Snap

Zonnebrandcrème voor je kinderen

Waar moet je op letten als je met je kind gaat genieten van de zon en welke zonnebrandcrèmes zijn populair bij andere moeders?

Wij zetten het voor je op een rij.

Je baby in de zon
De huid van je baby is kwetsbaar en daarom luidt het advies om een baby onder de 12 maanden niet teveel bloot te stellen aan de zon. Ga je naar buiten met je baby? Zorg dat je baby beschermende kleding draagt en smeer lichaamsdelen die niet bedekt zijn met kleding goed in!

Insmeren
Ga je gezellig met je kind genieten van het mooie weer? Smeer je kind dan ruim op tijd in. Het wordt aangeraden om een half uur voor vertrek hier mee te beginnen. Op en achter de oren en de voeten zijn plekken die vaak worden overgeslagen bij het insmeren, vergeet ze niet!

De hoofdhuid en ogen
Baby’s krijgen vaak meestal een hoedje op in de zon, oudere kinderen vaak niet meer. Toch is de hoofdhuid, zelfs met een dikke haarbos, gevoelig en verbrandt ‘ie snel. Een pet is dan ook geen slecht idee bij een ouder kind. En ook de ogen zijn gevoelig voor het zonlicht. Een zonnebril mét UV-factor is geen overbodige luxe. Nu maar hopen dat je kind een zonnebril op wil.

Geurstoffen
Reageert jouw kind heel heftig op zonnebrand? De geurstoffen in de zonnebrand zijn hier vaak de boosdoener van. En hoewel dat lekkere luchtje je ook vaak aan vakantie doet denken, is het beter om voor een zonnebrand te kiezen zonder geurstoffen.

Welke factor?
De SPF (Sun Protection Factor) is een indicator hoe lang je in de zon kunt zitten zonder dat jij (of je kind) verbrandt. Voor kinderen wordt over het algemeen een factor van 30 geadviseerd. Ondanks een goede bescherming is het altijd beter om de zon op het heetst van de dag te vermijden. Zorg ervoor dat je tussen 12.00 en 15.00 samen met je kind de verkoeling opzoekt.

Zonnebrand tijdens het zwemmen
Is jouw kind een kleine waterrat? In het water verbrand je sneller. Ook al is een zonnebrand waterresistant, tegen urenlange zwempartijen kan geen enkele zonnebrand op. Het beste is dan ook om tijdens het zwemmen je kind te beschermen met UV-badkleding.

Wat gebruiken andere moeders?
Deze 5 zonnebrandcrèmes vallen goed in de smaak bij moeders en hun kinderen. Heb jij ervaring met onderstaande zonnebrandcrèmes?

 1. Dokter Leenarts
  Nieuw in de schappen is de zonnebrandcrème factor 30 van Dokter Leenarts. Deze zonnebrandcrème met verantwoorde en organische filter zou de kans op een allergische reactie bij je kindje verkleinen. Verder is deze zonnebrand waterresistant en valt íe ook goed in de smaak vanwege de prettige prijs-kwaliteit verhouding.
 2. Naïf Sunscreen
  Ook de zonnebrand van Naïf scoort goed bij kindjes met een gevoelige huid. Volgens sommige moeders smeert de crème wat lastiger uit. Maar met de bescherming zit het dik in orde en dat is waar het allemaal om draait.
 3. HEMA Kids Sun Spray
  De zonnebrand van HEMA is vriendelijk geprijsd en smeert goed uit. Na het uitsmeren voelt hij ietwat vettig aan, maar gelukkig zorgt dat niet voor vlekken in de kleren.
 4. Lovea Bio Kids
  Zoek je een product zonder toevoegingen en vrij van parabenen? De producten van Lovea bevatten enkel natuurlijke, minerale filters en verzorgende ingrediënten.
 5. Rituals
  De zonnebrandproducten van Rituals zijn er in een olie, spray en creme. De producten zijn mooi vormgegeven en ruiken heerlijk!

Welke zonnebrandcrème gebruik jij het liefst voor je kind?

6 jaar geleden

Ik gebruik die van Oriflame factor 50 voor kids.

6 jaar geleden

Factor 50 sunline van mylene! De enigste zonnebrand die meteen werkt en dus niet eerst hoeft in te trekken.

6 jaar geleden

Wij gebruiken de kids van Louis widmer. Geen chemische filters en geschikt voor het water.

6 jaar geleden

Gebruikte factor 50 van lancaster voor onze dochter. Na een bezoek aan de dermatoloog werd echter geadviseerd om factor 30 te gebruiken. Factor 50 is een sunblock en blokkeert de zon op de huid waardoor de huid niet aan de zon wend en je op een ander moment juist sneller verbrand. Helaas worden alle kids-edities bijna standaard met factor 50 verkocht..