Snap

Zeeën van tijd?

Onze jongste dametje gaat sinds vorige week naar de basisschool. Alle drie de meiden op school, een compleet nieuwe fase. Maar levert deze fase ook zeeën van tijd op?

Onze jongste dametje gaat sinds vorige week naar de basisschool. Alle drie de meiden op school, een compleet nieuwe fase. Een fase waar ik jaren niet aan heb willen denken. Na de geboorte van Anne-Lieke riep ik “Ik heb weer vier jaar!”. En toch was ik er op het laatst wel aan toe. Kennelijk groei je naar dit moment toe.

De eerste dagen kreeg ik steeds vragen van “Hoe bevalt het alleen thuis?” Wil je een eerlijk antwoord? Ik heb er bijna geen erg in, de tijd vliegt voorbij! Als moeder met een eigen bedrijf heeft mijn bedrijf net zes weken op zijn gat gelegen! Ik heb een werkachterstand waar je U tegen zegt…. De eerste week heb ik dan ook niets anders gedaan dan hele dagen achter de computer mijn mailachterstand en overige werkzaamheden wegwerken. De eerste twee dagen had ik aan het eind van de middag hoofdpijn en na drie dagen stond ik te tollen op mijn benen. Kennelijk ben ik het hele dagen werken niet meer gewend!

Inmiddels zijn we halverwege de tweede schoolweek en dingen beginnen op zijn plaats te vallen. Nu begin ik te merken dat mijn meisjes naar school zijn en ik het rijk alleen heb. Over nog een paar weken hoop ik in de situatie te komen dat ik ook echt eens iets voor mijzelf kan gaan doen. Deze mama is altijd de laatste in de rij die naar de kapper gaat. Nee, dat zeg ik verkeerd. Als de rest van het gezin al minstens drie keer naar de kapper is geweest en mijn haar echt totaal onhandelbaar is geworden, dan ga ik naar de kapper. Het lijkt mij heerlijk om een zomaar een dinsdagochtend te bestempelen als “me-time” en lekker naar de kapper te gaan. 

En er liggen echt klusjes genoeg te wachten. Zo heb ik geen enkele foto meer digitaal ingeplakt sinds de geboorte van Anne-Lieke. Ik heb nog van vier jaar ongesorteerde foto’s liggen. Vol goede moed ben ik al vele keren aan deze enorme klus begonnen en elke keer houdt ik het na een paar uur voor gezien. Wat een “piep”klus!

Eerste prioriteit is op dit moment het uitzoeken van kleding. Het voordeel van drie meiden is dat we veel door kunnen schuiven, zeker van Julia naar Anne-Lieke die redelijk hetzelfde postuur hebben.  Ze zijn nu nog in de leeftijd dat ze bij elke doorgeschoven jurkje roepen “Yes een nieuwe jurk!”. Elk jaar vraag ik mij weer af wanneer het moment daar zal zijn dat ze gaan protesteren over de doorgeschoven kleding.  Nu is het niet zo dat ze nooit iets nieuws krijgen hoor, wat dat betreft ben ik echt een online-shopaholic. Webshops zijn echt helemaal mijn ding en laat ik daar er nou net zelf twee van hebben.

Sandra is de moeder van Charlotte (8), Julia (6) en Anne-Lieke (bijna 4) en de eigenaresse van www.hippemamaclub.nl  

10 jaar geleden

Schaam... na het 'naar schoolbrengen' zonet nog heel even een half uurtje lekker op de bank gelegen..wat vind ik dat toch soms fijn op mijn vrije dag om dat te kunnen doen..

10 jaar geleden

nu is het wel ideaal om te combineren met je eigen bedrijf. beter in te plannen als kids op school zijn!

10 jaar geleden

Ik vind het ook heerlijk hoor! Lekker even rust aan mijn hoofd. En als ze dan thuiskomen heb ik weer helemaal energie voor ze en daar wordt ik een leukere mama van

10 jaar geleden

Ik vind het stiekem echt heeerlijk! De jongste is in april voor het eerst naar school gegaan en toen ben ik meteen begonnen met een studie. ( naast mijn baan ) Daarnaast gaat het boodschappen doen, het huishouden doen etc, een stuk sneller. Hier vliegt de tijd ook echt voorbij. Voor je het weet moet je al weer op het schoolplein staan.