynaecoloog. Meteen benoemt hij ook weer de nieuwe wachttijd hiervoor van 2 á 3 maanden. Weer wachten.. We plannen vervolgens een nieuwe belafspraak na mijn bloedonderzoek, en sluiten het gesprek af door elkaar alvast fijne feestdagen te wensen, en een gelukkig nieuwjaar. Dat 2023 maar een héél mooi jaar mag worden, ons jaar.

1 jaar geleden

Ja, het is vooral veel wachten in dit traject.. Dit hebben wij ook gemerkt en staan helaas na 4 ICSI pogingen nog altijd met lege handen.. 🥲

1 jaar geleden

Afschuwelijk hè! Hier ook na 3 icsi pogingen wat niet gelukt is. Laatst icsi was ik zwanger, maar werd een miskraam