Snap

Zindelijk.... zo af en toe

Ik ben druk de tafel aan het afruimen en ondertussen de afwas aan het doen als ik mij besef dat ik Quin al eventjes niet heb gezien. Hij is niet buiten en niet in de woonkamer. Dan ineens hoor ik hem vanaf de wc roepen. "Mama, mama helpen". Hoe heb ik dit kunnen missen! Meteen heb ik alles neergelegd waar ik mee bezig was en ben bijna rennend naar hem toe gegaan.

Meneer stond voor de wc met zijn broek op de enkels, de verkleinbril al op de wc gelegd, het enige wat hem niet lukte was de luier open te krijgen. Deze hadden ze op het dagverblijf ook wel een beetje te strak aangedaan waardoor hij hem niet meer uit kreeg. Toen ik hem daarmee had geholpen ging hij meteen op de wc zitten en nog geen 3 minuten later had hij alles gedaan. Toen hij had doorgespoeld en alles weer had aangetrokken is hij als een gek met de wc-borstel de wc gaan schoonmaken. Want dat mag nooit van mij als hij enkel een plasje doet.

Ik stond helemaal paf! Vorige week had ik het er nog over met Monica (van de speelgoedvallei) in haar blog over zindelijkheid dat het bij Quin op momenten dat hij zich niet lekker voelt minder gaat en dat het nu ook het geval was. Alsof hij dit had meegekregen en zoiets had van mama ik zal je is wat laten zien!

Dan besef ik mij ook even weer dat het niet uitmaakt dat hij het vaak genoeg in zijn luier doet. Ik weet dat hij het kan en als hij zich goed voelt het ook zelf echt wil en daar gaat het om, het moet uit hem zelf komen.

11 jaar geleden

Das ja superknap zeg! En zo moet je het ook benaderen hoor. Ze worden zindelijk als zij er aan toe zijn. En natuurlijk mag je dat op een gegeven moment wel iets stimuleren (met een stickerkaart en bij zoveel stickers een cadeautje uitzoeken), maar het moet vooral vanuit je kindje zelf komen. Dat werkt toch het beste...

11 jaar geleden

Ohh wat knap! Geweldig om te lezen dat hij ook het toilet schoon gemaakt heeft :D

11 jaar geleden

Oh ja kinderen blijven je verbazen he!!!