Snap

zwemmen

Vorige week met mijn dochter van 2,5 weer eens wezen zwemmen. We deden dit geregeld, maar vanwege mijn zwangerschap e.d. is het er wat bij gebleven.  Elize is gek op zwemmen! Elize echter is wel heel eigenwijs en we mogen haar dan ook absoluut niet vasthouden. Gelukkig is dit ook niet nodig met haar swimsafe en bandjes om.

Deze keer waren haar 2 nichtjes ook mee Brianna (5) en Donja (1). Voor Donja was het de eerste keer! Ze vond het super leuk, maar toen ze moe werd begon ze het koud te krijgen.

We gaan altijd naar de blauwe golf in Leeuwarden. De kinderen weten het precies wanneer de golven komen en weten dan niet hoe snel ze in het bewuste zwembad moeten komen. Ook zit Elize vol van de bubbels en de paraplu!

Buiten hebben ze een super leuke speeltuin, een groot springkussen en vele klimtoestellen. Omdat het nu mooi weer was hebben ze ook even buiten kunnen spelen.

Wanneer gingen jullie voor het eerst met jullie kleine zwemmen? Elize was al ruim 1 jaar geweest ofzo? Ik weet het niet goed meer. Hoe oud moet een baby zijn om te kunnen zwemmen? Naar mijn mening moeten ze i.i.g. kunnen zitten. Hoe vaak gaan jullie zwemmen. Ik probeer sowieso 1x in de maand. 

10 jaar geleden

Goed dat dat mogelijk is in goed overleg en hoelang ga je dan ongeveer zwemmen met je baby?

10 jaar geleden

Nee is niet speciaal babyzwemmen, dat hebben we geprobeerd maar vind ik te duur en slechte kwaliteit hier waar ik woon. Wij gaan zwemmen in een zwembad op een vakantiepark. Het kinderbadje is daar altijd lekker warm voor de kids. Eigenlijk mag er niet gezwommen worden zonder bandjes, maar heb gevraagd ofdat het in het kinderbadje wel mag en uitgelegd waarom. Ze houden er super goed toezicht en wij zelf natuurlijk ook.

10 jaar geleden

Dan ga je neem ik aan wel naar apart baby zwemmen? Warmer water minder (of geen) chloor? Hier moeten de kids ten alle tijden zwembandjes om, zelfs in een babyfloat!!!

10 jaar geleden

Wij zijn ook al vroeg gaan zwemmen volgens mij was mijn dochter 3 maanden oud. Wij zijn toen om de maand geweest. Zo worden kinderen snel water vrij. Ik vind niet dat een kind moet kunnen zitten alvorens te gaan zwemmen. Heerlijk in een warm kinderbadje dobberen kan ook als je nog niet kunt zitten, maar lekker liggen bij papa of mama. Nu gaan we iedere 2 weken zwemmen en mijn dochter van net 2 jaar mag al geruime tijd (half jaar nu) van ons ook zonder bandjes in het kinderbadje om zo nog meer watervrij te worden en niet te vertrouwen om die zwembandjes. Daarbij is ze zich nu al erg bewust dat als ze de bandjes niet aanheeft ze niet in het diepe bad mag. Laatst waren wij bij een ander zwembad waar we nog nooit geweest waren en ze ging wel in het kinderbadje zonder bandjes maar zag dat ze in het grote bad niet kon staan en ging er niet in zonder bandjes. Ik vind dat zelf een prettig idee dat ze weet waar ze wel en niet in kan zonder bandjes, dat geeft ook geen problemen van een kind wat zelf in een zwembad springt en waar iets ergs mee gebeurt!